Murat Yancı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Murat Yancı
MeslekGazeteci, TV Grup Başkanı

Murat Yancı, Türk gazeteci.

Trakya Üniversitesi Satış Yönetimi ve Pazarlama Bölümü’nü bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olmuştur. Meslek hayatına 1994 yılında Akşam Gazetesi’nde muhabir olarak başlayıp, ardından Hürriyet Gazetesi'nde devam etmiştir.

Sonraki yıllarda Kanal E ve Brt’nin haber merkezlerinde çalışmıştır. Ardından Star TV'de editörlük, TRT'de yayınlanan 'Kırılma Noktası' adlı haber-belgesel programının Genel Koordinatörlüğü’nü üstlenmiştir.

'Metin Uca ile Günaydın Türkiye', 'Pişti' gibi Star TV, Show TV ve ATV’de yayınlanan çeşitli haber, talk show ve eğlence programlarının yaratıcı ekibinde bulunmuş ve yönetici olarak görev yapmıştır.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Murat Yancı, meslek hayatına 1994 yılında Akşam Gazetesi’nde muhabir olarak başlayıp, ardından Hürriyet Gazetesi'nde devam etmiştir. 2007 yılında Kanal 24'e geçerek Kreatif Editör olarak çalışmıştır. Ardından Kanal D iç yapımlara transfer olan Yancı, 2011 yılında A Haber'e geçmiştir. 2014 yılında kanalın Haber Müdürlüğü görevine getirilen Murat Yancı, 2018 yılında Genel Yayın Koordinatörü olarak CNN TÜRK’e geçmiştir. 2019 yılında CNN TÜRK Genel Müdürlüğü görevine getirilen Yancı, 2021 yılında Demirören Medya TV Grup Başkanı olarak atanmıştır.  Kanal D, CNN TÜRK, teve2, Dream Türk, Radyo D ve CNN TÜRK Radyo’nun yönetimini üstlenen Murat Yancı, Televizyon Yayıncıları Derneği (TVYD 20 Ocak 2023 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.) Yönetim Kurulu Başkanlığı[1] görevinin yanı sıra 2022 Kasım itibarıyla Televizyon İzleme Araştırmaları Anonim Şirketi (TİAK) Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.[2][3][4][5]

Murat Yancı, 2021’de En iyi Kanal Yöneticisi ödülünü kazanmıştır. Aynı yıl, iş yaşamının başarılı isimlerinin ödüllendirildiği Altın Lider Ödülleri’nde "Altın Lider" seçilen Murat Yancı, 2022’deki Trafik Medya Ödülleri organizasyonunda da ödüle layık görülmüştür.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Televizyon yayıncılarının yeni başkanı Murat Yancı oldu". Hürriyet. 23 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2023. 
  2. ^ "Murat Yancı TİAK Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi". CNN TÜRK. 23 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ CNN TÜRK'e üç ödül birden 11 Nisan 2023 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.”. CNN TÜRK.
  4. ^ Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı'ya 'Altın Lider Ödülü” 11 Nisan 2023 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. CNN TÜRK.
  5. ^ Trafik Medya Ödülleri 11 Nisan 2023 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Sahiplerini Buldu...” Hürriyet.