Monster High

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Monster high sayfasından yönlendirildi)

Monster High, Lisi Harisson tarafından yazılmış bir kitap serisidir.[1] Eserin çizgi dizisi de yapılmıştır. Eserde ünlü canavarların çocuklarının gittiği bir lise olan Monster High'da yaşanan maceralar anlatılmaktadır.[2]

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Draculaura[değiştir | kaynağı değiştir]

Dracula'nın kızıdır. 1599 yaşındadır (1600. yaşına girdiği zamanın olduğu bir doğum günü partisi bölümü vardır.) Vegandır bu yüzden sebze ve meyve tüketir. Siyah renklerini pembe tonlarıyla zenginleştirmeyi sever. Vampir olduğu için güneşten etkilenir bu yüzden yanında şemsiye taşır. Gülümsemeye ve arkadaşlarını cesaretlendirmeye bayılır. En sevdiği renk turuncudur. Cont Fabulous adında bir yarasası vardır ve ona küçük, şirin elbiseler giydirmeyi çok sever. En sevdiği ders Yaratıcı Yazın, en sevmediği ders ise Coğrafyadır. En iyi arkadaşları Frankie Stein ve Clawdeen Wolf'tur. Clawd Wolf ile çıkmaktadır.

Frankie Stein[değiştir | kaynağı değiştir]

Frankenstein'ın kızıdır ve 15 günlüktür. Saçları siyah beyazdır. Aynı Frankenstein gibi bazen dikişleri patlar ve uzuvları etrafa saçılır. Siyah ve beyaz çizgileri çok sever. Tarih dersini çok sever. Henüz 15 günlük olduğu için sevdiği yemeği seçmeden önce hepsini denemek ister ve sabahları babasının (Frankenstein) yaşıyor diye bağırmasından hiç hoşlanmaz. Islanınca çeker, elektrik verir ve acayip sözler söyler bu yüzden yüzme dersini sevmez. Herkesle iyi anlaşır ama en iyi arkadaşları Clawdeen Wolf, Draculaura, Jackson Jekyll ve Holt Hyde'dir. Duyguları değiştiğinde yani âşık olduğunda, üzüldüğünde, utandığında, kızdığında fazlasıyla elektrik saçar. Watzit adında tüm hayvanların kombinasyonu olan ve köpeği andıran bir evcil hayvanı vardır.

Clawdeen Wolf[değiştir | kaynağı değiştir]

Kurtadam'ın kızıdır ve 15 yaşındadır. Kahverengi saçlıdır. Tam bir moda tutkunudur. En sevdiği renk altın sarısıdır (Cleo De Nile ile anlaştığı tek konu). Az pişmiş bifteği sever. Cleo de Nile azılı düşmanıdır. Kardeşleriyle aynı okulda olmaktan hoşlanmaz ve kız kardeşinin onun giysilerini izinsiz almasından da hoşlanmaz. Alışverişe bayılır. Crescent adında bir kedisi vardır. Ekonomi dersini çok sever. Beden Eğitiminden nefret eder çünkü derse platform topuklu ayakkabılarla girmesine izin verilmediği gibi terleyince saçları da bozuluyor ve bundan fazlasıyla nefret ediyor. Frankie Stein ve Draculaura en iyi arkadaşlarıdır. Cleo ise vazgeçilmez arkadaşıdır.

Cleo de Nile[değiştir | kaynağı değiştir]

Mumya'nın kızıdır ve aşağı yukarı 5,842 yaşındadır. Kendini beğenmiştir. Ablası Nefera de Nile'dır. Ablası ondan kat mı kat daha bencil, kendini beğenmiş ve kötüdür. Mumya olmasına rağmen karanlıktan korkar. Okulda popülerdir. En sevdiği renk altın sarısıdır. Üzümü çok sever. Birinin ona itaat etmeyi reddetmesinden nefret eder. Clawdeen Wolf ve Melody Carver azılı düşmanlarıdır. Monster High'ın ponpon kızlarının kaptanıdır. Hissette adında bir kobra yılanı vardır. Bu yılan Deuce Gorgon'un annesinin ilk saç telidir. Ghoulia Yelps en iyi arkadaşıdır. Deuce Gorgon ile çıkıyordur. En sevdiği ders geometridir. (Özellikle piramitler ve üçgenler konunun içindeyse.) Tarihten nefret eder çünkü her şeyi görmüştür.

Lagoona Blue[değiştir | kaynağı değiştir]

Deniz Canavarı'nın kızıdır, tuzlu su canavarıdır ve 15 yaşındadır. En sevdiği renk okyanus mavisidir. En sevdiği yemek suşidir. Okyanusu çöplük gibi kullananlardan nefret eder. Neptuna adında bir piranası vardır. Onu hep gizlice akvaryum çantasıyla sınıfa sokar. Okyanusta yaşadığı için en sevdiği ders okuyanus bilimidir ve yine aynı nedenle jeolojiden hoşlanmaz. Kibar ve iyi niyetli bir kızdır ve bu yüzden Cleo de Nile dahil herkesle iyi anlaşır. Sarı saçları okulun havuzundaki klordan dolayı mavi olmuştur. Mavi tenlidir. Spor giyinir ve her türlü aktiviteye hazır olur.

Ghoulia Yelps[değiştir | kaynağı değiştir]

Zombi'nin kızıdır ve 16 yaşındadır. Her işini planlı yapar ve bu yüzden son dakika değişliklerini hiç sevmez. Zombi olduğu için yavaş yürür, mimiklerde zorlanır ve zombice konuşur. Okumayı ve yeni şeyler öğrenmeye bayılır ve kitapları her daim yanındadır. Zombice bilmeyenleri sevmez. Okulun en akıllı ve başarılı öğrencisidir. Her şeyi yer. Sir Hoots A Lot adında bir baykuşu vardır. Tüm dersleri sever. En sevdiği renk kırmızıdır ve en iyi arkadaşı Cleo de Nile'dır.

