Nüfuslarına göre ülkeler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Nüfusa göre ülkelerin listesi sayfasından yönlendirildi)
Şuraya atla: kullan, ara

Bu bir nüfuslarına göre ülkeler listesidir.

Ülkelerin nüfuslarına göre sıralaması[değiştir | kaynağı değiştir]

Not: Tüm bağımlı bölgeler italik olarak gösterilmiştir.Son güncelleme:1 Ocak 2017

Sıra Ülke (veya bağımlı bölge) Nüfus Tarih % dünya nüfusuna
oranı
Kaynak
Dünya 7.432.663.275 2016 100,00%
1  Çin[1] 1.384.323.332 2016 %18,60 worldometers dünya nüfusu sayacı
2  Hindistan 1.326.801.576 2016 %17,85 Nüfus sayacı
3 Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri 324.118.940 2016 %4,36 Resmi nüfus sayacı
4  Endonezya 260.581.100 2016 %3,51 Resmi tahmin
5  Brezilya 209.567.920 2016 %2,82 Resmi nüfus sayacı
6  Pakistan 192.826.502 2016 %2,59 Resmi nüfus sayımı
7  Nijerya 186.987.563 2016 %2,52 BM tahmini[2]
8  Bangladeş 162.910.864 2016 %2,19 Resmi nüfus sayacı
9  Rusya 143.439.832 2016 %1,93 http://demoscope.ru/weekly/app/popclock/popclock
10  Meksika 128.632.004 2016 %1,73 Aylık Resmi nüfus tahmini
11  Japonya 126.323.715 2016 %1,70 http://www.worldometers.info/world-population/japan-population/
12  Filipinler 102.250.133 2017 %1,38 Resmi nüfus sayacı
13  Etiyopya 101.853.268 2016 %1,37 Resmi nüfus sayacı
14  Vietnam 94.444.200 2016 %1,27 [1]
15  Mısır 93.383.574 2016 %1,26 Resmi nüfus sayacı
16  Almanya 80.682.351 2016 %1,09 Resmi nüfus sayacı
17  İran 80.043.146 2016 %1.08 Üç aylık Resmi nüfus sayımı
18  Türkiye 79.814.872 2016 %1.07 2016 TÜİK Verileri
19  Kongo DC 79.722.624 2016 %1,07 Resmi nüfus sayacı
20  Tayland 68.146.609 2016 %0,92 Resmi tahmin
21  Fransa[3] 65.107.000 1 Temmuz 2013 %0,88 Aylık Resmi nüfus sayımı
22  Birleşik Krallık 63.181.775 27 Mart 2011 %0,86 2011 nüfus sayımı
23  İtalya 58.704.082 26 Nisan 2015 %0,79 Aylık Resmi nüfus sayımı
24  Myanmar 53.259.000 1 Temmuz 2013 %0,72 BM tahmini
25  Güney Afrika 52.981.991 1 Temmuz 2013 %0,72 Resmi nüfus sayımı
26  Güney Kore 50.219.669 1 Temmuz 2013 %0,68 Resmi nüfus sayımı
27  Kolombiya 47.181.000 9 Ağustos 2013 %0,64 Resmi nüfus sayımı
28  İspanya 47.059.533 1 Ocak 2013 %0,64 Yıllık Resmi nüfus sayımı
29  Ukrayna 45.480.315 1 Haziran 2013 %0,62 Aylık Resmi nüfus sayımı
30  Tanzanya 44.928.923 26 Ağustos 2012 %0,61 2012 nüfus sayımı
31  Kenya 44.354.000 1 Temmuz 2013 %0,60 BM tahmini
32  Arjantin 40.117.096 27 Ekim 2010 %0,54 Son 2010 nüfus sayımı
33  Polonya 38.533.299 31 Aralık 2012 %0,52 Resmi nüfus sayımı
34  Sudan 37.964.000 1 Temmuz 2013 %0,51 BM tahmini
35  Cezayir 37.900.000 1 Ocak 2013 %0,51 Resmi nüfus sayımı
36  Irak 35.404.000 1 Ağustos 2013 %0,48 Yıllık Resmi nüfus sayımı
37  Kanada 35.141.542 1 Nisan 2013 %0,48 Resmi nüfus sayımı
