Necati ve Saykolar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Necati ve Saykolar
Genel bilgiler
Başladığı yerTürkiye Denizli, Türkiye
TarzlarAlternatif rock
Anadolu rock
Etkin yıllar2011-günümüz
Müzik şirketiDMC
İlişkili hareketlerHayko Cepkin
Resmî sitenecativesaykolar.com
ÜyelerNecati Karadayı
Alper Kayman
Barış Şanlısoy
Serhat Ergür
Sezer Süngü

Necati ve Saykolar 2011 yılında kurulmuş vokalist ve sazcı Necati Karadayı, gitarist Alper Kayman, bas gitarist Barış Şanlısoy, baterist Serhat Ergür ve klavye Sezer Süngü’den oluşan Türk rock müzik grubu.

Necati ve Saykolar, 70'li ve 80’li yılların Anadolu Folk Rock müziğini modern sesler ile günümüze ustaca taşımakta ve başarı ile temsil etmektedir. Çeşitli şarkıları kendilerine özgü bir tarz ile yorumlayarak performans içinde doğaçlama replikler ile tiyatral bir gösteri haline dönüştürmekte, dinleyici kitlesine konserin yanında eğlenceli bir atmosfer yaratmaktadır.

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Grup ilk temellerini 2008 yılında attı. Son halini ise 2011 yılında aldı. Denizli çıkışlı olan grup, ilk yıllarında amatör olarak yerel mekanlarda sahne almaya başladı. Sahne performanslarında esinlendiklerini belirttikleri Cem Karaca, Barış Manço ve Moğollar gibi eski anadolu rock sanatçılarının şarkılarını yorumlayıp yakın çevrelerde tanınmaya başladılar. Haziran 2014'te ilk albümleri olan Dur Bak Dinle Geç'i çıkardılar. Bu albümden sonra aldığı sahnelerde kendi şarkılarındın yanı sıra eski sevilen şarkıları çalmaya devam ettiler. Mart 2017'de Hayko Cepkin'in prodüktörlüğünü üstlendiği ikinci albümleri Mütemadiyen piyasaya sürüldü.[1]

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Başlık Şirket Tür
2014 Dur Bak Dinle Geç Dokuz Sekiz Müzik Albüm
2017 Mütemadiyen DMC Albüm
2018 Gurbet 1877 Müzik Yapım Tekli
2019 Gamzedeyim Vocal Records Tekli
2020 Leyla İskender Paydaş Prodüksiyon Tekli

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Necati ve Saykolar". yeniduzen.com. 23 Ocak 2015. 26 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]