Much Hadham

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Much Hadham (eski adıyla Great Hadham) East Hertfordshire, İngiltere'de bulunan metropolitik olmayan bir köydür. B1004 yolunun üstünde, Ware ve Bishop's Stortford arasında bulunur. 2001 nüfus sayımına göre bu köyde 1994 kişi yaşamaktadır.[1]

Köydeki yapıların çoğu, birkaç kilometre uzunluğundaki ana caddesi boyunca yayılmıştır. Bu yolun kenarları dışında kurulmuş birkaç yapı bulunur, bunlar: iki birahane, posta ofisiyle küçük bir süpermarket, bir kuaför, iki garaj ve bir çocuk kreşinden oluşur. Köyün kendine ait Much Hadham Radio Ltd isimli radyo istasyonu bulunur. Köye ulaşımı sağlayan ve 1964'te kapatılmış eski bir tren istasyonu bulunmaktadır.

Köydeki Henry Moore Vakfı, Perry Green yakınlarında bulunabilir. Vakfın heykel vitrinlerinden biri, Aralık 2005 tarihinde soyulmuştur.

Köyün Much Hadham Football ve Hadham Villa Football Club gibi futbol kuruluşları bulunmaktadır.

1889 yılında kurulan Much Hadham kriket kulübü 2007 yılında Herts & Essex Ligi'nden çekilmiştir ve sonradan dağılmıştır. O zamandan beri köyde bulunan kriket sahalarını Sawbridgeworth kriket kulübü kullanmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Hadham nüfusu". 2001 sayımı. 29 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Haziran 2010. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]