Nonpoint

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Nonpoint
Genel bilgiler
Tarzlar
Etkin yıllar1997-günümüz
Müzik şirketi
Resmî sitewww.nonpoint.com
Üyeler
  • Elias Soriano
  • Robb Rivera
  • Rasheed Thomas
  • Jaysin Zeilstra
  • Adam Woloszyn

Nonpoint , Florida, Fort Lauderdale'den bir Amerikan rock grubudur. Grup şu anda vokalist Elias Soriano, davulcu Robb Rivera, baş gitarist Jason Zeilstra, ritim gitaristi Rasheed Thomas ve basçı Adam Woloszyn'den oluşuyor.

Grup, popüler gruplarla beraber festivallerde turneye çıkıp, parçaları bilgisayar oyunları ve filmlerde yer almasına rağmen ana akım listelerde büyük bir başarı ve önemli albüm satışları elde edememiştir. Grup üyeleri metal müzikten hoşlanmasına rağmen vokal Elias Soriano'nun R&B ve Rap'ten hoşlandığını sıklıkla belirtmesinden dolayı grup Amerika metal kitlesi tarafından kabul görmemiştir. Bu samimiyetsiz duruşlarından dolayı grubun kurucu kadrosundan günümüze sadece vokal ve baterist kalmıştır. Grupta sık sık elektro ve bas gitarist değişimleri vardır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk yıllar (1997–2004)[değiştir | kaynağı değiştir]

Nonpoint, davulcu Robb Rivera ve vokalist Elias Soriano tarafından 1990'ların ortalarından sonlarına kadar popüler gelişen Güney Florida metal akımından çıkan, Ocak 1997'de kurulan bir gruptur. Grup adı "Nonpoint" adlı bir Believer şarkısından esinlemedir. Vokalist Soriano şöyle anlatır: "Adı aklıma kazıdım ve o sıralarda kullanmaya başladım. Bizim için gerçek bir anlamı yok. Kirlilikle bir ilgisi var ama bize çok havalı geldi. " [1] Grup 1997'nin sonlarında ilk albümleri Separate Yourself'i çıkardı. Grubun ticari olarak yayımlanan ilk albümü Struggle ise 18 Mayıs 1999'da yayınlandı.

Grup, büyük bir plak şirketi(MCA Records) ilk önemli albümleri Statement'ı 10 Ekim 2000'de yayınladı. Bu albümden sonra Hed PE, Mudvayne, Fuel, Taproot ve Drowning Pool gibi dönemin önemli gruplarıyla beraber albüm tanıtım turnelerine çıktı. En önemli konserleri ise 2001 Ozzfest turnesinin Amerika ayağıdır. Albüm, piyasaya sürülmesinden bir yıl sonra Billboard 200 listelerine girdi ve listede kendilerine 166. sırada yer buldu. Albümün ilk single'ı "What a Day",  Mainstream Rock listelerinde 24. sıraya kadar yükseldi.

Nonpoint'in ikinci albümü Development'ı 25 Haziran 2002'de yayınlandı. Albümden çıkan ilk single "Your Signs" Billboard listelerine 52 numaradan girdi. Mainstream Rock listelerinde ise 36.sırada yer aldı. Albüm tanıtımı için Ozzfest'e 2. defa katılan grup, organizasyonun Avrupa kolunda beğeni topladı. Aynı yıl Sevendust, Filter, Sunset Black ve Papa Roach ile beraber avrupa'da çeşitli festivallerde boy gösterdi. İkinci tekli, "Circles", NASCAR Thunder 2003 bilgisayar oynunda ve Hot Wheels AcceleRacers'ın film müziğinde yer aldı.[2]

Development'ın yayınlanmasından iki yıl sonra Nonpoint, üçüncü büyük albümleri Recoil'i 3 Ağustos 2004'te yeni şirketleri Lava Records aracılığıyla yayınladı . Albüm Billboard listelerine 115. sıradan giriş yaptı. Albümün ilk single'ı "The Truth"  Mainstream Rock listelerinde 22. sıraya yükseldi. Bu single'dan sonra grubun önemli hit parçalarından olan "Rabia" single olarak yayınlandı.

