Obito Uchiha

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Obito Uçiha sayfasından yönlendirildi)
Obito Uchiha
Naruto karakter

Obito Uchiha
İlk görünümNaruto Shippuden #32
Eser sahibiMasashi Kishimoto
SeiyūNaoya Uchida (Madara)

Sōsuke Komori (Çocukluğu)

Wataru Takagi (Tobi)
Profil
Yaş1. Kısım 13
2.Kısım: 30
CinsiyetErkek
SınıfS-Rank
Jinchuriki
MeslekAkatsuki Lideri
Kirigakure Gizli Lideri
KlanUchiha Klanı
Bilgi
Rütbesi1.Kısım: Chūnin
Boyu1.Kısım: 154 cm
2.Kısım: 182 cm
Kilosu1.Kısım: 44.5 kg
2.Kısım: 70 kg
Kan grubu0
OrtağıMadara Uchiha
Deidara
Jutsu/Kekkei genkai

Sharingan
Mangekyou Sharingan
Rin'negan
Mokuton
Mazō no Kusari
Doton: Moguragakure no Jutsu
Kibaku Jirai
Katon: Bakufū Ranbu
Katon: Gōkakyū no Jutsu
Ningendō
Izanagi
Kamui
Genjutsu: Sharingan
Gedō
Rikudō no Jutsu
Pein Rikudō
Kuchiyose no Jutsu
Uchiha Kaenjin
Mogura Tataki no Jutsu

Mokuton: Sashiki no Jutsu

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Obito Uchiha, Japon anime ve manga serisi Naruto'da kurgusal bir karakterdir. Konoha köyünün chūnin seviyesinde eski bir ninjasıdır. Üçüncü Ninja Savaşı sırasında kayanın altında kalarak ölmek üzereyken takım arkadaşı Kakashi Hatake'ye joninliğe terfi hediyesi olarak sol gözündeki Sharingan'ı vermiştir ve Kakashi'ye Rin Nohara'ya iyi bakmasını isteyerek öldüğü sanılmıştır. Daha sonra Uchiha Madara tarafından kurtarılmış ve takım arkadaşı Rin'in ölümünü gördükten sonra Mangekyou Sharingan'ını uyandırarak Madara'ya Mugen Tsukuyomi planlarında yardım etme kararı almıştır. Naruto'nun doğduğu gece Kyuubi'yi Konoha'nın üstüne salmıştır ve Itachi Uchiha'nın Uchiha klanını katletmesine yardım etmiştir. Akatsuki'ye katıldığı ilk zamanlarda Tobi isimli komik ve aptal birisi olarak dursa da Sasuke'yi aramak için oluşturulan grup ile savaşırken sesi, davranışları ve sol gözü değişmiştir ve bundan sonra da Madara Uchiha adını kullanmıştır. Pain'in Konoha'ya saldırmasını sağlamıştır aynı zamanda Sasuke'ye abisi hakkındaki gerçekleri anlatmıştır ve ona Eternal Mangekyou Sharingan'ı elde etmesine yardım etmiştir. 5 Kage toplantısında 4. Shinobi Savaşını ilan etmiştir. Ayni zamanda Sasuke ve Karin Uzumaki'yi kurtarıp Sasuke'nın Danzo'dan intikamını almasını sağlamıştır ve Danzo'da duran Shisui'nin sağ gözünü almıştır. Danzo'dan aldığı Uchiha Shisui'nin sağ gözünü Nagato'nun Rinnegan'larını alabilmek uğruna Izanagi için feda etmiştir. Bu savaş sonrası sol Rinnegan'ı kendi gözüne takmış ve Sağ gözüde saklamıştır. 4. Shinobi Savaşı başlamadan Yakushi Kabuto ile birlik olmuştur ve 3 delikli bir savaş maskesi takmaya başlamıştır. Kamui'yi ustalıkla kullanmasına rağmen çocukluk arkadaşı Kakashi Hatake tarafından tekniği ortaya çıkarılmıştır ve Kakashi'nin Kamui boyutuna gönderdiği Naruto'nun kopyası sayesinde maskesi düşmüştür. Kakashi ile savaşırken ölmenin eşiğine gelmiştir fakat Juubi'nin jinchuuriki'si olarak kurtulmuştur. Naruto'nun Obito'nun içinden Kuyruklu canavarları çıkarmasını fırsat bilen Siyah Zetsu Obito'nun bedenine girerek Madara için Gedo Rinne Tensei No Jutsu kullanmıştır fakat önce Gedo Mazō sonra da Siyah Zetsu Obito'nun içinde olduğundan hayatta kalmıştır.

Ölümü[değiştir | kaynağı değiştir]

İçindeki kuyruklu canavar çıkarılınca ölmeyen tek istisna Juubi'nin Jinchuriki'sidir çünkü Juubi'nin kabuğu Gedo Mazo büyük bir hayat enerjisi taşır. Ancak Madara, planı uygulamak için Juubi'nin Jinchuriki'si olması gerektiğinden Rinnegan'ına kavuştuktan hemen sonra çağırma tekniği kullanarak Obito'nun içinde kalan Juubi'nin kabuğunu çağırır ve Obito artık sadece Siyah Zetsu'nun çakrası sayesinde hayatta kalır. Siyah Zetsu Obito'nun kontrolünü ele alır ve eski arkadaşı ile eski öğretmenine karşı dövüşmesini sağlar. Obito henüz ölmeye niyetli değildir, vücudunun kontrolünü tekrar ele geçirir ve Madara'yla konuşmaya başlar. En son izlediği yolun yanlış olduğunu anlar, Madara'ya ihanet ederek içindeki gücün birazını alır ve o an ölmüş olan Naruto'nun yanına Kamui kullanarak ışınlanarak onu tekrar hayata döndürür. Naruto gerçek dünyaya geri döndükten sonra uzay-zaman boyutunda Sakura'yla yalnız kalan Obito ondan Rinnegan'ı yok etmesini ister fakat Sakura oyalanınca diğer tarafta Kakashi'den Obito'nun diğer gözünü alan Madara çoktan uzay-zaman boyutuna gelir ve Rinnegan'ı elde eder. Madara planını gerçekleştirirken ihanete uğradıktan sonra Naruto, Kaguya ile olan savaşta Obito'nun gücüne ihtiyaçları olduğunu düşünerek Siyah Zetsu'nun ayrıldığı Obito'ya yeni güçleriyle biraz daha yaşama şansı verir. Obito'da artık öleceğini bildiği için son anlarında tüm gücüyle savaşmaya başlar ve Naruto ekibine büyük yardımı dokunur ancak artık Obito'nun süresi dolmuştur. Ölmeden önce Naruto'ya "Hokage olacağına inanıyorum." der, son nefesini verir. Son nefesini verdikten sonra yapması gereken bir işin daha kaldığını düşünen Obito kalan son chakrasıyla Kakashi'ye iki gözünü birden verir ve Kakashi'de artık Susanoo açmıştır. Bu sayede Kaguya'nın mühürlenmesi kolaylaşır. Hayatında çektiği acılar yüzünden birçok yanlış yapan Obito, başlattığı yıkım dolu savaşın sona ermesiyle birlikte huzur içinde hayata veda eder.

Obito'nun küçükken Kakashi'ye söylediği Ninja dünyasında görevlerine sadık kalmayanlar pisliktir ancak arkadaşlarına sırt dönenler onlardan da pisliktir demesi Kakashi'nin hayat felsefesi olmuştur.