38  Uganda 34.131.400 1 Temmuz 2012 %0,46 Yıllık Resmi nüfus sayımı
39  Fas 32.987.800 9 Ağustos 2013 %0,45 Resmi nüfus sayımı
40  Peru 30.475.144 30 Haziran 2013 %0,41 Yıllık Resmi nüfus sayımı
41  Malezya 29.784.600 9 Ağustos 2013 %0,40 Resmi nüfus sayımı
42  Özbekistan 29.559.100 1 Ocak 2012 %0,40 Resmi nüfus sayımı
43  Suudi Arabistan 29.195.895 1 Temmuz 2012 %0,40 Resmi nüfus sayımı
44  Venezuela 28.946.101 30 Ekim 2011 %0,39 Ön 2011 nüfus sayımı
45  Nepal 26.494.504 22 Haziran 2011 %0,36 Son 2011 nüfus sayımı
46  Afganistan 25.500.100 1 Ocak 2013 %0,35 Resmi nüfus sayımı
47  Kuzey Kore 24.895.000 1 Temmuz 2013 %0,34 BM tahmini
48  Gana 24.658.823 26 Eylül 2010 %0,33 Son 2010 nüfus sayımı
49  Yemen 24.527.000 1 Temmuz 2012 %0,33 Resmi nüfus sayımı
50  Mozambik 23.700.715 1 Temmuz 2012 %0,32 Resmi nüfus sayımı
51  Tayvan[4] 23.344.213 30 Haziran 2013 %0,32 Aylık Resmi nüfus sayımı
52  Fildişi Sahili 23.202.000 1 Temmuz 2012 %0,31 Resmi nüfus sayımı
53  Avustralya 23.111.910 9 Ağustos 2013 %0,31 Resmi nüfus sayımı
54  Suriye 21.377.000 31 Aralık 2011 %0,29 Resmi nüfus sayımı
55  Madagaskar 20.696.070 1 Temmuz 2011 %0,28 Yıllık Resmi nüfus sayımı
56  Angola 20.609.294 1 Temmuz 2012 %0,28 Resmi nüfus sayımı
57  Kamerun 20.386.799 1 Temmuz 2012 %0,28 Yıllık Resmi nüfus sayımı
58  Sri Lanka 20.277.597 21 Mart 2012 %0,27 Ön 2012 nüfus sayımı
59  Romanya 20.121.641 20 Ekim 2011 %0,27 Son 2011 nüfus sayımı
60  Burkina Faso 17.322.796 1 Temmuz 2013 %0,23 Resmi nüfus sayımı
61  Nijer 17.129.076 10 Aralık 2012 %0,23 Ön 2012 nüfus sayımı
62  Kazakistan 17.028.000 1 Temmuz 2013 %0,23 Aylık Resmi nüfus sayımı
63  Hollanda 16.795.200 9 Ağustos 2013 %0,23 Resmi nüfus sayımı
64  Şili 16.634.603 9 Nisan 2012 %0,23 Son 2012 nüfus sayımı
65  Ekvador 15.547.000 9 Ağustos 2013 %0,21 Resmi nüfus sayımı
66  Guatemala 15.438.384 30 Haziran 2013 %0,21 Yıllık Resmi nüfus sayımı
67  Mali 15.302.000 1 Temmuz 2013 %0,21 BM tahmini
68  Kamboçya 15.135.000 1 Temmuz 2013 %0,20 BM tahmini
69  Malavi 14.388.600 1 Temmuz 2011 %0,19 Resmi nüfus sayımı
70  Senegal 13.567.338 1 Temmuz 2013 %0,18 Resmi nüfus sayımı
71  Zambiya 13.092.666 16 Ekim 2010 %0,18 Son 2010 nüfus sayımı
72  Zimbabve 12.973.808 17 Ağustos 2012 %0,18 Ön 2012 nüfus sayımı
73  Çad 12.825.000 1 Temmuz 2013 %0,17 BM tahmini
74  Güney Sudan 11.296.000 1 Temmuz 2013 %0,15 BM tahmini
75  Küba 11.163.934 15 Eylül 2012 %0,15 Ön 2012 nüfus sayımı
76  Belçika 11.156.136 1 Haziran 2013 %0,15 Aylık Resmi nüfus sayımı
77  Gine 10.824.200 1 Temmuz 2010 %0,15 Resmi nüfus sayımı
78  Yunanistan 10.815.197 24 Mayıs 2011 %0,15 Son 2011 nüfus sayımı
79  Tunus 10.777.500 1 Temmuz 2012 %0,15 Resmi nüfus sayımı
