Canavar Avcısı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Monster Hunter (film) sayfasından yönlendirildi)
Canavar Avcısı
Monster Hunter
Monster Hunter film posteri
YönetmenPaul W. S. Anderson
Yapımcı
YazarPaul W. S. Anderson
Oyuncular
MüzikPaul Haslinger
Görüntü yönetmeniGlen MacPherson
KurguDoobie White
Stüdyo
Dağıtıcı
Çıkış tarih(ler)i3 Aralık 2020 (2020-12-03) (Hollanda)
4 Aralık 2020 (2020-12-04) (Çin)
18 Aralık 2020 (2020-12-18) (Amerika Birleşik Devletleri)
26 Mart 2021 (2021-03-26) (Japonya)
Süre103 dakika
Ülke
  • Çin
  • Almanya
  • Amerika Birleşik Devletleri
  • Japonya
Dilİngilizce
Bütçe$60 milyon
Hasılat$44.5 milyon[2]

Canavar Avcısı (İngilizce özgün adıyla: Monster Hunter) Capcom'un aynı adlı video oyunu serisine dayanan, Paul W. S. