Nancy Kyes

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Nancy Loomis sayfasından yönlendirildi)
Nancy Kyes
Doğum19 Aralık 1949
Falls Church, Virginia
MeslekOyuncu

Nancy Louise Kyes (19 Aralık 1949), Amerikalı oyuncudur. Takma adı Nancy Loomis 'dir. En önemli rolü, John Carpenter'ın çektiği 1978 tarihli bir korku klasiği olan Yabancı ve onun devam filmi olan Cadılar Bayramı 2 filminde genç bir çocuk bakıcısı olan Annie Brackett'dır.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kyes liseyi Kaliforniya'ya bağlı Riverside'de bitirmiş, tiyatro eğitimini Illinois'e bağlı Evanston'daki Northwestern University'de tamamlamıştır. Yabancı filminden önce, yine Carpenter'ın yönettiği 1976 tarihli 13.Bölgeye Saldırı filminde Julie rolünü canlandırmıştır.

1980 yılında Kyes, Carpenter'ın korku filmi Sis filminde Sandy Fadel rolünü canlandırmıştır. 13.Bölgeye Saldırı filminde birlikte oynadığı Darwin Joston, Charles Cyphers ve Yabancı filminde birlikte oynadığı Jamie Lee Curtis, Sis'de de rol almıştır. Kyes, 1982 tarihli kült klasik film Cadılar Bayramı III: Cadının Mevsimi filminde tekrar John Carpenter ile çalışmıştır. Serinin üçüncü bölümü olan bu filminde, Tom Atkins'in canlandırdığı Dr. Dan Challis'in eski karısı olan Linda Challis'i canlandırmıştır. Bugün Los Angeles'ta heykeltıraşlık ile uğraşmaktadır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]