80  Portekiz 10.562.178 21 Mart 2011 %0,14 Son 2011 nüfus sayımı
81  Ruanda 10.537.222 15 Ağustos 2012 %0,14 Ön 2012 nüfus sayımı
82  Çek Cumhuriyeti / Çekya 10.512.800 31 Mart 2013 %0,14 Resmi nüfus sayımı
83  Somali[5] 10.496.000 1 Temmuz 2013 %0,14 BM tahmini
84  Haiti 10.413.211 1 Temmuz 2012 %0,14 Resmi nüfus sayımı
85  Benin 10.323.000 1 Temmuz 2013 %0,14 BM tahmini
86  Burundi 10.304.520 2 Şubat 2016 %0,14 BM tahmini
87  Bolivya 10.203.254 21 Kasım 2015 %0,14 2012 nüfus sayımı
88  Macaristan 10.198.315 11 Mart 2015 %0,13 Yıllık Resmi nüfus sayımı
89  Azerbaycan 10.022.800 25 Şubat 2016 %0,13 Resmi nüfus sayımı
90  İsveç 9.588.569 31 Mayıs 2013 %0,13 Aylık Resmi nüfus sayımı
91  Beyaz Rusya 9.459.800 1 Temmuz 2013 %0,13 Aylık Resmi nüfus sayımı
92  Dominik Cumhuriyeti 9.445.281 1 Aralık 2010 %0,13 Son 2010 nüfus sayımı
93  Avusturya 8.464.554 1 Nisan 2013 %0,11 Resmi nüfus sayımı
94  Honduras 8.385.072 1 Temmuz 2012 %0,11 Yıllık Resmi nüfus sayımı
95  Birleşik Arap Emirlikleri 8.264.070 1 Temmuz 2010 %0,11 Resmi nüfus sayımı
96  İsviçre 8.058.100 31 Mart 2013 %0,11 Üç aylık Resmi nüfus sayımı
97  İsrail 8.051.200 30 Haziran 2013 %0,11 Aylık Resmi nüfus sayımı
98  Tacikistan 8.000.000 1 Nisan 2013 %0,11 Resmi nüfus sayımı
99  Bulgaristan 7.282.041 31 Aralık 2012 %0,10 Resmi nüfus sayımı
100  Sırbistan[6] 7.241.295 1 Ocak 2012 %0,10 Resmi nüfus sayımı
101  Hong Kong[7] 7.173.900 31 Aralık 2012 %0,10 Resmi nüfus sayımı
102  Papua Yeni Gine 7.059.653 10 Temmuz 2011 %0,10 2011 nüfus sayımı
103  Paraguay 6.672.631 1 Temmuz 2012 %0,090 Resmi nüfus sayımı
104  Laos 6.580.800 1 Temmuz 2013 %0,089 Yıllık Resmi nüfus sayımı
105  Ürdün 6.473.600 9 Ağustos 2013 %0,088 Resmi nüfus sayımı
106  Eritre 6.333.000 1 Temmuz 2013 %0,086 BM tahmini
107  Libya 6.202.000 1 Temmuz 2013 %0,084 BM tahmini
108  Togo 6.191.155 6 Kasım 2010 %0,084 Son 2010 nüfus sayımı
109  Sierra Leone 6.190.280 2013 %0,084 Resmi nüfus sayımı
110  El Salvador 6.183.000 30 Haziran 2010 %0,084 Resmi nüfus sayımı
111  Nikaragua 6.071.045 30 Haziran 2012 %0,082 Resmi nüfus sayımı
112  Danimarka 5.605.836 1 Nisan 2013 %0,076 Üç aylık Resmi nüfus sayımı
113  Kırgızistan 5.551.900 1 Temmuz 2012 %0,075 Yıllık Resmi nüfus sayımı
114  Finlandiya 5.497.302 19 Ocak 2016 %0,075 Aylık Resmi nüfus sayımı
115  Slovakya 5.424.058 19 Ocak 2016 %0,074 Resmi nüfus sayımı
116  Singapur 5.310.000 1 Temmuz 2012 %0,072 Resmi nüfus sayımı
117  Türkmenistan 5.240.000 1 Temmuz 2013 %0,071 BM tahmini
118  Norveç 5.214.890 19 Ocak 2016 %0,071 Üç aylık Resmi nüfus sayımı
119  Lübnan 4.822.000 1 Temmuz 2013 %0,065 BM tahmini
120  Kosta Rika 4.667.096 1 Temmuz 2013 %0,063 Resmi nüfus sayımı
121  Orta Afrika Cumhuriyeti 4.616.000 1 Temmuz 2013 %0,062 BM tahmini