Deuce Gorgon[değiştir | kaynağı değiştir]

Medusa'nın oğludur ve 16 yaşındadır. Okulda oldukça popülerdir ve herkesle iyi anlaşır. Cleo de Nile ile çıkıyordur. Arkadaşlarını taşa çevirmemek için güneş gözlüğü takmak zorundadır. En sevdiği renk neon yeşilidir ve akdeniz yemeklerini sever. Basketbol oynamaktan ve yemek pişirmekten hoşlanır. Onu kızdıranlardan nefret eder. Perseus adında iki kuyruklu bir faresi vardır. En sevdiği ders mutfak sanatlarıdır.

Toralei Stripe[değiştir | kaynağı değiştir]

Kedikadın'ın kızıdır. Diğer öğrencilere yaşam koçluğu yapar. Bunlar genelde sinsice yapılmış ve kaza süsü verilmiş olaylardır. Fakat "Why Do Ghouls Fall İn Love?" bölümünde Draculaura'nın partisine davet edilmediği için gerçekten kötülük yapmıştır. 15 yaşındadır. En sevdiği renk turuncudur. En sevdiği yemekler hamsi ve milkshake bunun için "ayrı ayrı yenir, birlikte değil." diyor. Tersden okşanmayı sevmez. Uykudan uyanıp tekrar uyumak hoşuna gider. Evcil hayvanı "Sweet Fang" isimli bir kaplandır. En iyi arkadaşları Purresphone ve Meowlody ismli ikiz kedilerdir. En sevdiği ders drama, sevmediği ise matematiktir.

Operetta[değiştir | kaynağı değiştir]

170 yaşındadır. Ebeveynleri operadaki hayalettir. Deuce'tan gizlice hoşlanır ama onun Cleo ile çıktığını öğrenince bu küçük aşkından vazgeçer ve arkadaş olarak kalırlar. Deuce Gorgon ve Holt Hyde yakın arkadaşlarıdır ve belli etmese de Spectra ile yakın arkadaştır. Muzlu cheese keke bayılır ve muzlu şeylere de. Favori rengi kadife kırmızıdır. Ne yapması gerektiğinin söylenmesinden hoşlanmaz. Müzik dinlemek ve şarkı söylemek hobileridir. Çılgın bilim dersini sevmez, müzik tarihi dersine ise bayılır. Evcil hayvanı Daddy O Longles isimli bir örümcektir. Operetta'nın gözünde kalpli bir gözlük vardır.

Spectra Vondergeist[değiştir | kaynağı değiştir]

Hayaletin kızıdır. 16 yaşındadır. Okulun "Dedikoducu Hayalet"idir. Menekşe rengi ve melek keklerine bayılır. Evcil hayvanı Rhuen isimli bir hayalet gelinciktir. Bir dedikodu-haber bloğu vardır. Clawdeen wolf, Twyla en iyi arkadaşlarıdır. En sevdiği ders gazeteciliktir. Okuldaki acayiplerin, yaydığı dedikodulardan şüphe etmesinden hoşlanmaz.

Abbey Bominable[değiştir | kaynağı değiştir]

16 yaşındadır. Yeti'nin kızıdır. Kürk giymeyi sever ve favori rengi buz mavisidir. Yak peyniri ve krep yemekten hoşlanır.Snowboard yapmaktan hoşlanır. Shiver isimli bir mamutu vardır. Lagoona Blue ve Frankie Stein, en iyi arkadaşlarındandır. Matematik dersine bayılır, dramayı ise sevmez. Ana vatanlarında konuşmak oksijen israfına yol açtığı için az kelime bilir.

Holt Hyde[değiştir | kaynağı değiştir]

Yaklaşık 16 yaşındadır. Bay ve Bayan Hyde'ın oğludur. Favori rengi turuncu, favori yemeği ise acılı tavuk kanatlarıdır. Gerçekte Jackson Jekyll'dir ama müzik duyunca (kitapta hava ısınınca) Holt'a dönüşüyor. Frankie ile flört ediyor. Evcil hayvanı ise Crossfade isimli bir bukalemundur.

Jackson Jekyll[değiştir | kaynağı değiştir]

Doktor Jekyll ve Bayan Jekyll'ın oğludur. 16 yaşındadır. Frankie Stein'den hoşlanır. Gözlük takar. Filmde müzik duyduğunda, kitapta ise ısı alınca, Holt Hyde'a dönüşür. Holt Hyde; partilere gitmekten, koşmaktan ve spor yapmayı çok sever. ama bu yaptıkları Jackson'un en sevmediği şeylerdir. Evcil hayvanı bir bukalemun olan Crossfade. Deli bilim dersini sever, beden eğitimini sevmez. En sevdiği renk sarı. Makarna ve peynir favori yiyecekleridir. Frankie ve Deuce iyi arkadaşlarındandır. Health Burns ise kuzenidir. Deuce ile Health sayesinde tanışmıştır.

Heath Burns[değiştir | kaynağı değiştir]

Ateş Cininin oğludur. 15 Yaşındadır. MH okul ruhu tarzı takılır. Ejderha alabilmek için para biriktiriyor. Bilgisayar oyunlarını sever. Bir sorun olduğunda Ben Hallederim diyince ona herkes Hayır Heath denmesini sevmez. Beden eğitimi dersini sever ama Deli Bilim dersini sevmez. Sarı ve kırmızı rengi sever. Hayalet çilisi sever. En iyi arkadaşları Deuce Gorgon ve Clawd Wolf'dur. Jackson/Holt'un kuzenidir. Okuldaki yeni kız çapkınıdır.

