Nüfuslarına göre ülkeler listesi (Birleşmiş Milletler)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Nüfuslarına göre ülkeler listesi, Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan tahminlere dayalı olarak, toplam nüfusun bağımsız ülke ve bağımlı bölgelerin nüfus listesidir. Bu "orta doğurganlık" varyantını kullanarak bir ülke veya bölgede fiili nüfusu de ifade eder.


Nüfusa göre sıralama
Sıra Ülke/bölge Nüfus
(1 Temmuz 2013)[1]
 Dünya 7.162.119.434
1  Çin 1.385.566.537
2  Hindistan 1.252.139.596
3  Amerika Birleşik Devletleri 320.050.716
4  Endonezya 249.865.631
5  Brezilya 205.361.925
6  Pakistan 182.142.594
7  Nijerya 173.615.345
8  Bangladeş 156.594.962
9  Rusya 142.833.689
10  Japonya 127.143.577
11  Meksika 122.332.399
12  Filipinler 98.393.574
13  Etiyopya 94.100.756
14  Vietnam 91.679.733
15  Almanya 82.726.626
16  Mısır 82.056.378
17  İran 77.447.168
18  Türkiye 74.932.641
19  Kongo DC 67.513.677
20  Tayland 67.010.502
21  Fransa 64.291.280
22  Birleşik Krallık 63.136.265
23  İtalya 60.990.277
24  Myanmar 53.259.018
25  Güney Afrika 52.776.130
26  Güney Kore 49.262.698
27  Tanzanya[a] 49.253.126
28  Kolombiya 48.321.405
29  İspanya 46.926.963
30  Ukrayna 45.238.805
31  Kenya 44.353.691
32  Arjantin 41.446.246
33  Cezayir 39.208.194
34  Polonya 38.216.635
35  Sudan 37.964.306
36  Uganda 37.578.876
37  Kanada 35.181.704
38  Irak 33.765.232
39  Fas 33.008.150
40  Afganistan 30.551.674
41  Venezuela 30.405.207
42  Peru 30.375.603
43  Malezya 29.716.965
44  Özbekistan 28.934.102
45  Suudi Arabistan 28.828.870
46  Nepal 27.797.457
47  Gana 25.904.598
48  Mozambik 25.833.752
49  Kuzey Kore 24.895.480
50  Yemen 24.407.381
51  Avustralya[b] 23.342.553
52  Tayvan[c] 23.329.772
53  Madagaskar 22.924.851
54  Kamerun 22.253.959
55  Suriye 21.898.061
56  Romanya 21.698.585
57  Angola 21.471.618
58  Sri Lanka 21.273.228
59  Fildişi Sahili 20.316.086
60  Nijer 17.831.270
61  Şili 17.619.708
62  Burkina Faso 16.934.839
63  Hollanda 16.759.229
64  Kazakistan 16.440.586
65  Malavi 16.362.567
66  Ekvador 15.737.878
67  Guatemala 15.468.203
68  Mali 15.301.650
69  Kamboçya 15.135.169
70  Zambiya 14.538.640
71  Zimbabve 14.149.648
72  Senegal 14.133.280
73  Çad 12.825.314
74  Ruanda 11.776.522
75  Gine 11.745.189
76  Güney Sudan 11.296.173
77  Küba 11.265.629
78  Yunanistan 11.127.990
79  Belçika 11.104.476
80  Tunus 10.996.515
81  Çek Cumhuriyeti 10.702.197
82  Bolivya 10.671.200
83  Portekiz 10.608.156
84  Somali 10.495.583
85  Dominik Cumhuriyeti 10.403.761
86  Benin 10.323.474
87  Haiti 10.317.461
88  Burundi 10.162.532
89  Macaristan 9.954.941
90  İsveç 9.571.105
91  Sırbistan[d] 9.510.506
92  Azerbaycan[e] 9.413.420
93  Beyaz Rusya 9.356.678
94  Birleşik Arap Emirlikleri 9.346.129
95  Avusturya 8.495.145
96  Tacikistan 8.207.834
97  Honduras 8.097.688
98  İsviçre 8.077.833
99  İsrail 7.733.144
100  Papua Yeni Gine 7.321.262
101  Ürdün 7.273.799
102  Bulgaristan 7.222.943
 Hong Kong 7.203.836
103  Togo 6.816.982
104  Paraguay 6.802.295
105  Laos 6.769.727
106  El Salvador 6.340.454
107  Eritre 6.333.135
108  Libya 6.201.521
109  Sierra Leone 6.092.075
110  Nikaragua 6.080.478
111  Danimarka 5.619.096
112  Kırgızistan 5.547.548
113  Slovakya 5.450.223
114  Finlandiya 5.426.323
115  Singapur 5.411.737
116  Türkmenistan 5.240.072