122  İrlanda 4.585.400 1 Nisan 2012 %0,062 Yıllık Resmi nüfus sayımı
123  Gürcistan[8] 4.483.800 1 Ocak 2013 %0,061 Yıllık Resmi nüfus sayımı
124  Yeni Zelanda 4.472.390 9 Ağustos 2013 %0,061 Resmi nüfus sayımı
125  Kongo Cumhuriyeti 4.448.000 1 Temmuz 2013 %0,060 BM tahmini
126  Filistin[9] 4.420.549 1 Temmuz 2013 %0,060 Resmi nüfus sayımı
127  Liberya 4.294.000 1 Temmuz 2013 %0,058 BM tahmini
128  Hırvatistan 4.290.612 31 Mart 2011 %0,058 2011 nüfus sayımı
129  Bosna-Hersek 3.839.737 30 Haziran 2011 %0,052 Resmi nüfus sayımı
130  Umman 3.831.553 28 Şubat 2013 %0,052 Aylık Resmi nüfus sayımı
131  Porto Riko[10] 3.667.084 1 Temmuz 2012 %0,050 Resmi nüfus sayımı
132  Kuveyt 3.582.054 31 Aralık 2010 %0,048 Resmi nüfus sayımı
133  Moldova[11] 3.559.500 1 Ocak 2012 %0,048 Resmi nüfus sayımı
134  Moritanya 3.461.041 1 Temmuz 2013 %0,047 Yıllık Resmi nüfus sayımı
135  Panama 3.405.813 16 Mayıs 2010 %0,046 Son 2010 nüfus sayımı
136  Uruguay 3.286.314 30 Eylül 2011 %0,044 Son 2011 nüfus sayımı
137  Ermenistan 3.024.100 1 Temmuz 2012 %0,041 Yıllık Resmi nüfus sayımı
138  Litvanya 2.955.986 1 Temmuz 2013 %0,040 Aylık Resmi nüfus sayımı
139  Arnavutluk 2.821.977 1 Ekim 2011 %0,038 2011 nüfus sayımı
140  Moğolistan 2.754.685 11 Kasım 2010 %0,037 2010 nüfus sayımı
141  Jamaika 2.711.476 31 Aralık 2012 %0,037 Yıllık Resmi nüfus sayımı
142  Katar 2.155.446 30 Nisan 2014 %0,029 Aylık Resmi nüfus sayımı
143  Namibya 2.113.077 28 Ağustos 2011 %0,029 Son 2011 nüfus sayımı
144  Lesotho 2.074.000 1 Temmuz 2013 %0,028 BM tahmini
145  Slovenya 2.060.589 9 Ağustos 2013 %0,028 Resmi nüfus sayımı
146  Makedonya Cumhuriyeti 2.059.794 31 Aralık 2011 %0,028 Resmi nüfus sayımı
147  Botsvana 2.024.904 22 Ağustos 2011 %0,027 Son 2011 nüfus sayımı
148  Letonya 2.013.400 1 Haziran 2013 %0,027 Aylık Resmi nüfus sayımı
149  Gambiya 1.849.000 1 Temmuz 2013 %0,025 BM tahmini
150  Gine-Bissau 1.704.000 1 Temmuz 2013 %0,023 BM tahmini
151  Gabon 1.672.000 1 Temmuz 2013 %0,023 BM tahmini
152  Ekvator Ginesi 1.622.000 1 Temmuz 2010 %0,022 Yıllık Resmi nüfus sayımı
153  Trinidad ve Tobago 1.328.019 9 Ocak 2011 %0,018 2011 nüfus sayımı
154  Estonya 1.286.540 1 Ocak 2013 %0,017 Resmi nüfus sayımı
155  Mauritius 1.257.900 3 Temmuz 2011 %0,017 2011 nüfus sayımı
156  Svaziland 1.250.000 1 Temmuz 2013 %0,017 BM tahmini
157  Bahreyn 1.234.571 27 Nisan 2010 %0,017 Son 2010 nüfus sayımı
158  Doğu Timor 1.066.409 11 Temmuz 2010 %0,014 Son 2010 nüfus sayımı
159  Cibuti 864.618 1 Temmuz 2011 %0,012 Yıllık Resmi nüfus sayımı
160  Kıbrıs Cumhuriyeti[12] 862.000 31 Aralık 2011 %0,012 Resmi nüfus sayımı
161  Fiji 858.038 1 Temmuz 2012 %0,012 Yıllık Resmi nüfus sayımı
