Oklahoma'daki şehirler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Büyük şehirler[değiştir | kaynağı değiştir]

2015 Rank City 2015 Estimate[1] 2010 Census[2] Change County
&0000000000000001.0000001 Oklahoma City †† 631.346 579.999 7013885294629818330+8,85% Oklahoma
&0000000000000002.0000002 Tulsa † 403.505 391.906 7013295963828060810+2,96% Tulsa
&0000000000000003.0000003 Norman † 120.284 110.925 7013843723236421010+8,44% Cleveland
&0000000000000004.0000004 Broken Arrow 106.563 98.850 7013780273141122910+7,80% Tulsa
&0000000000000005.0000005 Lawton † 96.655 96.867 −0,22% Comanche
&0000000000000006.0000006 Edmond 90.092 81.405 7013106713346846020+10,67% Oklahoma
&0000000000000007.0000007 Moore 60.451 55.081 7013974927833554220+9,75% Cleveland
&0000000000000008.0000008 Midwest City 57.249 54.371 7012529326295267700+5,29% Oklahoma
&0000000000000009.0000009 Enid † 51.776 49.379 7012485429028534400+4,85% Garfield
&0000000000000010.00000010 Stillwater † 48.967 45.688 7012717693924006300+7,18% Payne
&0000000000000011.00000011 Muskogee † 38.456 39.223 −1,96% Muskogee
&0000000000000012.00000012 Bartlesville † 36.595 35.750 7013236363636363640+2,36% Washington
&0000000000000013.00000013 Owasso 34.542 28.915 7013194604876361750+19,46% Tulsa
&0000000000000014.00000014 Shawnee † 31.286 29.857 7013478614730214020+4,79% Pottawatomie
&0000000000000015.00000015 Yukon 25.892 22.709 7012140164692412700+14,02% Canadian
&0000000000000016.00000016 Ardmore † 25.176 24.283 7013367746983486390+3,68% Carter
&0000000000000017.00000017 Ponca City 24.758 25.387 −2,48% Kay
&0000000000000018.00000018 Bixby 24.657 20.884 7013180664623635320+18,07% Tulsa
&0000000000000019.00000019 Duncan † 23.231 23.431 −0,85% Stephens
&0000000000000020.00000020 Del City 22.022 21.332 7013323457716107260+3,23% Oklahoma
&0000000000000021.00000021 Jenks 20.740 16.924 7013225478610257620+22,55% Tulsa
&0000000000000022.00000022 Sapulpa † 20.579 19.544 7013529574293900940+5,30% Creek
&0000000000000023.00000023 Mustang 20.226 17.395 7013162747916067840+16,27% Canadian
&0000000000000024.00000024 Sand Springs 19.783 18.906 7013463873902464830+4,64% Tulsa
&0000000000000025.00000025 Bethany 19.589 19.051 7013282399874022360+2,82% Oklahoma
&0000000000000026.00000026 Altus † 19.214 19.813 −3,02% Jackson
&0000000000000027.00000027 Claremore † 18.997 18.581 7013223884613314680+2,24% Rogers
&0000000000000028.00000028 El Reno † 18.516 16.749 7013105498835751390+10,55% Canadian
&0000000000000029.00000029 McAlester † 18.310 18.383 −0,40% Pittsburg
&0000000000000030.00000030 Ada † 17.303 16.810 7013293277810826890+2,93% Pontotoc
&0000000000000031.00000031 Durant † 17.286 15.856 7012901866801210900+9,02% Bryan
&0000000000000032.00000032 Tahlequah † 16.598 15.753 7013536405763981460+5,36% Cherokee
&0000000000000033.00000033 Chickasha † 16.488 16.036 7013281865801945620+2,82% Grady
&0000000000000034.00000034 Miami † 13.611 13.570 7013302137067059680+0,30% Ottawa
&0000000000000035.00000035 Glenpool 12.758 10.808 7013180421909696520+18,04% Tulsa
&0000000000000036.00000036 Woodward † 12.606 11.693 7013780809031044210+7,81% Woodward †
&0000000000000037.00000037 Elk City 12.717 11.693 7013875737620798770+8,76% Beckham
&0000000000000038.00000038 Okmulgee † 12.272 11.442 7013725397657752140+7,25% Okmulgee
&0000000000000039.00000039 Choctaw 12.179 11.146 7012926789879777500+9,27% Oklahoma
&0000000000000040.00000040 Weatherford 12.126 10.833 7013119357518692880+11,94% Custer
&0000000000000041.00000041 Guymon † 11.921 11.442 7013418633106100330+4,19% Texas
&0000000000000042.00000042 Guthrie † 11.270 10.191 7012105877735256600+10,59% Logan
&0000000000000043.00000043 Warr Acres 10.431 10.043 7013386338743403360+3,86% Oklahoma

A[değiştir | kaynağı değiştir]

B[değiştir | kaynağı değiştir]

C[değiştir | kaynağı değiştir]

D[değiştir | kaynağı değiştir]

E[değiştir | kaynağı değiştir]

F[değiştir | kaynağı değiştir]

G[değiştir | kaynağı değiştir]

H[değiştir | kaynağı değiştir]

I[değiştir | kaynağı değiştir]

J[değiştir | kaynağı değiştir]

K[değiştir | kaynağı değiştir]

L[değiştir | kaynağı değiştir]

M[değiştir | kaynağı değiştir]

N[değiştir | kaynağı değiştir]

O[değiştir | kaynağı değiştir]

P[değiştir | kaynağı değiştir]

Q[değiştir | kaynağı değiştir]

R[değiştir | kaynağı değiştir]

S[değiştir | kaynağı değiştir]

T[değiştir | kaynağı değiştir]

U[değiştir | kaynağı değiştir]

V[değiştir | kaynağı değiştir]

W[değiştir | kaynağı değiştir]

Y[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Annual Estimates of the Resident Population: April 1, 2010 to July 1, 2015". Amerika Birleşik Devletleri Nüfus Sayım Bürosu. 28 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 May 2016. 
  2. ^ "2010 Census Redistricting Data (Public Law 94-171) Summary File". American FactFinder2. U.S. Census Bureau, 2010 Census. 18 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 May 2016.