Morgan Lewis Yel Değirmeni

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Morgan Lewis Yel Değirmeni

Morgan Lewis Yel Değirmeni, St. Andrew, Barbados'ta yer alır ve Barbados'ta faaliyet gösteren son şeker yel değirmenidir. Değirmen 1947'de çalışmayı durdurdu. 1962'de değirmen, sahibi Egbert L. Bannister tarafından bir müze olarak korunması için Barbados Ulusal Vakfı'na devredildi.

Site, Dünya Anıtlar Fonu tarafından 1996 Dünya Anıtlar Gözleminde listelenmiştir.[1] Restorasyon, bir sonraki yaz Barbados Ulusal Vakfı tarafından başlatıldı. 1997 yılında, acil onarımlar için American Express tarafından mali destek sağlandı.[2] Değirmen restorasyon için söküldü ve 1999'da yeniden açıldı. Tüm orijinal çalışma parçaları bozulmadan korunduğundan, proje tamamlandıktan sonra yelkenler tekrar dönebildi ve değirmen taşı yarım asırdan fazla bir süre sonra tekrar çalışmaya başladı.[3]

Bugün dünyada çalışan iki şeker değirmeninden biridir.[4] Şubat-Temmuz 'mahsul' sezonu boyunca, yelkenleri yerleştirilir ve her ay bir Pazar günü çalışır, kamışı öğütür ve kamış suyu sağlar. Değirmen duvarının iç kısmında bir şeker değirmeni ve çiftlik eserleri müzesi ve eski fotoğraflardan oluşan bir sergi bulunur. Ziyaretçiler değirmenin tepesine tırmanabilir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Barbados Advocate, "Mill makes it onto endangered sites list," May 16, 1996, p.2.
  2. ^ Barbados Daily Nation, "Morgan Lewis to get $30,000 boost," December 3, 1997, p.28A.
  3. ^ Barbados Advocate, "A piece of history revived," December 6, 1999.
  4. ^ "Betty's Hope", in Antigua, was also restored to functionality.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]