162  Réunion (Fransa) 821.136 1 Ocak 2010 %0,011 Resmi nüfus sayımı
163  Guyana 784.894 1 Temmuz 2010 %0,011 Yıllık Resmi nüfus sayımı
164  Bhutan 737.320 9 Ağustos 2013 %0,010 Resmi nüfus sayımı
165  Komorlar 724.300 1 Temmuz 2012 %0,010 Resmi nüfus sayımı
166  Karadağ 620.029 1 Nisan 2011 %0,0084 Son 2011 nüfus sayımı
167  Makao[13] 582.000 31 Aralık 2012 %0,0079 Resmi nüfus sayımı
168  Batı Sahra[14] 567.000 1 Temmuz 2013 %0,0077 BM tahmini
169  Solomon Adaları 561.000 1 Temmuz 2013 %0,0076 BM tahmini
170  Lüksemburg 537.000 31 Aralık 2012 %0,0073 Yıllık Resmi nüfus sayımı
171  Surinam 534.189 13 Ağustos 2012 %0,0072 Ön 2012 nüfus sayımı
172  Yeşil Burun Adaları 491.875 16 Haziran 2010 %0,0067 Son 2010 nüfus sayımı
173  Malta 416.055 20 Kasım 2011 %0,0056 Ön 2011 nüfus sayımı
174  Guadeloupe (Fransa) 403.355 1 Ocak 2010 %0,0055 Resmi nüfus sayımı
175  Martinique (Fransa) 394.173 1 Ocak 2010 %0,0053 Resmi nüfus sayımı
176  Brunei 393.162 20 Haziran 2011 %0,0053 Ön 2011 nüfus sayımı
177  Bahamalar 351.461 3 Mayıs 2010 %0,0048 Son 2010 nüfus sayımı
178  İzlanda 323.810 1 Temmuz 2013 %0,0044 Resmi nüfus sayımı
179  Maldivler 317.280 1 Temmuz 2010 %0,0043 Resmi nüfus sayımı
180  Belize 312.971 12 Mayıs 2010 %0,0042 Ön 2010 nüfus sayımı
181  Barbados 274.200 1 Temmuz 2010 %0,0037 Resmi nüfus sayımı
182  Fransız Polinezyası (Fransa) 268.270 22 Ağustos 2012 %0,0036 Ön 2012 nüfus sayımı
183  Vanuatu 264.652 1 Temmuz 2013 %0,0036 Yıllık Resmi nüfus sayımı
184  Yeni Kaledonya (Fransa) 258.958 1 Temmuz 2013 %0,0035 Yıllık Resmi nüfus sayımı
185  Fransız Guyanası (Fransa) 229.040 1 Ocak 2010 %0,0031 Resmi nüfus sayımı
186  Mayotte (Fransa) 212.600 21 Ağustos 2012 %0,0029 2012 nüfus sayımı
187  Samoa 187.820 7 Kasım 2011 %0,0025 Son 2011 nüfus sayımı
188  São Tomé ve Príncipe 187.356 13 Mayıs 2012 %0,0025 2012 nüfus sayımı
189  Saint Lucia 166.526 10 Mayıs 2010 %0,0023 Ön 2010 nüfus sayımı
190  Guam (ABD) 159.358 1 Nisan 2010 %0,0022 Son 2010 nüfus sayımı
191  Curaçao (Hollanda) 150.563 26 Mart 2011 %0,0020 2011 nüfus sayımı
192  Saint Vincent ve Grenadinler 109.000 1 Temmuz 2013 %0,0015 BM tahmini
193  Kiribati 106.461 1 Temmuz 2013 %0,0014 Yıllık Resmi nüfus sayımı
194  ABD Virjin Adaları (ABD) 106.405 1 Nisan 2010 %0,0014 Son 2010 nüfus sayımı
195  Grenada 103.328 12 Mayıs 2011 %0,0014 2011 nüfus sayımı
196  Tonga 103.036 30 Kasım 2011 %0,0014 2011 nüfus sayımı
197  Aruba (Hollanda) 101.484 29 Eylül 2010 %0,0014 2010 nüfus sayımı
198  Mikronezya Federal Devletleri 101.351 1 Temmuz 2013 %0,0014 Yıllık Resmi nüfus sayımı
199  Jersey (UK) 97.857 27 Mart 2011 %0,0013 2011 nüfus sayımı
200  Seyşeller 90.945 26 Ağustos 2010 %0,0012 Son 2010 nüfus sayımı