Orta yıllar (2005–2009)[değiştir | kaynağı değiştir]

Lava Records'tan ayrıldıktan sonra Nonpoint, bağımsız bir şirket olan Bieler Bros ile anlaştı. Plak şirketinin ortak sahibi Jason Bieler, grubun önceki üç albümünün yapımcılığını üstlen biridir. Nonpoint, 8 Kasım 2005'te dördüncü büyük albümleri To the Pain ile yeniden ortaya çıktı. Albüm Billboard listelerine 147. sıradan giriş yaptı. Yayınlandığı ilk hafta içinde yaklaşık 9.000 kopya satıldı.[3] Bullet with a Name Mainstream Rock listelerinde 22. sıraya yükseldi ve WWE SmackDown vs. Raw 2007 adlı oyunda ve 2007 filmi The Condemned'e çaldı. Albümün ikinci single'ı "Alive and Kicking"  listlerden 25.sırada kendine yer buldu. Şarkı ayrıca WWE SmackDown vs. Raw 2007 oyununda çalındı.

Aynı yıl eski albümleri Recoil'de yer alan " In the Air Tonight " parçası Miami Vice filminin tema şarkısı olarak kullanıldı . Eski albümden bir parça olmasına rağmen film sayesinde Mainstream Rock listelerinde 34. sıraya kadar yükseldi.

2005 yılının sonlarından itibaren, Sevendust, Disturbed, Stone Sour ,Flyleaf ,Buckcherry gibi popüler gruplarla beraber turlar yaptı.

Nonpoint, 7 Kasım 2006'da Live and Kicking adlı bir CD ve DVD seti yayınladı. Canlı albüm, grubun Florida'daki Fort Lauderdale'deki 29 Nisan 2006'daki şovunda kaydedildi. Albüm piyasaya çıktığı ilk hafta boyunca 3.475 kopya sattı.

18 Eylül 2008 itibarıyla To the Pain albümleri, Amerika Birleşik Devletleri'nde 130.000'in üzerinde kopya sattı.

6 Kasım 2007'de Nonpoint, beşinci büyük albümleri Vengeance'ı Bieler Bros. etiketiyle yayınladı. Albüm ilk hafta 8.400 kopya sattı. Albüm Billboard listelerinde 129. sıraya kadar yükseldi. İlk single'larını, "March of War"u, grubun Myspace sayfasında paylaştılar..Parça WWE SmackDown vs. oyununda yer aldı.

Albüm tanıtımı için Great American Rampage Tour'a katıldılar. Grup artık bu festivalle beraber artık ön grup olmaktan çıkıp festivalin headliner(ana grup) olarak yer aldı. Bu turne sonrasında grup, Şubat 2009'da Mudvayne ve In This Moment ile bir tura çıktılar .

20 Ocak 2009'da davulcu Robb Rivera, grubun Bieler Bros. ile yollarını ayırdığını ve yeni bir plak şirketi ile yola devam edeceklerini duyurdu. Nonpoint daha sonra Split Media LLC ile anlaştı.

Grup Phoenix'te Mayıs 2009'da daha önceki albüm dışı parçalarından oluşan bir demo yayınladılar. Nonpoint, 8 Aralık'ta 954 Records adında kendi plak şirketlerini kurdular. kendi firmalarıyla yeni bir akustik EP yayınladılar.

Nonpoint, MySpace'de Pantera'nın "5 Minutes Alone" parçasını coverlayıp yayınladı. Parça, Metal Hammer dergisi tarafından 16 Aralık'ta satışa sunulan "Dimebag" Darrell Abbott'a adlı sayıda bonus parça olarak yer aldı [4] Pantera coverlarından sonradan altıncı stüdyo albümü Miracle'ı üzerinde çalışmaya başladı.