117  Norveç 5.042.671
118  Kosta Rika 4.872.166
119  Lübnan 4.821.971
120  İrlanda 4.627.173
121  Orta Afrika Cumhuriyeti 4.616.417
122  Yeni Zelanda 4.505.761
123  Kongo Cumhuriyeti 4.447.632
124  Gürcistan[f] 4.340.895
125  Filistin[g] 4.326.295
126  Liberya 4.294.077
127  Hırvatistan 4.289.714
128  Moritanya 3.889.880
129  Panama 3.864.170
130  Bosna-Hersek 3.829.307
 Porto Riko 3.688.318
131  Umman 3.632.444
132  Moldova[h] 3.487.204
133  Uruguay 3.407.062
134  Kuveyt 3.368.572
135  Arnavutluk 3.173.271
136  Litvanya 3.016.933
137  Ermenistan 2.976.566
138  Moğolistan 2.839.073
139  Jamaika 2.783.888
140  Namibya 2.303.315
141  Katar 2.168.673
142  Makedonya Cumhuriyeti 2.107.158
143  Lesotho 2.074.465
144  Slovenya 2.071.997
145  Letonya 2.050.317
146  Botsvana 2.021.144
147  Gambiya 1.849.285
148  Gine-Bissau 1.704.255
149  Gabon 1.671.711
150  Trinidad ve Tobago 1.341.151
151  Bahreyn 1.332.171
152  Estonya 1.287.251
153  Svaziland 1.249.514
154  Mauritius 1.244.403
155  Kıbrıs Cumhuriyeti[i] 1.141.166
156  Doğu Timor 1.132.879
157  Fiji 881.065
 Réunion 875.375
158  Cibuti 872.932
159  Guyana 799.613
160  Ekvator Ginesi 757.014
161  Bhutan 753.947
162  Komorlar 734.917
163  Karadağ 621.383
Western Sahara 567.315
 Makao 566.375
164  Solomon Adaları 561.231
165  Surinam 539.276
166  Lüksemburg 530.380
167  Yeşil Burun Adaları 498.897
 Guadeloupe[j] 465.800
168  Malta 429.004
169  Brunei 417.784
 Martinique 403.682
170  Bahamalar 377.374
171  Maldivler 345.023
172  Belize 331.900
173  İzlanda 329.535
174  Barbados 284.644
 Fransız Polinezyası 276.831
 Yeni Kaledonya 256.496
175  Vanuatu 252.763
 Fransız Guyanası 249.227
 Mayotte 222.152
176  São Tomé ve Príncipe 192.993
177  Samoa 190.372
178  Saint Lucia 182.273
 Guam 165.124
 Guernsey &  Jersey 162.018
 Curaçao 158.760
179  Saint Vincent ve Grenadinler 109.373
 ABD Virjin Adaları 106.627
180  Grenada 105.897
181  Tonga 105.323
182  Mikronezya Federal Devletleri 103.549
 Aruba 102.911
183  Kiribati 102.351
184  Seyşeller 92.838
185  Antigua ve Barbuda 89.985
 Man Adası 85.888
186  Andorra 79.218
187  Dominika 72.003
 Bermuda 65.341
 Cayman Adaları 58.435
 Grönland 56.987
 Amerikan Samoası 55.165
188  Saint Kitts ve Nevis 54.191
 Kuzey Mariana Adaları 53.855
189  Marshall Adaları 52.634
 Faroe Adaları 49.469
 Sint Maarten 45.233
190  Monako 37.831
191  Lihtenştayn 36.925
 Turks ve Caicos Adaları 33.098
192  San Marino 31.448
 Cebelitarık 29.310
 Britanya Virjin Adaları 28.341
193  Palau 20.918
 Cook Adaları 20.629
 Hollanda Karayipleri[k] 19.130
 Anguilla 14.300
 Wallis ve Futuna 13.272
194  Nauru 10.051
195  Tuvalu 9.876
 Saint Pierre ve Miquelon 6.043
 Montserrat 5.091
 Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha 4.129
 Falkland Adaları 3.044
 Niue 1.344
 Tokelau 1.195
196  Vatikan[l] 799

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Total Population - Both Sexes". World Population Prospects, the 2012 Revision. United Nations Department of Economic and Social Affairs, Population Division, Population Estimates and Projections Section. 13 June 2013. 19 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150319014154/http://esa.un.org:80/wpp/Excel-Data/EXCEL_FILES/1_Population/WPP2012_POP_F01_1_TOTAL_POPULATION_BOTH_SEXES.XLS. Erişim tarihi: 18 June 2013.