Nehir Babataş

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Nehir Babataş
Doğum7 Ekim 1982 (41 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Etkin yıllar2005-günümüz

Nehir Babataş (d. 7 Ekim 1982, İstanbul) Türk televizyon sunucusu, spor spikeri ve radyo spikeridir.

1982 yılında İstanbul’da doğdu. Beykent Koleji yabancı dil bölümünden mezun olan Nehir Babataş, Beykent Üniversitesi İletişim ve Tasarım bölümünde okudu. Can Gürzap ve Arsen Gürzap yönetimindeki Dialog Anlatım ve İletişim’de haber spikerliği ve sunuculuk eğitimini derece ile bitirmesinin ardından TRT eski haber spikeri Şengül Kılıç’tan haber spikerliği için özel eğitim aldı.

Nehir Babataş mesleğe 2005 yılında N.A.R Group radyolarında haber spikerliği ve haber programları yaparak başladı, sonrasında 2007 yılında Doğan Grubu'na transfer oldu. Doğan Grubu’na ait olan Cnn Türk Radyo, Radyo D ve Slowturk’te haber sorumlusu ve spikeri olan Nehir Babataş, aynı gruptaki Kanal D ve Cnn Türk televizyonunda 2011 yılında spor spikerliğine başladı. Nehir Babataş halen Kanal D ve Cnn Türk televizyonunda spor spikerliği görevi ile birlikte Doğan Radyolar Grubu’nda haber sorumlusu ve spikerliği görevini sürdürmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

http://tv.cnnturk.com/2012/03/30/ekran-yuzleri/nehir-babatas/index.html 15 Mart 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.