O Hayat Benim

Vikipedi, özgür ansiklopedi
O Hayat Benim
Dizinin afişi
FormatTelevizyon dizisi
TürAşk
Drama
SenaristGül Abus Semerci
Yelda Eroğlu
Esin Gök
Ali Ercivan
Ahmet Saatçioğlu
Mert Meriçli
Özer Çetinel
YönetmenMerve Girgin
Yıldız Hülya Bilban
Hamdi Alkan
Sadullah Şentürk
BaşrolEzgi Asaroğlu
Keremcem
Ceren Moray
Tema müziği bestecisiCem Tuncer
Ülke Türkiye
DiliTürkçe
Sezon sayısı4
Bölüm sayısı131 (bölümleri listesi)
Yapım
YapımcıYaşar İrvül
Efe İrvül
Mekânİstanbul
Gösterim süresi170 dakika
Yapım şirketiPastel Film
Yayın bilgileri
KanalFOX
Resim formatı576i (16:9 SDTV)
1080i (HDTV)
Ses formatıStereo
Yayın tarihi16 Şubat 2014 - 2 Mayıs 2017
DurumuSona erdi

O Hayat Benim, Pastel Film imzalı 16 Şubat 2014 tarihinde FOX'ta yayınlanmaya başlayan aşk ve dram türündeki Türk televizyon dizisi. Yönetmenliğini dokuzuncu bölüme kadar Merve Girgin, onuncu bölümden itibaren Yıldız Hülya Bilban, otuz birinci bölümden itibaren Hamdi Alkan ve sonraki kalan bölümleri ise Sadullah Şentürk üstlenmiştir. Başrollerini Ezgi Asaroğlu, Ceren Moray ve Keremcem paylaşmaktadır. 4 sezondan oluşan dizi, 2 Mayıs 2017 akşamı yayınlanan 131. bölümüyle final yaparak ekranlara veda etmiştir.[1]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Mehmet Emir ve Hasret birbirine aşık iki gençtir. Ancak Hasret’in babası Yusuf, evlenmelerine karşı çıkar. Kızının hamileliği de ortaya çıkınca çıldırır ve iki genci ayırır, Mehmet Emir’ e de Hasret’in öldüğünü söyler.

Hasret doğum yapınca bebek elinden alınır. Yusuf, bebeği büyütmesi için yardımcısı İlyas’a teslim eder. Adı Bahar olur, İlyas’ın Efsun adında bir bebeği daha vardır. İlyas ve karısı Nuran, Efsun ve Bahar’ı kardeş gibi büyütürler.

Aradan yirmi yıl geçer. Yusuf vicdan azabıyla Bahar’ı babası Mehmet Emir’e götürmeye karar verir. Gecekonduda büyüyen Bahar ‘gerçek hayatına’ kavuşacaktır nihayet. Hayal bile edemeyeceği servetin tek varisidir. Bahar Köşklerde oturacak, yatlarda gezecek, en iyi okullarda okuyacaktır… Kısaca parıltısıyla göz kamaştıran o hayat’ın sahibi olacaktır. Ancak kader buna izin vermemektedir, her şey bir anda ters yüz olur. Artık sadece Bahar’ın değil kimsenin ‘hayat’ı eskisi gibi olmayacaktır.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana kadro[değiştir | kaynağı değiştir]

Bahar Atahan German (Ezgi Asaroğlu tarafından canlandırılan), 21 yaşında dünya güzeli bir kız. İncelikli, samimi, iyi niyetli. İnsanları mutlu etmekten hoşlanıyor. Bahar aslında Mehmet Emir Atahan’ın kızı. Ne annesi Hasret’i, ne de gerçek babası Mehmet Emir’i tanıyor. Dedesi Yusuf’un doğar doğmaz emanet ettiği Nuran ve İlyas’la birlikte yaşıyor. Nuran’ı annesi, İlyas’ı da babası biliyor. Hayatını çalan kız kardeşi Efsun ve üvey annesi Nuran yüzünden gerçek hayatını bir türlü yaşayamamıştır. 62.bölümde gerçekleri öğrenince biraz hastalandı ve yıprandı. Hasret ve Mehmet Emir'e hemen alışamadı. 85. Bölümde annesi Hasret'i kaybetti. 100. Bölümde Deniz adında kızı oldu ama sonra öldü denildi ve kızı Efsun ve Sultan tarafından alındı.