Venus Mcflytrap[değiştir | kaynağı değiştir]

Venus, bitki canavarının kızıdır. 15 Yaşındadır. Yüksek sesle üzerinde parlak çiçekler ile yürüme ve üzerindeki menekşeleri koparmayan bir tarzı vardır. Yaşadığı dünyayı korumak konusunda kararlıdır. Acayip özelliği hipnotize eden polenleri vardır. En sevdiği yemek su ve güneş ışınlarıdır. En sevdiği renk yeşildir. Chewlian adında bir evcil sinek tuzağı bitkisi vardır. Doğa yürüyüşlerini, kamp yapmayı sever. Canavarların ortalığı kirletmesinden nefret eder. En sevdiği ders Biteloji, en sevmediği ders Ahşap Salonudur. Lagoona Blue ve Gillington Gil Webber ile arkadaştır. Adını beslediği bitkinin İngilizcesinden alır.

Robecca Steam[değiştir | kaynağı değiştir]

Robot kızdır. Deli bir bilim adamı tarafından yapılıp sonra yetim bırakılmıştır. 116 yaşındadır. Buhar punk giyinir. Asla dakik değildir ve her zaman bir yerlere geç kalır. Bu yüzden özel uçan botları vardır. Hile yapmayı sever. Yağmuru sevmez. Captan Penny adında bir robot penguenli vardır. En sevdiği ders metal alışverişi, en sevmediği ders ev ekonomisidir. Zencefilli çayı çok sever. Bakır rengini çok sever. Rochelle Goyle ve Frankie Stein en iyi arkadaşlarıdır.

Rochelle Goyle[değiştir | kaynağı değiştir]

Gargoyleın kızıdır. 415 yaşındadır. Scaris(Paris)'ten Monster High'a gelmiştir. Taş bir tarzı vardır. Taştan olduğu için sağlam bir yapısı vardır. Çok sinirlidir ama dostlarına karşı değil. Roux adında Gargoyle griffonu vardır. Heykel yapmayı sever. Mimar olmak ister. Mimarcılık dersini sever. Yüzme dersini sevmez. En sevdiği renk gri ve en sevdiği yemek sert kaya şekerlerdir. Güvercinleri sevmez. Ghoulia Yelps ve Robecca Steam en iyi arkadaşlarıdır.Çok hassas bir kızdır.Giyimi Paris modasına uyar.

Nefera De Nile[değiştir | kaynağı değiştir]

Mumyanın kızıdır. Cleo'nun büyük ablasıdır. Cleo'dan 3 yaş büyük olduğunu söyler ama MONSTER HİGH OKULUNDAN mezun olmuştur. Nil altını tarzı vardır. Kusuru olmadığını söyler. Nil mavisi rengini çok sever. Almas havyarı ve beyaz yer mantarını çok sever. Rahatsız edilmeyi sevmez. Kız kardeşini aile mirasında kandırmayaçalışır. Azura adında bir bok böceği vardır. Dragonoloji dersini sever, ölü diller dersini sevmez. Yalnızlık kuralı vardır.

Clawd Wolf[değiştir | kaynağı değiştir]

Kurt Adamın oğludur. Clawdeen ve Howleen'in ve diğer wolf kardeşlerin ikinci büyüğüdür En büyükleri ise Clawdia Wolf'tur Clawdeen'den moda tavsiyeleri alır. 17 yaşındadır. Fazla tüy döker. Rocksena adında gargoyle bulldogu vardır. Futbol oynamayı sever. Futbolculara aptal denmesini sevmez ve kendinin Ghoulia kadar olmasa da akıllı olduğunu söyler. Biteloji dersini sever, Ev ekonomisi dersini sevmez. Turkuaz rengi ve biftek sever. Top ile oynamayı çok sever. Sıcakkanlı ve yardımseverdir. Draculaura ile çıkar.

Howleen Wolf[değiştir | kaynağı değiştir]

Kurt Adamın kızıdır. Clawdeen, Clawdia ve Clawd'ın küçük kız kardeşidir. 14 yaşındadır. Kurt punk giyinir. Saçının kötü görünmesini sevmez ayrıcasaçı kendini değiştirebilir. En sevdiği renk her gün isteğe bağlı değişir. Futbol ve sosisli sandviçi sever. Küçük kız denmesinden nefret eder. Cushion adında kirpisi vardır. Bütün dersleri sever tercih yapamaz. En sevmediği dersler güne göre değişir. Clawdeen, Abbey, Toralei ve Twlya ile arkadaştır.Clawdeen'in eşyalarını iizinsiz alır ve izinsiz kullanır. ama clawdeen den 1 sınıf küçük olduğu için onun yanında gezmekten utanır

Purrsephone & Meowlody[değiştir | kaynağı değiştir]

Kedi Kadının Kızlarıdır. 15 yaşındalar. İkiz kardeşler. Fırfırlı etek ve parlak çanlı elbiseler giyerler. Purrsephone'yi merak sıkıntı içine alır ama Meowlody buna katılmaz. Turuncu ve yanık turuncu rengi severler. Dondurmayı çok severler. Purrsephone, canavarların düz mantık olmasına; Meowlody, kapalı alanda kalmayı sevmezler. Uykuları geldiğin an jimnastik yapmayı severler. Kanaryaları vardı ama Purrsephone'nin alerjisi olduğu için vermek zorunda kaldılar. Deli bilim dersini severler. Ev ekonomisi dersini sevmezler. En iyi arkadaşları birbirleri ve Toralei Stripe'dır.

