Muborakşo Mirzoşoyev

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Muborakşo Mirzoşoyev
Doğum adıMuborakşo Abdulvahhoboviç Mirzoşoyev
UnvanıMuborakşo, Mişa
Doğum19 Ağustos 1961(1961-08-19)
Dağlık Badahşan, SSCB
Ölüm8 Şubat 2000 (38 yaşında)
Tacikistan
Başladığı yerPamiri
TarzlarTacik rock
MesleklerŞarkıcı, Besteci, Söz yazarı, Oyuncu
Etkin yıllar1980'ler
Resmî sitemuboraksho.pamirian.com (Tacikçe)

Muborakşo Abdulvahhoboviç Mirzoşoyev (Tacikçe Муборакшо Абдулваҳҳобович Мирзошоев) (d. 19 Ağustos 1961, ö. 8 Şubat 2000) ülkesinde Muborakşo veya Mişa diye de bilinen Daler Nazarov ile birlikte ilk Tacik rock müziksiyenlerinden biri, besteci ve oyuncudur. Dağlık Badahşan'nın Ruşan bölgesinde doğmuştur.

Müzik Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Muborakşo çocukluğunu SSCB'de Dağlık Badahşan Özerk Bölgesi'nde bulunan Emts Köyü'nde geçirdi. 14 yaşında "Çor Cavon" isimli ilk parçasını besteledi, bu şarkı 1980'li yıllarda tüm Tacikistan'da radyolarda en çok çalan şarkılardan biri oldu.

1984'ten 1987'ye kadar Leningrad'ta Leningrad Havacılık Enstitüsü'de eğitim gördü, ancak daha sonraları kariyerine müzisyenlik yaparak devam etti. Profesyonel müzik kariyerine Daler Nazarov'un müzik grubunda başladı. Aynı sene Muborakşo ülkesinde oldukça popüler oldu.

Çalışmaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Muborakşo popülerliğine rağmen ömrü boyunca hiçbir resmi albüm yayınlamadı. Ancak 1997 yılında Daler Nazarov'un veya Muborakşo'nun izni olmadan Jiray-1 ve Jiray-2, ilkinde çoğunlukla Daler Nazarov'un şarkıları, ikincisinde çoğunlukla Murotakşo'nun şarkılarının yer aldığı albümleri yayınlandı.