201  Antigua ve Barbuda 86.295 27 Mayıs 2011 %0,0012 Ön 2011 nüfus sayımı
202  Man Adası (UK) 84.497 27 Mart 2011 %0,0011 2011 nüfus sayımı
203  Andorra 76.246 1 Temmuz 2012 %0,0010 Yıllık Resmi nüfus sayımı
204  Dominika 71.293 14 Mayıs 2011 %0,0010 Ön 2011 nüfus sayımı
205  Bermuda (UK) 64.237 20 Mayıs 2010 %0,00087 Son 2010 nüfus sayımı
206  Guernsey (UK) 62.431 31 Mart 2010 %0,00085 Yıllık Resmi nüfus sayımı
207  Grönland (Danimarka) 56.370 1 Ocak 2013 %0,00076 Yıllık Resmi nüfus sayımı
208  Marshall Adaları 56.086 1 Temmuz 2013 %0,00076 Yıllık Resmi nüfus sayımı
209  Amerikan Samoası (ABD) 55.519 1 Nisan 2010 %0,00075 Son 2010 nüfus sayımı
210  Cayman Adaları (UK) 55.456 10 Ekim 2010 %0,00075 Son 2010 nüfus sayımı
211  Saint Kitts ve Nevis 54.000 1 Temmuz 2013 %0,00073 BM tahmini
212  Kuzey Mariana Adaları (ABD) 53.883 1 Nisan 2010 %0,00073 Son 2010 nüfus sayımı
213  Faroe Adaları (Danimarka) 48.244 1 Nisan 2013 %0,00065 Aylık Resmi nüfus sayımı
214  Sint Maarten (Hollanda) 37.429 1 Ocak 2010 %0,00051 Resmi nüfus sayımı
215  Saint Martin (Fransa) (Fransa) 36.979 1 Ocak 2010 %0,00050 Resmi nüfus sayımı
216  Lihtenştayn 36.842 31 Aralık 2012 %0,00050 Yıllık Resmi nüfus sayımı
217  Monako 36.136 31 Aralık 2012 %0,00049 Yıllık Resmi nüfus sayımı
218  San Marino 32.382 31 Mayıs 2013 %0,00044 Aylık Resmi nüfus sayımı
219  Turks ve Caicos Adaları (UK) 31.458 25 Ocak 2012 %0,00043 2012 nüfus sayımı
220  Cebelitarık (UK) 29.752 1 Temmuz 2011 %0,00040 Yıllık Resmi nüfus sayımı
221  Britanya Virjin Adaları (UK) 29.537 1 Temmuz 2010 %0,00040 Yıllık Resmi nüfus sayımı
222  Åland (Finland) 28.502 31 Aralık 2012 %0,00039 Resmi nüfus sayımı
223  Hollanda Karayipleri (Hollanda) 21.133 1 Ocak 2011 %0,00029 Resmi nüfus sayımı
224  Palau 20.901 1 Temmuz 2013 %0,00028 Yıllık Resmi nüfus sayımı
225  Cook Adaları (NZ) 14.974 1 Aralık 2011 %0,00020 2011 son nüfus sayımı
226  Anguilla (UK) 13.452 11 Mayıs 2011 %0,00018 Ön 2011 nüfus sayımı
227  Wallis ve Futuna (Fransa) 13.135 1 Temmuz 2013 %0,00018 Yıllık resmi nüfus sayımı
228  Tuvalu 11.323 1 Temmuz 2013 %0,00015 Yıllık resmi nüfus sayımı
229  Nauru 9.945 30 Ekim 2011 %0,00013 2011 nüfus sayımı
230  Saint Barthélemy (Fransa) 8.938 1 Ocak 2010 %0,00012 Resmi nüfus sayımı
231  Saint Pierre ve Miquelon (Fransa) 6.081 1 Ocak 2010 %0,000082 Resmi nüfus sayımı
232  Montserrat (UK) 4.922 12 Mayıs 2011 %0,000067 2011 nüfus sayımı
233  Saint Helena (UK) 4.000 1 Temmuz 2013 %0,000054 BM tahmini
234  Svalbard ve Jan Mayen (Norveç) 2.655 1 Eylül 2012 %0,000036 Resmi nüfus sayımı
235  Falkland Adaları (UK) 2.563 15 Nisan 2012 %0,000035 2012 nüfus sayımı
236  Norfolk Adası (Avustralya) 2.302 9 Ağustos 2011 %0,000031 2011 nüfus sayımı