İnvisi Billy[değiştir | kaynağı değiştir]

Görünmez adamın oğludur. 15 yaşındadır. Görünmez olduğu için tarzı pek minimalist değildir. Gizlenmesi için bir şey yapmaz çünkü görünmez olabilir. Bir köpeği vardı ama sonra kaçtığı için onu birine vermek zorunda kaldı. Pratik şakaları sever. Canavarların arkasından konuşmasını sevmez. Fizik dersini sever ama beden eğitimi dersini sevmez. Kamuflaj rengini sever ve bunun renk olduğunu iddia eder. Kalabalığa uyum sağlamadığı için arkadaşı yoktur.

C.A. Cupid[değiştir | kaynağı değiştir]

Erosun kızıdır. Yaşı genç aşıklar gibidir. Dantel ve ince kumaşlar giyer. Okları çekici bir gücü vardır. Bir evcil hayvan almak ister ama karar veremez. Radyoda canavarların aşk sorularını cevaplar. Aşık edici denmesini sevmez çünkü bu işi babasının yaptığını söyler. Psikoloji dersini sever. Trigonometri dersini sevmez. Pembe rengini ve kalp şeklinde kekleri sever. Aşık canavarlar onun arkadaşıdır.

Skelita Calaveras[değiştir | kaynağı değiştir]

Los Eskeletos yani iskeletlerin kızıdır. Hexico(Meksika)'ludur. 15 Yaşındadır. Geleneksel tarzda giyinir. Harika bir şey olacağını içinde hisseder ama ne zaman gerçekleşir bilmez. Kadife çiçeği rengini sever. En sevdiği yemek şekerdir. Geçmişe ve geleneklere saygı gösterilmemesini sevmez. Büyük festivallerde etkinlik düzenlemeyi sever. Milyonlarca kelebek evcil hayvanı vardır. Resim dersini sever ama müzik dersini sevmez. En iyi arkadaşları Jinafire Long ve Clawdeen Wolf'dur. Scaris, City Of Frights özel filminde seriye eklenmiş ve bebeği çıkmıştır.

Jinafire Long[değiştir | kaynağı değiştir]

Çin Ejderhasının kızıdır. 1500 Yaşındadır. Fangai(Shangai)'lıdır. Geleneksel-Uçuk karışımı tarzı vardır. Ateş ile etrafı yakabilir ama daha gücünü kontrol edememektedir. Koyu kırmızı ve yeşim taşı yeşili rengini sever. Baharatlı Çin yemeği sever. Kuyruğundan rahatsızlık duyar. Güzel yazı sanatını sever. Evcil hayvan kolay seçemez çünkü bu ejderhaların yıllarca düşündüğü bir konudur. Metal Tasarım dersini sever ama Beden Eğitimi dersini sevmez. En iyi arkadaşları Skelita Calaveras ve Clawdeen Wolf'dur. Aslında bu karakter Scaris, City Of Frights özel filminde eklenmiş ve bebeği çıkmıştır.ve kuyruğundan rahatsız olmasının nedeni kuyruğuna göre elbise bulamaz.

Catrine DeMew[değiştir | kaynağı değiştir]

Kedi kadının kızıdır. 415 Yaşındadır. Scaris(Paris)'lidir. Fransız aksanı ile konuşur. Scaris Ressamı tarzı vardır. Mükemmeliyetçi olduğu için resmini çizdiği kişilerin peşinden koşup resmi daha iyi hale getirmeye çalışır. Her gün farklı renkleri sever. Milföy kek sever. Resmini çizdiği kişinin hareket etmesini sevmez. Resim malzemelerini düzenlemeyi sever. Evcil Hayvanı yoktur ama güvercinleri sever. Acayip Anatomisi dersini sever ama Sanat Tarihi dersini sevmez. Şehrine aşık ve onunla arkadaştır. Bu karakter aslında Scaris, City Of Frights özel bölümünde eklenmiş ve bebeği Walmart Exclusive bebek olarak çıkartılmıştır.okulda pek yer almaz genellikle okul fotoğraflarındada çıkmaz ve derslerine kulak asan kabiliyetçi bir kızdır.

Scarah Screams[değiştir | kaynağı değiştir]

Bansheenin kızıdır. 15 yaşındadır. Arka planda kaybolmaya çalışır. Yeşil etek, kazak ve hırkaları giyer. Geleceği görebilir ve herkesin ona geleceği sormasını sevmez. Evcil bir hayvanı yoktur. Sesi kuvvetli olduğu için gönülden hikâyeler anlatmayı sever. Canavarların aksanını taklit etmeyi sevmez. Edebiyat dersini sever ama konuşma dersini sevmez. Yeşil rengi ve Coddie şekerleri sever. Hoodude Voodoo hem en iyi arkadaşı hem de sevgilisidir. 2012 yılında San Diego Comic Con'a gelen Monster High hayranlarına Hoodude Voodoo bebeğiyle birlikte dağıtılmıştır.

Skelly Bones[değiştir | kaynağı değiştir]

İskelet kızdır. Yaşlanmaz. Röntgen elbise giyer. Kemiklerinin düşmesinden utanç duyar. Tibia ve Fibula adlı balıkları vardır. Korsancılık oynamayı sever. Holt Hyde'ın budunu silah olarak kullanmasını sevmez. Tarih dersini sever, biyoloji dersini sevmez. Gece mavisi rengi sever ve Şeker kafataslarını sever. Frankie Stein ve Spectra Vondergeist en iyi arkadaşlarıdır. Aslında bu karakter ABD'de satışa çıkan Monster High-Create A Monster serisindeki Add-On Pack'lerden biridir.

