Mustafa Talha Gönüllü

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mustafa Talha Gönüllü
Adıyaman Üniversitesi 2. Rektörü
Görev süresi
2011-2019
Yerine geldiği Mustafa Gündüz
Yerine gelen Mehmet Turgut
Kişisel bilgiler
Doğum 3 Nisan 1959
Adıyaman, Türkiye
Bitirdiği okul İstanbul Teknik Üniversitesi
Mesleği Kimya mühendisi ve çevre mühendisi

Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü (d. 3 Nisan 1959, Adıyaman), Türk akademisyen ve kimya mühendisi, çevre mühendisliği uzmanıdır. Adıyaman Üniversitesi eski rektörü

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk, orta ve lise eğitimini Malatya'da tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünü 1981, Yüksek Lisansı 1983 ve doktora çalışmalarını ise 1987 yılında tamamladı.

1982–1987 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Uygulamalı mühendislik konusunda Kanada'daki Waterloo Üniversitesi'nde 1989–1990 yılları arasında öğretim üyeliği yaptı ve burada önemli projeler üretti. Kanada'dan döndükten sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı ve süreç içinde fakülte ve bölümde idari görevlerde de bulundu.

Yüzlerce ulusal ve uluslararası akademik çalışmalarının yanı sıra, kendi geliştirdiği bilimsel metotlarla ve ürettiği 500’ün üzerinde ulusal ve uluslararası proje ve uygulamalı araştırma çalışmasıyla Üniversite-Sanayi-Kamu İşbirliği ve AR-GE çalışmalarına hayatı boyunca ayrıcalıklı olarak önem verdi. Yedek subay olarak ifa ettiği askerlik görevinde de yine AR-GE çalışmaları içinde bulundu ve birçok proje ve araştırma ile katma değer sağladı. Çevre konusunda; İstanbul Sanayi Odası, Belediyeler, Sivil Toplum Örgütleri Kapsamında Jüri Üyeliği ve birçok Proje Olimpiyatının değişmez jüri üyesi olarak bu kapsamda her zaman ön planda yer aldı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 2011 yılında Adıyaman Üniversitesi rektörü olarak atandı. Bu göreve, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2015 yılında yeniden atandı. 2019 yılında görev süresi doldu.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Eğitim hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Akademik Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]