Naughty Boy

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Shahid Khan (Urduca: شاهد خان; Ocak 1981 doğumlu), daha çok bilinen sahne adıyla Naughty Boy, İngiliz DJ, plak yapımcısı, söz yazarı ve müzisyendir. 2012'de Shahid Khan, Sony ATV ile üç yıllık bir yayın anlaşması ve Virgin EMI Records altında bir albüm çıkarmak için bir kayıt sözleşmesi imzaladı. Shahid Khan kendisini "Naughty Boy" takma adı altında bir plak yapımcısı olarak başlattı ve Naughty Boy Recordings adlı kendi prodüksiyon şirketini yönetiyor.

Rapçiler Chipmunk ve Wiley için, ikisi de Emeli Sandé'nin yer aldığı iki plak üretti. Naughty Boy ve Sandé daha sonra bir yazı ve prodüksiyon ortaklığı kurdular ve bu da Sandé'nin Virgin ve EMI ile kendi rekor anlaşmasını yapmasına yol açtı. Sandé, 2012 BRIT Ödülleri için Eleştirmenlerin Seçimi olarak adlandırılmaya devam etti ve Naughty Boy ile birlikte yazıp yapımcılığını üstlendiği ilk albümü Our Version of Events'i (2012) yayınladı. Shahid Khan, 2011 ve 2012'yi diğerlerinin yanı sıra Leona Lewis, JLS, Cheryl, Jennifer Hudson, Alesha Dixon ve Tinie Tempah için kayıtlar üzerinde çalışarak geçirdi.

2013'te Naughty Boy, ilk albümü Hotel Cabana'yı yayınladı. Sette önde gelen işbirlikçi Sandé'nin yanı sıra Ed Sheeran, Gabrielle ve diğerleri yer alıyor. İlk on single'ı "Wonder" (Sandé'nin yer aldığı), bir numaralı hit "La La La", Sam Smith ve Sandé ile bir başka işbirliği olan "Lifted" yayınlandı. İlk albümü İngiltere'de iki numaraya kadar yükseldi.

19 Ekim 2013'te Naughty Boy'un "La La La"sı, MOBO Ödülleri'nin 18. Yıldönümünde "En İyi Şarkı" ve "En İyi Video" ödüllerine layık görüldü.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Naughty Boy Wins Two MOBO's at the 18th Anniversary Awards". What's Good? Online. 19 Ekim 2013. 20 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2013. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]