Beeanna[değiştir | kaynağı değiştir]

Arı kızdır. 16 Vızıltı yaşındadır. Ari abiyesi gider. Vızıltı çıkarır. Bee-utiful adında bir ayısı vardır. Bahçelerde çiçek toplamayı sever. Birinin onu bekletmesini sevmez. Ölü diller dersini sever ama Çılgın Bilim dersini sevmez. Siyah ve Sarı rengi ve de balı sever. Frankie Stein ve Clawdeen Wolf en iyi arkadaşlarıdır. Aslında bu karakter ABD'de satışa çıkan Monster High-Create A Monster serisindeki Add-On Pack'lerden biridir.

Eyeris Polyphemus[değiştir | kaynağı değiştir]

Triclop'un kızıdır ve 16 yaşındadır. Şeker pembesi saçları vardır. 3 Gözlüdür. Cyprus adında kurbağası vardır. Göz doktoru olmak ister. Konuşurken gözlerinin başka yere kaymasını sevmez. Mitoloji dersini sever ama Mutfak sanatları dersini sevmez. Ametist moru ve napoliten gözleri sever. Spectra Vondergeist ve Deuce Gorgon en iyi arkadaşlarıdır. Aslında bu karakter ABD'de satışa çıkan Monster High-Create A Monster serisindeki Add-On Pack'lerden biridir.

Twyla[değiştir | kaynağı değiştir]

Öcünün 15 yaşındaki kızıdır. Karanlık bir tarzı vardır. Çok ama çok utangaçtır bu yüzden babası gibi insan korkutamaz. Dustin adında toz tavşanı vardır. Normieleri tatlı rüyada yakalamayı sever. Zor rüya inşa etmeyi ve diğer canlıları korkutmayı sevmez. Psikoloji dersini sever ama konuşma dersini sevmez. Kâbus yemeyi sever.

Gigi Grant[değiştir | kaynağı değiştir]

Lamba Cini'in kızıdır. 15 Yaşındadır ama Jül Sezar doğum belgesini kaybettiği için tam bilmemektedir. Arabistan tarzı doğal kumaşlarla giyinmeyi sever. Binlerce yıl bir lambada sıkıştığı için kapalı alanda kalma korkusu vardır. Sultan Sting adında akrebi vardır. Gezmeyi sever. 13 Dileğe ekstra bir dilek daha isteyenleri sevmez. Astronomi dersini sever ama Sürücü Dersini sevmez. Babasının gizli tarifli humusunu ve taze kızarmış pideleri sever. Şeftali ve altın rengini sever. Sadece dilekleri gerçekleştirdiği için arkadaşı yoktur. Aslında 13 Wishes filmi için hazırlanmış ve bebeği yapılmış bir karakterdir. 13 Wishes filminde eklenecektir.

Catty Noir[değiştir | kaynağı değiştir]

Kedi Kadı'nın kızıdır. 16 yaşındadır. Kendisi bir şarkıcı olduğu için sahneye çıktığı zaman Acayip abartılı ve süslü kıyafetler giymeyi seviyor. Batıl inançları vardır, bu yüzden sahneye çıkmadan önce yapması gereken şeyler vardır. Başkasının hayatını planlamasını sevmiyor. Peynirli soğuk patates kızartması yemeyi seviyor. Hayranlarının mektuplarını okumayı seviyor. Eflatun rengini seviyor. Şarkıcı olduğu için bir evcil hayvanı yok. Acayip Edebiyatı dersini çok seviyor fakat sevmediği ders yok. Birileriyle arkadaş olmayı bekliyor. Madison Beer tarafından söylenen We Are Monster High şarkısını Catty Noir yazmış gibi gösteriliyor. Ayrıca Monster High için yazdığı başka şarkılarıda bulunuyor. Bunlardan biri Selene Gomez'in söylediği Magic Carpit Ridedır. Eylül 13 özel bebeği olarak satışa çıkarılmıştır.

Clawdia Wolf[değiştir | kaynağı değiştir]

Kurt Adam'ın kızıdır. 19 yaşındadır. Wolf sürüsünün en büyük kardeşidir. Clawd, Clawdeen ve Howleen'in ablalarıdır. Bir yazar olduğu için edebiyat ve tarih şıklığı tarzında giyiniyor. Hikâye yazmadan duramıyor. Evcil hayvan almayı düşünüyor. Yazı yazmayı çok seviyor. Başkalarının kalemini ödünç istemesinden hoşlanmıyor. Kırmızı rengini seviyor. Parmak patates, püre, Roast Beat ve balık kriptaları yemeyi seviyor. Senaryo Felsefesi dersini seviyor fakat Resim dersini sevmiyor. Tüm kardeşleri onun için arkadaş gibidir. Londoom (Londra)'da yaşamaktadır. Bu yüzden İngiliz aksanıyla konuşur. Aslında Frights,Camera, Action! filmi için hazırlanmış ve bebeği çıkarılmış bir karakterdir. Frights,Camera, Action filminde eklenecektir. Ayrıca diğer Monster High oyuncak bebekleri aksine, yüzünde nötr bir ifade yerine, bir gülümseme bulunmaktadır.

Elissabat[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir Vampir'in kızıdır. 1601 yaşındadır. Eski tarzda, fırfırlı, dantelli ve katlı giymeyi seviyor. Bir film aktörü olmasına rağmen sahne korkusu vardır. Evcil hayvanı yoktur. Oyunculuk yapmayı seviyor. Hata yaptığı zaman, başkalarının bir şey demesini sevmiyor. Erik moru rengini seviyor. Kan portakalları en sevdiği yemektir. Drama dersini seviyor ama Beden Eğitimi dersini sevmiyor. En iyi arkadaşları Draculaura ve Viperine Gorgon'dır. HauntlyWood (Hollywood)'da yaşamaktadır. Kendisi aslında 600 yıl önce tahttan kaçan son Vampir Kraliçedir. Aslında Frights,Camera, Action! filmi için hazırlanmış ve bebeği çıkarılmış bir karakterdir. Frights,Camera, Action filminde eklenecektir.