Efsun Demirci Atahan (Ceren Moray tarafından canlandırılan), 21 yaşında, hoş, güzel ve dikkat çekici bir kız. Oldukça da havalı. En bilinen özelliği, çok konuşması. Sürekli konuştuğu için ortalığı karıştırıyor. Hırslı ve oldukça bencil bir kız Efsun. Gerektiğinde rakibini yok etmekten çekinmeyecek kadar da gözü kara. Rahat bir hayata kavuşmak istiyor. Bunu da parayla yapabileceğini biliyor. Söz konusu Bahar’ın hayatını elinden almak olunca da vicdan azabı çekmiyor, hatta Ateş ile birlikte olduğunu söyleyerek ikisini ayırmış ama bütün hepsi yalan olduğu ortaya çıkınca Bahar ile Ateş yeniden bir araya gelmiştir. Efsun zenginliğe, ihtişama, parıltıya bayılmaktadır. 39. bölümde İsmail ile birbirine aşık olurlar. 54. bölümde Bahar onu bırakıp Kıbrıs'a gidince psikolojisi bozulur, ciğerleri iflas eder ve hastalanıp hastaneye kaldırılır. Bahar bunu duyunca Kıbrıs'tan İstanbul'a kadar gelir. Efsun bunu hisseder ve iyileşip eski sağlığına kavuşur, fakat sonra tekrar hastalanır ve böbrek nakli için donör aranır ve bulunur. 62. bölümde Bahar gerçekleri öğrenince çok utanır. Daha sonra Efsun, Ardayla evlenir, oynadıkları evlilik oyunu gerçek bir aşka dönüşür. Tam bütün günahlar bitmiş güzel hayat kurmuşken teyzesi Sultan'ın Bahar'ın bebeği çalması uğruna yine kirli yüzüne döner.

Ateş German (Keremcem tarafından canlandırılan), başarılı bir avukat. İş dünyasının önemli isimlerinden biri haline gelen Mehmet Emir Atahan’ın sağ kolu. Ateş göründüğü gibi biri değil aslında. Kalbinin derinliklerinde sakladığı bir sırrı var. Annesi ve babası daha o küçükken ölmüştür. Annesini öldürdüğü adamın kolundaki işareti görmüş ve 20 yıl sonra o adamı bulmuştur. Annesi ve babasının ölümünün arkasında saklanan bütün sırları çözmüştür. Ateş, Bahar'la tanışmadan önce, İsviçre'de Arzu adında bir kızla evliydi. Ateş ile Arzu, bir süre beraber yaşadıktan sonra kavga edip ayrılmışlardır. Sonra Ateş, Türkiye'ye dönmüş; ama Ateş gider gitmez Arzu Ateş'ten hamile kalmıştır. 5 yıl sonra, Arzu ve 5 yaşındaki oğlu Doruk, Ateş'i bulmak için Türkiye'ye yola çıkmışlar ve onu bulmuşlardır. Ateş oğlunu görür görmez, anlamıştır artık onsuz yaşayamayacağını. 80. bölümde Doruk ölünce çok yıpranmıştır. 100. Bölümde bir kızı olmuş ve trafik kazası muş ağır yaralanmış ve sonra Bahar'dan ayrılmıştır kendini Kenan'dan intikam almaya vermiştir.

Mehmet Emir Atahan (Sinan Albayrak tarafından canlandırılan), 45 yaşında, iyi niyetli, sabırlı ve disiplinli bir baba. Aile şirketini başarıyla yönetiyor. Efsun’un Mehmet Emir için anlamı büyüktür. Mehmet Emir hem kaybettiği aşkından bir iz bulduğu için seviniyor, hem de kendi kanından evladının sevgisini tadacağı için heyecanlıdır. Ama daha sonra gerçek kızının Efsun olmadığını öğrenir. Bahar'ın babasıdır. Sonra Cemre adlı hir kadınla evlenir.

Sultan Erdemli (Oya Başar tarafından canlandırılan), Efsun'un teyzesi, 50 yaş civarında, sert görünümlü bir kadın. Yüzünde hep bir kırgınlık, hep bir öfke vardır. Bu öfkenin sebebi de acılarla, hayal kırıklığıyla, mücadeleyle geçmiş hayatıdır. Hülya'dan ve Arda'dan nefret etmektedir. 66. bölümde Arda katil olunca Sultan ona ceza vermiş ve Arda'yı kullanmıştır. Onu ve Hülya'yı tehlikeli oyunların içine sürüklemiştir. Aynı zamanda 25 yıl önce bir bebek doğurmuş, bakamayacağı için kız kardeşi Nuran'a vermiştir. İlyas, bundan dolayı Nuran'a kızmıştır. İlyas daha sonra bebeği Ganimet'e vermiştir. Efsuna beraber Bahar'ın bebeğini çalmışlardir.