237  Christmas Adası (Avustralya) 2.072 9 Ağustos 2011 %0,000028 2011 nüfus sayımı
238  Niue (NZ) 1.613 10 Eylül 2011 %0,000022 2011 son nüfus sayımı
239  Tokelau (NZ) 1.411 18 Ekim 2011 %0,000019 2011 son nüfus sayımı
240  Vatikan 800 1 Temmuz 2012 %0,000011 Resmi tahmini
241  Cocos Adaları (Avustralya) 550 9 Ağustos 2011 %0,0000074 2011 nüfus sayımı
242  Pitcairn Adaları (UK) 56 2013 %0,00000076 2013 nüfus sayımı

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Çin'deki nüfus sayımına. Hong Kong ve Makao ile Özel İdari Bölgeler (SAR) dahil değildir. İlki 1997 yılı ortalarında Çin Halk Cumhuriyeti egemenliğinde ve ikincisi 20 Aralık 1999 tarihinde yapıldı.
  2. ^ "World Population Prospects The 2012 Revision: Highlights and Advance Tables". The Department of Economic and Social Affairs of the United Nations. ss. 51–55. 9 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150209040918/http://esa.un.org:80/unpd/wpp/Excel-Data/EXCEL_FILES/1_Population/WPP2012_POP_F01_1_TOTAL_POPULATION_BOTH_SEXES.XLS. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2013. 
  3. ^ Tahmini olarak Fransa metropolitanı nüfusunu ifade eder. Ayrıca değişik zamanlardaki denizaşırı Fransız Guyanası bölümleri için de listelenmiştir (Départements d'outre-mer. DOM). Guadeloupe. Martinique. Fransız Polinezyası için Mayotte (31 Mart 2011) ve Réunion ile denizaşırı kolektivite (Collectivités d'outre-mer. COM). Saint Barthélemy. Saint Martin. Saint Pierre ve Miquelon ve Wallis ve Futuna Adaları. Fransa metropolitanının nüfusu 1 Temmuz 2013 tarihinde 63.822.000 olarak belirlenmiştir. Bir aylık nesmi nüfus sayımı [www.insee.fr/fr/bases-de-donnees/bsweb/serie.asp?idbank=000436387].
  4. ^ Kısmen tanınan devlet. Çin kendi illerinden birisi olduğunu iddia etmektedir. Tayvan ile birlikte yanında bulunan Kinmen, Matsu, Pescadores vb. dahildir
  5. ^ Puntland (genel nüfus ile birlikte yaklaşık olarak 3.900.000 nüfusa sahiptir) ve Somaliland'ı içerir (bazı nüfusta dahil edildiğinden 3.500.000).
  6. ^ hariç Kosova (2011 1.733.872).
  7. ^ Çin Özel İdari Bölgesi (SAR) 1 Temmuz 1997.
  8. ^ hariç (2012) Abhazya Cumhuriyeti (2011 sayımı 242.862) ve Güney Osetya (70.000. 2006).
  9. ^ Bu bölüm Gazze Şeridi ve Batı Şeria'dan oluşur.
  10. ^ ABD altındaki (İspanyolca: Estado Libre Asociado) Milletler Topluluğu.
  11. ^ hariç (statistica.md.2010.pdf) Transdinyester (2005 sayımı 555.347).
  12. ^ hariç Kuzey Kıbrıs (294.906. 04 Aralık 2011 BM gözlemcileri himayesinde nüfus sayımı. (Kuzey Kıbrıs Devlet Planlama Teşkilatı).
  13. ^ Çin Özel İdare Bölgesi (SAR) 20 Aralık 1999.
  14. ^ Yönetim Fas ve Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti arasında bölünmüştür. tüm topraklar üzerinde her ikisi de hak iddia etmektedir.