Nüfusa göre Avrupa Birliği üye devletler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu liste, Eurostat tarafından açıklanan 2020 nüfus verilerine göre sıralanmış, Avrupa Birliği üye devletlerinin bir listesidir.[1]

Sıra Ülke 2020
Eurostat verisi[1]
AB
nüfusuna oranı
Ulusal
nüfus verisi
Ulusal nüfus
verisi tarihi
Ulusal nüfus
verisinin kaynağı
1  Almanya 83,166,711 18.59 83,129,285 30 Haziran 2021 Resmi tahmin 4 Aralık 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
2  Fransa 67,320,216 15.05 67,399,000 Mart 2021 Aylık resmi tahmin 5 Kasım 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
3  İtalya 59,641,488 13.33 60,391,000 1 Ocak 2020 Aylık resmi tahmin 11 Ocak 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
4  İspanya 47,332,614 10.58 47,351,567 1 Temmuz 2020 Resmi tahmin 11 Ocak 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
5  Polonya 37,958,138 8.49 38,230,000 28 Şubat 2021 Resmi tahmin 11 Ocak 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
6  Romanya 19,328,838 4.32 19,318,000 1 Ocak 2020 Resmi tahmin 16 Kasım 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
7  Hollanda 17,407,585 3.89 17,475,908 1 Şubat 2021 Aylık resmi tahmin 2 Mayıs 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
8  Belçika 11,522,440 2.58 11,560,220 1 Mart 2021 Aylık resmi tahmin 17 Kasım 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
9  Yunanistan 10,718,565 2.40 10,718,565 1 Ocak 2020 Resmi tahmin 30 Aralık 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
10  Çek Cumhuriyeti 10,693,939 2.39 10,701,777 31 Aralık 2020 Resmi tahmin 27 Aralık 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
11  İsveç 10,327,589 2.31 10,379,285 31 Aralık 2020 Aylık resmi tahmin 11 Ocak 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
12  Portekiz 10,295,909 2.30 10,295,909 2019 Resmi tahmin 12 Temmuz 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
13  Macaristan 9,769,526 2.18 9,730,000 1 Ocak 2021 Resmi tahmin 11 Ocak 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
14  Avusturya 8,901,064 1.99 8,901,064 1 Ocak 2020 Resmi tahmin 27 Temmuz 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
15  Bulgaristan 6,951,482 1.55 6,916,548 31 Aralık 2020 Resmi tahmin 17 Haziran 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
16  Danimarka 5,822,763 1.30 5,840,045 1 Ocak 2021 Resmi tahmin 10 Aralık 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
17  Finlandiya 5,525,292 1.24 5,537,116 31 Mart 2021 Aylık resmi tahmin 13 Ocak 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
18  Slovakya 5,457,873 1.22 5,459,781 31 Aralık 2020 Resmi tahmin 13 Ocak 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
19  İrlanda 4,964,440 1.11 4,977,400 1 Nisan 2020 Resmi tahmin 11 Ocak 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
20  Hırvatistan 4,058,165 0.91 4,047,200 31 Aralık 2020 Resmi tahmin 2 Mayıs 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
21  Litvanya 2,794,090 0.62 2,785,501 1 Mayıs 2021 Aylık resmi tahmin 5 Mart 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
22  Slovenya 2,095,861 0.47 2,108,977 1 Ocak 2021 Resmi tahmin 11 Ocak 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
23  Letonya 1,907,675 0.43 1,887,600 1 Nisan 2021 Aylık resmi tahmin
24  Estonya 1,328,976 0.30 1,330,068 1 Ocak 2021 Resmi tahmin 1 Ekim 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
25  Kıbrıs Cumhuriyeti 888,005 0.20 888,000 31 Aralık 2019 Resmi tahmin 24 Mayıs 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
26  Lüksemburg 626,108 0.14 634,700 1 Ocak 2021 Resmi tahmin 30 Ocak 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
27  Malta 514,564 0.12 514,564 31 Aralık 2019 Resmi tahmin 10 Temmuz 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Toplam 447,319,916 100

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Population on 1 January 2020 as provided by Eurostat". 21 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2022.