Honey Swamp[değiştir | kaynağı değiştir]

Honey Island Bataklık Canavarı'nın kızıdır. 115 bataklık canavarı yaşındadır. Bağımsız ve özgüveni yerinde olan bir tarzı vardır. Mükemmeliyetçidir. Bataklıkta yaşadığı için evcil hayvanı yoktur. Fotoğrafçıdır. Acele etmeyi sevmiyor. Yeşil ve sarı renklerini seviyor. Ölü fasulyeler, pilav ve JamBoolya yemeyi seviyor. Sinematografi dersini seviyor fakat Ev Ekonomisi dersini sevmiyor. En iyi arkadaşları Clawdia Wolf ve Viperine Gorgon'dır. New Goreleans (New Orleans)'da yaşamaktadır, bu yüzden Amerikan aksanı ile konuşur. Aslında Frights,Camera, Action! filmi için hazırlanmış ve bebeği çıkarılmış bir karakterdir. Frights,Camera, Action filminde eklenecektir.

Viperine Gorgon[değiştir | kaynağı değiştir]

Stheno'nun kızıdır. 17 yaşındadır. Deuce Gorgon'ın kuzenidir. Hippi tarzında giyinmeyi seviyor. Unutkanlığı vardır. Saçının altında yaşayan engerekler olduğu için evcil hayvanı yoktur. Makyaj malzemeleri almayı ve makyaj yapmayı çok seviyor. Makyaj Artistidir. Ucuz makyaj malzemelerini sevmiyor. Hurma yemeyi seviyor. Parıltılı altın rengi ve pembe rengini seviyor. Sanat dersini seviyor fakat Matematik dersini sevmiyor. En iyi arkadaşları Elissabat ve Honey Swamp'dır. Barcelgroana (Barcelona)'da yaşıyor, bu yüzden brezilya aksanı vardır. Aslında Frights,Camera, Action! filmi için hazırlanmış ve bebeği çıkarılmış bir karakterdir. Frights,Camera, Action filminde eklenecektir.

Jane BooLittle[değiştir | kaynağı değiştir]

Doktor BooLittle'ın kızıdır. 15 ya da 16 yaşındadır. Ormanı çağrıştıran vahşi tarzı vardır. Hayvanlarla konuşabiliyor. Needless adında tembel hayvanı vardır. Yürüyüş yapmayı seviyor. Gizlice dinlemeyi sevmiyor. Mavi ve Siyah renklerini seviyor. Mango yemeyi seviyor. Biteloji dersini seviyor fakat Ev Ekonomisi dersini sevmiyor. Hayvanları dostu olarak görüyor. Aslında bu karakter, Secret Creepers adında Monster High'ın çıkardığı bir hareketli evcil hayvan serisinin karakteridir.

Wydowna Spider[değiştir | kaynağı değiştir]

Arakne'nin kızıdır. 16 yaşındadır. Rock'n Roll tarzında giyinir. Fazla kolu olduğu için birden fazla iş yapabilir. Shoo adında sineği vardır. Yardım etmeyi çok seviyor. Örümcek güçlerini sürekli kullanmayı sevmiyor. Kırmızı rengini seviyor. FonBoo yemeyi seviyor. Sanat, Ev Ekonomisi ve Geometri dersini seviyor fakat Ölü Diller dersini sevmiyor. Ghoulia Yelps ve Clawdeen Wolf en iyi arkadaşlarıdır. Aslında bu karakter 2013 San Diego Comic Con Exclusive Power Ghouls serisine ait olarak çıkarılmıştır. Bebeği sadece SDCC fuarında ve New York Comic Con'da satışa çıkmıştır.

Okul Öğretmenleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Okulda 1 Adet Baş Müdire ve 10'dan fazla öğretmen bulunmaktadır. İşte onlar :

Headless Headmistress Bloodgood[değiştir | kaynağı değiştir]

Başsız Süvari'nin kızıdır. Büyükanne olabilecek kadar zeki, kız kardeş olabilecek kadar gençtir. Monster High'ın okul müdiresidir. Türkçe tam adı Başsız Baş Müdire Bloodgood'dur. Binici bir tarzı vardır. Kafası yerinde çıkabilir. Nightmare adında bir atı vardır. Farklı kültür ve kökenden gelen canavarları izlemeyi sever. Dar görüşlülüğü sevmez. Tüm dersleri sever. Sevmediği ders yoktur. Koyu mavi ve siyahı sever ama favorisi bilginin rengidir. Kendi şirketi ve iyi kitaplarıyla arkadaştır. Aslında kendisi bir Monster High öğrencisi değil, okul müdiresi ve baş öğretmenidir. Bebeği ToysRus'a özel olarak çıkarılmıştır.

Bay Hackington[değiştir | kaynağı değiştir]

Okulun deli bilim ve sürücü kursu öğretmenidir. Genç canavarları sevmez ve kendisi bir cellattır. Okulda 2. Baş Öğretmendir. M.S. Taxidermy Üniversitesinden mezundur. Alt dalı Kimya'dır. Favori sözü Akıllı bir peynir, donuk bir beyini kesebilirdir.

Bayan Kindergrubber[değiştir | kaynağı değiştir]

Okulun Ev ekonomisi öğretmenidir. Grimm Kardeşler Enstitüsünde çalışmıştır. H.C. Anderson Üniversitesinden mezundur. Kendisi bir ev cadısıdır. Alt dalı fırın bilimidir. Favori sözü Sen ancak bir deri bir kemisindir.