Kenan Erksan (Cem Özer tarafından canlandırılan), Mehmet Emir'le eskiden bir hüsumeti var. Hülya ile birbirlerine âşıktırlar, her ne kadar Mehmet Emir evlenmelerine engel olmak istese de olamamıştır. 80. bölümde Hülya ile evlendiler. 98. bölümde Efsun'la Arda'nın evinin önünde Ateşi silahla vurmaya kalmış ve o sırada Bahar arkasından silahla 2 el ateş edip vurmuştur ve sonra iyleşmiştir. Ateş'te silahı alıp polisler gelince kendisinin vurduğunu söylemiştir. Daha sonra bahardan intikam almak için yüzüne kezzap atırmıştır.

Hülya Atahan (Ahu Sungur tarafından canlandırılan), Mehmet Emir Atahan’ın kız kardeşi. Sultan ve Efsun'la hep kavga eder. Müge ve Arda'nın annesi. Biraz psikolojisi bozuk bir kadın. Kocasını ve annesini art arda kaybetti çünkü. Efsun'un yeni kaynanası.

Arda Atahan (Ozan Güler tarafından canlandırılan), Hülya'nın oğludur. Tehdit edildiği için Efsun'la evlenmiştir. Ama daha sonra ona âşık olmuştur. Efsun ve Sultan'a ortak olmuştur.

Nuran German (Ayşenaz Atakol tarafından canlandırılan), Ateş ve Bahar'ın kızı.

Ganimet (Zerrin Sümer tarafından canlandırılan), İlyas'ların yeni ev sahibidir. 60 yaş civarında. Sultan'ın kızı Zeynep'i almış ve ona kendi öz kızı gibi bakmıştır.

Süreyya (Neslihan Acar tarafından canlandırılan), Bahar'ın eskiden çalıştığı pastanenin sahibi. Aynı zamanda Bahar'ın komşusu.

Adile (Nesime Alış tarafından canlandırılan), Atahan konağının hizmetçisi. Beyza'nın annesi.

Zuhal (Ayçin İnci tarafından canlandırılan), 4. sezonda Bahar'ın çocuğunu kaçırmada Sultan ve Efsun'a yardım eden kişidir.

Zeynep (Aybüke Pusat/Beril Kayar canlandırılan)Sultanın kızıdır. Ganimet tarafından büyütülür)

Salih (Erdal Cindoruk tarafından canlandırılan), Yusuf Ağayı gömen ve Mücella'nın eski aşkı ve Sultan ve Efsun'un kirli islerine dahil olan kişidir.

Müge Atahan Saydam (Bahar Șahin tarafından canlandırılan), Asım ve Hülya'nin kızıdır. Muge Cemal'a aşık olup onunla evlendi, ama mutsuz bir evlilik geçirdi. Zeynep'yi korumak için Cemal'i öldürüyor ve sonra kaçıyor.

Diğer karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Nuran Demirci (Yeşim Ceren Bozoğlu tarafından canlandırılan), 40 yaşında. İlyas’ın karısı. Efsun’un öz, Bahar’ın üvey annesi. Kontrolcü, takıntılı bir kadın. Bir o kadar da hırslıdır. Fakirlikten kurtulmak tek isteğidir. 51. bölümde otobüste yanarak ölür.

Hasret Erkıran (İclal Aydın tarafından canlandırılan), Mehmet Emir'in çok sevdiği kadın. Yıllar önce öldü sanılan ancak sonradan ortaya çıkan Bahar'ın öz annesi. 84. bölümde Mehmet Emir'le gemi ile tatile gidip mutluluklarını yaşayacakken Kenan'ın oraya bomba koymasıyla yaralanıp ölmüştür.

İsmail Demirkan (Cem Kılıç tarafından canlandırılan), Cinayet büro amiri. Efsun'u seviyordur ama gerçekler ortaya çıkınca ayrılmışlardır. Ailesi yoktur, esirgeme kurumunda büyümüştür. 96. bölümde Affan'ın adamı tarafından vurularak öldürülmüştür.

Mücella Demirci (Zeynep Eronat tarafından canlandırılan), 50 yaşında İlyas'ın ablası. Efsun'öz, Bahar'ın üvey halası. İlyas'ı çok sever.63. bölümde diziden ayrıldı.

