Mustafa Lakadamyalı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mustafa Lakadamyalı (d. 4 Nisan 1966, Lefkoşa) Kıbrıslı Türk diplomat.

İlk ve orta eğitimini Lefkoşa'da sırasıyla Şehit Tuncer İlkokulu ve Türk Maarif Koleji'nde tamamladıktan sonra lisans eğitimine Türkiye'de devam etti. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden 1988 yılında mezun oldu.

1990-1993 yılları arasında Kıbrıs Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğünde yönetici yardımcılığı görevini yürüttü. 1993 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri ve Savunma Bakanlığı'nda göreve başladı. İlk olarak Bakanlığa bağlı Ekonomik, Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğünde meslek memuru olarak çalıştı.

1995-1997 yılları arasında Üçüncü Sekreter olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilciliğinde siyasi işler memuru, 1997-2000 yılları arasında ise İkinci Sekreter olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Brüksel Temsilciliği'nde Temsilci yardımcısı olarak görev yaptı.

Merkeze dönüşünde Siyasi İşler Müdürlüğünde Birinci Sekreter olarak çalıştı. Bu görevi 2003 yılına kadar sürdürdü. 2003-2007 yılları arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cenevre Temsilciliği'nde Temsilci yardımcılığı görevini müteakip, bir yıl süreyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nde Müsteşar olarak çalıştı.

Merkeze dönüşünü müteakip Ağustos 2008 tarihinde Dışişleri Bakanlığı Müdür/Temsilci mevkiine atandı. 2 yıl süreyle Bakanlığa bağlı İslam İşbirliği Teşkilatı ile İlişkiler Müdürlüğü görevini yürüttü. 1 Kasım 2010 tarihinde Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e güven mektubunu sunarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 7. Büyükelçisi oldu. 31 Ekim 2014 tarihine kadar 4 yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türkiye Nezdinde Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi olarak görev yaptı. Lefkoşa'ya dönüşünü müteakip Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müdürlüğü ve İki Toplumlu Geçiş Kapıları Teknik Komitesi'nin Kıbrıslı Türk Başkanı görevlerini yürüttü. 16 Mayıs 2016 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak atandı ve bu görevi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Washington Temsilciliği görevine atandığı 1 Temmuz 2018 tarihine kadar sürdürdü. Halen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Washington Temsilcisi olarak görev yapmaktadır.

İngilizce ve Fransızca bilmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]