Bay Where[değiştir | kaynağı değiştir]

Okulun Drama ve sahne sanatları öğretmenidir. Kendisi görünmez adamdır bu yüzden hangi üniversiteden mezun ya da favori sözü nedir bilinmiyor.

Bay Rotter[değiştir | kaynağı değiştir]

Okulun Ölü diller ve aksan öğretmenidir. Romanyalıdır. Kendisi bir ölümcül asistan canavarıdır. Romanya Dil Akademisi mezunudur.

Filmler[değiştir | kaynağı değiştir]

Monster High'ın sadece İnternet kısa çizgi filmleri olmadı, Ayrıca 2 Uzun Çizgi Film ve 4 Animasyon filmi de bulunmaktadır. Ve Hala animasyon filmleri devam etmektedir. İşte yayınlanmış olan Monster High filmleri :

Okuldaki Yeni Kız[değiştir | kaynağı değiştir]

Orijinal adı New Ghoul @ School 'dur. Bu bölüm Monster High çizgi dizisinin ilk bölümüdür. Frankie Stein adlı karakterin okula nasıl geldiğini ve yaptığını anlatır. Lagoona Blue, Draculaura ve Clawdeen Wolf ile tanışması, Cleo De Nile'a düşman olması, Ghoulia Yelps'in yardım etmesi ve Deuce Gorgon'a aşık olması filmde ele alınır. Frankie okulda yeni olduğu için sürekli ponpon kızlar takımına girmeye çalışır ama Cleo, Deuce'a aşığım dediği için onu takıma almaz. Frankie sürekli başkalarına benzediği için Lagoona Blue ona tavsiye verir ve kendisi gibi olmasını ister. Sonunda Frankie, Cleo için Şafağa kadar dans temalı bir parti düzenleyip Justin Biter(Justin Bieber)'ı çağırır. Sonuç olarak hepsi dost içinde olup Korku Takımını Oluştururlar.

Kültür Çatışması, Sivri Diş Kürke Karşı[değiştir | kaynağı değiştir]

Orijinal Adı Fright On 'dur. Bu Film 2. Sezon Finalidir. Filmde yüzyıllar boyu düşman olan Kurt adamlar ve vampirlerin Monster High'a gelmesi anlatılır. Aralarında düşmanlık olur. Ama Frankie düzenlediği parti sayesinde onları barıştırır. Sonra canavar avcısı Van HellScream okula gelip düşmanlık oluşturur. Bu sırada okula Clawdeen ve Clawd'ın küçük kız kardeşi Howleen Wolf gelir. Van HellScream, Howleen'i kullanır. Clawd'ın arkadaşı Romulus ise Draculaura ile Clawd'ı ayırır. Sonunda Clawd, Draculaura özler ama Draculaura kaçırılmıştır. Van HellScream, Müdire Bloodgood, Frankie, Abbey, Howleen ve Draculaura'yı yeraltı labirentinde hapseder. Ama Operetta, Clawdeen ve Clawd sayesinde kurtulurlar. Clawd, Draculaura ile barışır, Howleen ise artık iyi biridir. Frankie'nin düzenlediği parti ile Van HellScream taşa çevirilir ve Kurt adamlarla, vampirler dost olurlar.

Gerçek Aşkın Gücü[değiştir | kaynağı değiştir]

Orijinal adı Why Do Ghouls Fall in Love? 'dır. Bu film ilk animasyon filmidir. Filmde Draculaura sonunda 1600'üncü yaşına basacaktır ama başına birçok felaket gelir. Clawdeen ve Cleo, Draculaura için mükemmel parti hazırlamaya çalışırlar ama Toralei'ı davet etmezler. Toralei'da sinirlenip, Draculaura'nın eski sevgilisi Valentine'yi okula çağırır. Bu sırada Clawd, Draculaura'ya mükemmel hediyeyi bulmaya çalışır ama sürekli başarısız olur. Valentine kendi büyüsü ile birçok kız canavarın kalbini kırmıştır. Bu yüzden yine Draculaura'yı, Clawd'an ayırıp kendine büyü ile aşık eder. Frankie ve Abbey sonra çare olarak radyo programı sunucusu C. A. Cupid'i aşk oku ile Draculaura'yı, Clawd'a aşık etmeye çalışırlar ama yanlışlıkla Toralei yüzünden Cupid, Clawd'ı kendine aşık eder. Sonunda 14 Şubat sevgililer günü ve Draculaura'nın doğum günü gelir. Partide Toralei, Cupid'in okunu çalıp herkesi rastgele ateş eder ve birbirlerine aşık eder. Sonunda Frankie ve arkadaşları oku alıp düzeltirler. Böylece her şey normale döner. Draculaura anılarını hatırlayıp, Valentine'dan ayrılır ve Clawd'a döner. Toralei ve Valentine partide bir pislik havuzuna düşerler.Valentine'ın dış görünüşü gidince kalbi çalınan kız canavarlar da kurtulur. Her şey düzelmiş olur.