2010-günümüz[değiştir | kaynağı değiştir]

Grup Şubat 2010'da, 27 Nisan çıkış tarihi ile birlikte yeni albüm " Miracle " ın ilk single ve başlık parçasını yayınladılar.

Miracle, piyasaya sürüldüğü sırada grubun kariyerinin en yüksek başarısı Billboard 200'de 59. sırada yer almaktı. Bu albümle beraber grup Mainstream Rock listelerinde 5. sıraya yükselip büyük başarı elde etti.

2010 Şubat sonu ve Mart başında grup Avustralya'daki en büyük festivallerden biri olan Soundwave'de performans sergilediler. Bu, grubun kariyerinde ilk kez orada çaldığı zamandı. Ayrıca Michael Jackson'ın "Billie Jean" coverlarını ücretsiz indirilebilecek şekilde yayınladılar.

Grup, yeni müzikler yazdıklarını ve yıl sonunda yeni bir albüm kaydetmeyi planladıklarını belirtti. "I Said It" adlı albümden bir şarkının ücretsiz gelişmiş bir karışımını yayınladılar. Başka bir parça, "Left For You" daha sonra yayınlandı.

Nonpoint, yapımcı Johnny K ile kendi adını taşıyan yedinci stüdyo albümlerinin kayıt sürecini tamamladı. Grup "I Said It" şarkısını çıkardı ve Call Me No One ile turneye çıkma planları yaptı.[5]

Nonpoint, Kuzey Amerika dışındaki bölgeler için Metal Blade Records ile anlaştı. Kuzey Amerika sürümleri için Razor & Tie adlı plak şirketi ile kalacaklarını duyurdular.[6]

Grubun The Return adlı yeni albümü 30 Eylül 2014'te yayınlandı.

Kuzey Carolina, Charlotte'taki Amos Southend'de 10 Years grubuyla ile Crack the Sky turnesinde çalarken, dokuzuncu stüdyo albümleri için çalışmaya başladıklarını ve Şubat 2016'da kayda başlayacaklarını açıkladı. 15 Ekim 2015 tarihinde grubun Spinefarm Records ile anlaştığı açıklandı. Mayıs ayı başlarında grup 14 parçalık albüm ve ilk şarkı olan "Generation Idiot" u resmi Facebook sayfasından duyurdu. The Poison Red, 8 Temmuz 2016'da yayınlandı. Nonpoint, 2018'de turneye ara verme planlarını açıkladı.[7]

Grubun onuncu albümü X'i, 24 Ağustos 2018'de yayınlandı.

Müzikal Tarz ve Etkileşim[değiştir | kaynağı değiştir]

Nonpoint tarz olarak, groove metal,[8][9] hard rock,[10] heavy metal,[11] rap metal,[12] nu metal,[13][14][15][16] ve alternatif metal sınıflarına müzik icra eder.[17][18][19] Nonpoint'i bir metal grubu olarak mı yoksa bir rock grubu olarak mı görüldüğü sorulduğunda, vokalist Elias Soriano "İkisini de düşünüyorum. Bir "Heavy Rock" tanımı daha iyi olur açıklamasında bulundu.

Başlangıçta agresif bir tarz çalan Nonpoint, plak şirketleri MCA'nın baskısı nedeniyle 2002 albümleri Development ile daha melodik seslere geçti.[20][21] 2004 albümü Recoil, grubun daha ağır köklerine bir dönüş oldu. 2000 tarihli bir röportajda Soriano, grubun müzikal etkilerine değindi ve "Hepimizin birçok ayrı etkisi var. Davulcumuz daha metal / sert bir geçmişe sahip. Bas gitaristimiz Hatebreed tarzı gruplardan hoşlanır . Gitarcımız gerçekten Stevie Ray Vaughan, blues ve Nine Inch Nails gibi birçok endüstriyel şeyden hoşlanıyor. Ben şahsen, çok fazla R & B, çok fazla rap ile büyüdüm. Ben o pürüzsüz, duygulu sesle ilgileniyorum. " [22]

