Noah Bennet

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Mr. Bennet sayfasından yönlendirildi)
Noah Bennet
İlk görünümGenesis
CanlandıranJack Coleman
Bilgileri
Takma ad(lar)ıHRG
CinsiyetErkek
MeslekKağıt fabrikası çalışanı. Şirketin Ajanı
Evlilik(ler)Sandra Bennet (eşi)
ÇocuklarClaire Bennet (evlatlık) Lyle Bennet
Doğum ve ölümd. 6 Ağustos 1962

Noah Bennet, Heroes dizindeki bir kurgusal karakterdir. Claire Bennet'in üvey babası. Dizinin ana karakterlerinden biri ve şimdiye kadar yayınlanan 32 bölümde de oynayan 3 karakterden biri (Noah(türkçesi nuh), Claire ve Mohinder). Gerçekte şirket için çalışan ancak Primatech kâğıt şirketinde çalıştığını gösteren, ailesininde öyle bildiği, dizide kızı ve ailesi için her şeyi göze alabilecek bir karakter.

Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizinin ana karakterlerinden, ailesini ve kızını her şeyin üstünde tutan, korumaya çalışan, üvey kızının gücünü bilen ve şirketin ya da başka birinin (sylar) bu gücü ele geçirdiğinde neler yapabileceğini bildiği için ailesinin olaylardan uzak tutmaya çalışan, bu hedefte de Haitili yi kullanarak defalarca ailesinin hafızasındaki olayları sildiren, gerçekte iyi niyetli, hedefine ilerleyen, bu hedefte kim olursa olsun yolundan çıkaran bir karakter.

Karakter geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Noah yaklaşık 16 yıl önce şirkette çalışmaya başladı o zamanki ortağı Claude idi. Claude görünmezlik yeteneğine sahipti. Bir kadını yakalamaya çalışırken evde yangın çıktı ve kadın kaçtı, Kızı kalmıştı Mr Bennet o kızı aldı, şirkete götürdü, şirket çocuğu güçleri çıkınca geri almak üzere Bennet'a verdi. O çocuk Claire Bennet idi. Noah kızını şirketten gizledi ve bu da şirkete karşı rol oynamasına sebep oldu

Dizinin ilk bölümünden beri sürekli olayların içinde olan, neredeyse bütün karakterleri tanıyan, güçlerini bilen, hatta ilk bölümlerde kötü adam bu mu diye düşündüğümüz karakter. Sandra ile evli ve gerçek oğlu Lyle. İlk sezondaki evleri Odessa TX idi.

Detaylar[değiştir | kaynağı değiştir]

Üçüncü sezonda gözünden vurularak öldürülmüş fakat şirkete katılan Mohinder Suresh tarafından yapılan doku yenilemesi iğnesiyle ile hayata dönmüştür. Burada tutsak olarak kalan Noah buradan kurtulmayı başarmış ve Matt ve Peter ile birlikte şirketi devirmişlerdir. Dördüncü sezonda da Samuel'i alt etmeyi amacı haline getirmiş, kilit karakterlerden biri olmuştur.

Ekipmanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kullandıkları,

  • Şirket silahı: 45 mm'lik yarı otomatik silah.
  • Kalın çerçeveli gözlükler: Clare'in seçtiği birçok bölümde adı geçen kalın çerçeveli kahverengi gözlük.
  • Elektrik silahı
  • Telefonu

Unutulmayan sözleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Mr. Bennet çok iyi Japonca ve Rusça konuşabiliyor.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]