Kurukafa Sahilinden Kaçış[değiştir | kaynağı değiştir]

Orijinal adı Escape From Skull Shores 'dır. Filmde Lagoona, Gil'i ailesi ile tanışmaya çağırırken, Skull Shores adında bir ıssız adaya düşmesini anlatır. Sonunda yarıyıl tatili gelir ve Lagoona, Frankie, Draculaura, Clawdeen, Cleo, Ghoulia, Abbey ve Gil ile birlikte bir gemi ile denize açılırlar. Gil, Lagoona'nın ailesi ile tanışacaktır. Ama yolda dev bir kraken yüzünden denizde mahsur kalırlar. Bir sirk büyücüsü olan Bartleby Farnum ve onun yardımcısı Kipling ile karşılaşırlar. Farnum onları Skull Shores adında bir ıssız adaya götürür ve orada Tikiler ile tanıştırır. Farnum, Frankie'yi oradaki dev canavara yem vermek ister böylece sirkinde canavarı sergiler. Canavar, Frankie'yi kaçırır ama aslında o iyi biridir ve Andy Beast'dır. Farnum tüm canavarları yakalar ve esir alır ama Gil, kraken ile dönüp Farnum'u uzağa fırlatır. Frankie, Clawdeen, Cleo, Draculaura, Ghoulia, Abbey, Lagoona, Gil ve Andy artık kurtulur ve Monster High'a dönerler. Ama Farnum'da Monster High'a döner ve tüm canavarları sinirlendirir. Andy, Frankie'yi kaçırır ve Andy tam teslim olmuşken Kipling Farnumu durdurur ve Hayalet Avcılarına fırlatır. Ve artık Andy ve Frankie Farnumdan kurtulmuş olur. Okul hasar gördüğü için tatil 1 hafta uzatılır ve tatil olarak herkes Skull Shores'a gelir.

Cuma Gecesi Heyecanı[değiştir | kaynağı değiştir]

Orijinal adı Friday Night Frights 'dır. Filmde Canavarlar (Erkekler) Skultimate Roller Maze paten turnuvasında Granit City Gargoylelarına karşı yenilip sakatlanırlar. Bu maçı kaybedince okul ruhu yok olur ve yavaş yavaş Monster High çürümeye ve yok olmaya başlar. Frankie ve diğer Ölüler (Kızlar) kendi aralarında bir Paten takımı kurup turnuvaya katılırlar ama onları kimse desteklemez. Kurdukları takımda ilk başta Frankie, Draculaura, Clawdeen, Cleo, Ghoulia ve Lagoona bulunur. Sonra Operetta katılır ama çok bencil olduğu için takım biraz aksaklığa uğrar. Clawd bunların çabalarını gizliden izler ve onları koçluk yapmak ister. Onları eğitir ama Toralei, Granit City kazanması için onları gizliden izler ve taktiklerini öğrenir. Clawd ve Operetta bunu görünce gizliden bir plan hazırlayıp, plan için Operetta'yı takımdan atarlar. Ghoulia SRM arenasında Robecca Steam adlı robotun parçalarını bulup birleştirir ve Robecca'ya hayat verir. Robecca takıma katılır ama yarışmak istemez. Sonunda Toralei ve Granit City bunun oyun olduğunu öğrenince sinirlenirler. Granit City'de erkek gibi davranan ve kimliğini gizleyen Rochelle Goyle, Monster High'a transfer olur ve kızların kurduğu paten takımına katılır. Sonunda SRM turnuvasını MH ölüleri kazanır ve okul ruhu geri gelip, okul eski haline döner. Sonunda Robecca, Rochelle, Clawd, Heath, Manny ve Operetta yeni bir SRM turnuvası için yarışırlar.

Ghouls Rule Cadılar Bayramı[değiştir | kaynağı değiştir]

Orijinal adı Ghouls Rule 'dur. Filmde Canavarların Cadılar bayramında insanlar ile yüzyıllardır arasındaki savaşa nasıl son verdiklerini anlatır. Bay Rotter öğrencilere Canavarların ve Normie(İnsan)'lerin arasındaki düşmanlığı anlatan bir film izletir. Frankie bunun üzerine heyecanlanır çünkü onun ilk cadılar bayramıdır. Draculaura ona insanların cadılar bayramında korkunç olduğunu anlatır. Frankie'de Abbey ile birlikte Yeraltı labirentinde Operetta ile buluşur. Sonra Spectra gelir ve onlara ait bir cadılar bayramı salonu bulunduğunu söyler ve onu aramaya çıkarlar. Salonu bulduklarında aslında insanların ve canavarların yüzyıllardır arkadaş olduğunu öğrenirler. Frankie bunu diğer canavarlara anlatır fakat herkes yanlış anlayıp bir isyan başlatırlar. Cleo'da bu sırada Nefera ve babası Ramses De Nile bir görüşme yapıyordur. Babasının ve Nefera'nın isteği üzerine Deuce'dan ayrılır ve bir canavar isyancı grubu kurar. Daha sonra Howleen, Holt, Manny, Clawd, Venus, Rochelle ve Toralei ile Salem kasabasına inerler tam insanlarla dalga geçecekken Holt üzerine bir suç atılır ve o yakalanır. Daha sonra isyancılar bu olayı düzeltirler ve Frankie, Lagoona, Deuce ve Abbey ile birlikte bir plan yapıp Holt'u kurtarmaya çalışırlar. Normieler okulunda tanıştıkları arkadaşları ile birlikte plan yapıp tüm insanları Monster High'a getirmek için kandırırlar. Cadılar bayramı gecesi sonunda Frankie, Abbey, Clawdeen, Draculaura ve Cleo en güzel kostümlerini giyip parti verirler. Cleo, Deuce ile barışır yeniden sevgili olurlar. Sonunda insanlar ve canavarlar dost olurlar. İşte bu yaşanmış bir cadılar bayramı hikâyesidir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Tse, Andrea (4 Haziran 2010). "'Monster High': Mattel's Big, Bold Move". TheStreet (İngilizce). 7 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2024. 
  2. ^ Nicholasi, Paul "Nomad" (11 Haziran 2010). "Mattel Launches Monster High". Dread Central (İngilizce). 4 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2024.