Nahum'un Türbesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Peygamber Nahum Türbesi.

Nahum'un Türbesi, Irak'ın kuzeyindeki Ninova Ovası'nda yer alan Alkuş köyünde yer alan ve içinde Nahum'un mezarını barındırdığı kabul edilen türbedir. Alkuş'taki sinagogun içinde olduğu varsayılır, ancak Irak dışında Nahum'un mezarının bulunduğu iddia edilen başka yerler de bulunmaktadır. 1948'de İsrail'in bağımsız olarak tanınmasından sonra boşaltıldı ve Yahudi nüfus bölgeden göç etti. Bunun üzerine bölge bakımsız kaldı ve mezarı barındıran sinagog yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Mezar 1796'da temel onarımlardan geçti. 1948'de tüm Yahudiler Alkuş'tan ayrıldıktan sonra, mezarın demir anahtarları Asurlu bir adam olan Sami Jajouhana'ya verildi.[1] Tarihi alan bazı Yahudiler tarafından günümüzde de ziyaret edilmektedir. Jajouhana günümüzde de mezarla ilgilenmektedir.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Jewish Shrine Defies ISIS on War's Edge". 27 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2018. 
  2. ^ "An Alqosh Man Struggles to Keep a Promise to an Old Friend". chaldean.org. 25 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi.