Oğlak (astroloji)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Oğlak
Zodyak SembolüOğlak
Doğum Tarihleri22 Aralık - 20 Ocak
TakımyıldızıOğlak
Zodyak ElementiToprak
Zodyak DörtlüsüÖncü
GezegeniSatürn
Zararlı KonumAy
Etkili GezegeniSatürn

Oğlak Burcu 22 Aralık-20 Ocak tarihleri arasında doğan insanların dahil olduğu burçtur.

Oğlak takımyıldızının ilk dekanınında, hedefine hızla giden bir ok olarak kabul edilen Sagitta bulunur. İkinci dekanatta başlıca yıldızlar olarak Al Tair ve Aquila vardır. Son dekanda ise Dolphin yani Yunus bulunur.

Eserlerde Oğlak[değiştir | kaynağı değiştir]

Marcus Manilius'un astrolojinin esaslarını kaleme aldığı beş ciltlik Astronomica adlı eserde Oğlak burcunun özellikleri şu şekilde yer almaktadır:[1]

Oğlaklar bütün eğilim ve kabiliyetlerini ateşten alır. İşlenmek için ateşe ihtiyaç duyan her ne var ise Oğlaklara muhtaçtır. Yerin bağrında gizlenmiş metalleri bulmak ve nice dehlizlerdeki cevherleri eritip çıkarmak ve tabii ki altın ve gümüşe şekil vermek hep onların işidir.Demir ve bronzu eritmeye yarayan aletler, buğdaya son şeklini veren fırınlar da Oğlakların insanlara armağanıdır. Soğuğu yok eden kıyafetler ve gereçlere de meraklıdır Oğlak. Ne de olsa kışın en uzun gecesi onun döneminde yaşanır. Ve tabii gündüzlerin zamanını uzatarak yeni bir yıla merhaba demek de Oğlak'a düşer. Sürekli değişen fikirleriyle bir o yana bir bu yana savrulurlar. Bu burcun ilk yarısında doğanlar Venüs'ün hizmetkarlarıdır ancak Aquarius'un beslediği balığın etkisiyle güzel bir yaşlılık onları bekler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kantoğlu, Alp Ejder (Ocak 2015). "Sürekli fikir değiştiren Oğlaklar". #tarih, 8. s. 111.