Mutluluk Kaygıları (film, 1976)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mutluluk Kaygıları
Xoşbəxtlik Qayğıları
YönetmenHasan Seyidbəyli
YapımcıRasim İsmayılov
SenaristHasan Seyidbəyli
OyuncularFiruz Babayev - İbrahim

Şefiqe Memmedova - Rüxsare Halide Quliyeva - Halide Şükufe Yusupova - Gülxar Dilara Hüseynova - Sekine Cemile Ağayeva - Zehra

Rena Cəfərova - Sevinç
MüzikTofiq Quliyev
CinsiSinema Filmi
TürüDram, Komedi
RenkRenkli
Çıkış tarih(ler)i1 Kasım 1976
Süre88 dak.
DilTürkçe

Mutluluk Kaygıları (AzericeXoşbəxtlik Qayğıları), 1976 yapımı bir Azeri filmi.

İçerik[değiştir | kaynağı değiştir]

Sinema insan saadetinin, aile mutluluğunun sadece maddi nimetlerin elde edilmesi ile ölçülmemesindən bahsediyor. Rüxsare (Şefiqe Memmedova) ile oğlu İbrahim'in (Firuz Babayev) kaygısı büyüktür. Onları, evde büyüyen beş kızın - Gülxar (Şükufe Yusifova), Halide (Halide Quliyeva), Sekine (Dilara Hüseynova), Zöhre (Cemile Ağayeva) ve Sevinç'in (Rena Cəfərova) çok düşündürüyor. Rüxsarə'nin arzusu kızların her birine çeyiz vermek, nasıl derler, "anne-baba" kuralı ile er evine doğru yola düşürmektir. İbrahim aile saadetinin çeyizle, pırıl parlayan altınla ölçülmediğini iyi bilir. Fakat annesinin hatırına kızlara çeyiz parası kazanmaya çalışıyor. Bacılar da anlamaktadır ki, mutluluğun temeli hiç de çeyizle konmaz. Sevdiğin kişiyle el ele verirsen, hayatın tüm zorluklarından alnı açık çıkabilirsin.

Festivaller ve ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. 1977 yılında Riqa'da X Ümumittifaq Kino festivali
  • "Günlük geçmişin kalıntılarına karşı mücadele ve yeni manevi normların onayı konusunun işlenmesine göre" yönetmen Hasan Seyidbəyliy'e jüri Özel Diploması verilmiştir.