Morning Musume

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Morning Musume
Morning Musume (2016)
Genel bilgiler
Başladığı yer Japonya
TarzlarJ-pop, EDM
Etkin yıllar1997-günümüz
Müzik şirketiZetima
Resmî sitewww.helloproject.com/
morningmusume
Üyeler
Eski üyeler

Morning Musume (Japoncaモーニング娘。 Mōningu Musume.) veya kısaca Momusu (モー娘。, Mōmusu.), 1997 yılında kurulan bir Japon kadın müzik grubudur.

Morning Musume, 1997'de rock şarkıcısı ve söz yazarı olan ve daha sonra on yıl boyunca grubun şarkılarının büyük çoğunluğunu oluşturan plak yapımcısı Tsunku tarafından kuruldu. Grup, hareketli, pop odaklı müzikte uzmanlaşmış bir proje olan Hello! Project'in önde gelen grubudur. Grup birkaç yan gruba sahiptir ve genellikle Country Musume, Berryz Kōbō, Cute, Melon Kinenbi ve v-u-den gibi diğer Hello! Project gruplarıyla işbirliği halindedirler. Adından da anlaşılacağı gibi, çoğunlukla geç ergenlik dönemindeki ve 20'li yaşların başındaki üyelerden oluşur. Grup üyelerinin ortalama yaşı, orijinal oluşumundan bu yana genellikle aynı kaldı çünkü grup, daha yaşlı üyelerin mezun olduğu ve genellikle daha genç yeni üyelerin seçildiği sürekli kadro değişiklikleri ile okul benzeri bir sistem sürdürmektedir.

Grup, 2012 yılı Şubat ayı itibarıyla Oricon listelerinde en yüksek ikinci tek satış (bir kadın grubu arasında), Oricon'un 64 adetle en çok ilk tekli rekorunu elinde tutmaktadır ve sadece Japonya'da 21 milyondan fazla albüm sattı.[1]

Üyeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Grubun günümüz üyeleri;

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "AKB48、女性歌手初の6作連続ミリオン 33年半ぶり新記録" (Japonca). Oricon. 21 Şubat 2012. 26 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2020. 

Konuyla ilgili yayınlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]