Grup üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Şu anki üyeler

  • Elias Soriano - baş vokal (1997-günümüz)
  • Robb Rivera - davul (1997-günümüz)
  • Rasheed Thomas - ritim gitarı, arka vokal (2011-günümüz)
  • Adam Woloszyn - bas (2011-günümüz)
  • Jason Zeilstra - kurşun gitar (2019-günümüz)

Turne müzisyeni

  • Ahrue Luster - lead gitar (2019)

Eski üyeler

  • Andrew Goldman - lead gitar, arka vokal (1997-2008)
  • Ken MacMillan - bas, arka vokal (1997-2011)
  • Dave Lizzio - lead gitar (2011-2014)
  • BC Kochmit - lead gitar, arka vokal (2014-2019)

Üye Değişim Çizelgesi

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Nonpoint Interview". Rock Publication. 1 Mart 2001. 29 Haziran 2001 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2015. 
  2. ^ "Various - Hot Wheels Acceleracers Soundtrack". Discogs (İngilizce). 30 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Kasım 2019. 
  3. ^ "Soundscan Report: Nonpoint, Helloween, Sepultura, Annihilator, Ufo - Blabbermouth.net". Roadrunnerrecords.com. 16 Kasım 2005. 6 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2015. 
  4. ^ "Nonpoint Stream Pantera Cover | tunelab™". Tunelab.com. 28 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2015. 
  5. ^ "Nonpoint Unveil New Song 'I Said It' and 2012 Tour Dates With Call Me No One". Loudwire.com. 1 Haziran 2012. 8 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2012. 
  6. ^ "Rock Access – Rock News » SEVENDUST!, The Used, Kyng & More!". Rockaccess.net. 25 Mart 2014. 28 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2015. 
  7. ^ "Nonpoint announce hiatus from touring in 2018". AXS. 27 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2017. 
  8. ^ "MEGADETH FEATURING FEAR FACTORY AND NONPOINT AT THE PARAMOUNT IN HUNTINGTON, NY". Unsung Melody. 8 Aralık 2013. 14 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi.  (December 8, 2013). Retrieved on October 22, 2015
  9. ^ "Uncovering the Vast Conspiracy to Kill Nonpoint". Phoenix New Times. April 2010. 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi.  (April 1, 2010). Retrieved on October 22, 2015
  10. ^ "The Return - Nonpoint". Allmusic. 23 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ "Nonpoint brings heavy metal, family to Altar Bar". Times Online. 18 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi.  (May 2, 2015)
  12. ^ "Struggle - Nonpoint". Allmusic. 4 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  13. ^ "Best Metal Bands From S. Florida". CBS Miami. 25 Mayıs 2011. 13 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi.  (May 25, 2011). Retrieved on October 22, 2015
  14. ^ "Nu-metal Screamos Get A Boost In Volume". Sun-Sentinel. 25 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi.  (July 7, 2002). Retrieved on October 22, 2015
  15. ^ "Nonpoint and The Return of Nu-Metal". Broward-Palm Beach New Times. 29 Eylül 2014. 6 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi.  (September 29, 2014). Retrieved on October 22, 2015
  16. ^ Nu Metal: The Next Generation of Rock & Punk. Omnibus Press. 2002. s. 92. ISBN 978-0-7119-9209-2. 
  17. ^ "Nonpoint - Artist Biography". Allmusic. 3 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2018. 
  18. ^ "Miracle - Nonpoint". Allmusic. 4 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  19. ^ "Nonpoint are still alive and kicking after all these years". Axs.com. 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi.  (August 8, 2014). Retrieved on October 22, 2015
  20. ^ "Album by Album: Nonpoint discuss their discographyMetal Insider". 8 Haziran 2016. 9 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2018. 
  21. ^ "Nonpoint Tired Of Fist-In-Face Nu-Metal Fury". MTV. 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi.  (September 11, 2002). Retrieved on October 22, 2015
  22. ^ "ROCKZONE.COM: Interviews: Nonpoint". www.rockzone.com. 5 Mart 2001 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2018.