Sakine (Birgül Ulusoy tarafından canlandırılan), Nuran'ın ahiretliğidir. Bütün kötü işlere istemeden o da karışır. 60. bölümde her şey ortaya çıkınca diziden ayrıldı.

Tea (Ayumi Takano tarafından canlandırılan), Nuran German'ın çocuk bakıcısıdır. Japon Kökenlidir.

Edibe Atahan (Nurşim Demir tarafından canlandırılan), Mehmet Emir'in ve Hülya'nın annesi. Ateş'in babasının ve annesinin öldürülme emrini o vermiştir. Ateş bunu öğrenince polise haber verir, polisler Edibe Atahanı tutuklar ve Edibe Atahan hapise düşer. Mehmet Emir bunu öğrenince şirketinin 127 hissesini, diğer her şeyini ve konağını ona verir. Edibe Atahan'a söyleyecekken kadın kalp krizinden ölür. Mehmet Emir ve Hülya bunu duyunca annelerinin ölümünü perişan olurlar.

Fulya Atahan (Didem İnselel tarafından canlandırılan), Mehmet Emir'in eski karısı. Umut Doruk adında bir oğlu vardır. Amerika'ya gitmiştir ve Mehmet Emir'den sözleşmeli boşanmıştır.

Semra (Gülsen Tuncer tarafından canlandırılan), Ateş'in teyzesi. Babasıyla annesinin ölümünden sonra Ateş'e o bakmıştır. Diziden ayrıldı.

Alp (Şan Bingöl tarafından canlandırılan), Bahar'ın onu Efsun'la aldatan sevgilisi. Ateş'le hep kavga eder. Sadece 1. sezonda rol almıştır.

Seçil (Güzide Arslan tarafından canlandırılan), Sakine'nin yeğeni. Asım'la kaçmıştır. 4. sezonda Asım'dan ayrılmış ve Gelincik yokuşuna geri dönmüş ama halası Sakine onu kabul etmeyince Kısmet Mahallesine Ganimet'e gitmiştir.

Asım (Turgay Aydın tarafından canlandırılan), Hülya'yla evliydi. Daha sonra Seçil'le Paris'e kaçmışlardır. Diziden ayrılmıştır.122.bölümde geri dönmüştür ve final bölümüne kadar devam etmiştir.

İlyas Demirci (Süleyman Atanısev tarafından canlandırılan), hayatta dikiş tutturamamış biri. Yusuf, Bahar’ı ona emanet ettikten sonra defalarca çeşitli işlere girdiyse de her defasında işi batırmıştır. İşi gücü olmadığı için Yusuf’un gönderdiği parayla geçinmektedir. Duygusal bir adamdır. Karısı ve kızının istekleri arasında sürekli kaybolur. Kendi düşüncelerini dillendiremez çoğu kez. Bahar’a yakınlık gösteriyor, üveylik çektirmemek için onun yanında durmaktadır. Nuran'ın ablası Sultan, 25 yıl önce Zeynep adında bir bebek dünyaya getirmiş ve bakamayacağı için kız kardeşi Nuran'a vermiştir. İlyas buna izin vermemiş ve Zeynep'i eskiden tanıdığı bir kadına Ganimet'e vermiştir. 100. Bölümde Kenan'ın adamlarının trafikte kazasında ölmüştür.

Arzu (Larissa Gacemer tarafından canlandırılan), Ateş'in eski karısı. Ateş ondan bir süre sonra ayrılıp Türkiye'ye dönmüştür. Arzu'yla Ateşin 6 yaşındaki oğulları Doruk ile birlikte birden Ateş'in hayatına geri dönmüştür. Ateş'i Bahar'ın elinden geri almak istemektedir.

Yayın takvimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Yayın günü
ve saati
Sezon
başlangıcı
Sezon finali Çekilen
bölüm sayısı
Bölüm
aralığı
Yayın
yılı
TV
kanalı
1. sezon Pazar 20.15 16 Şubat 2014 29 Haziran 2014 18 1-18 2014 FOX
2. sezon 7 Eylül 2014 28 Haziran 2015 42 19-60 2014-2015
3. sezon 20 Eylül 2015 26 Haziran 2016 40 61-100 2015-2016
4. sezon Pazar
/ Salı 20.00
18 Eylül 2016 2 Mayıs 2017
(Final)
31 101-131 2016-2017

Not: Dizi, 1'den 127. bölüme kadar Pazar 20.00'de, 128'den final olan 131. bölüme kadar ise Salı 20.00'de yayımlandı.

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Sadullah Şentürk O Hayat Benim dizisine 'Evet' dedi". Mynet. 10 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Eylül 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]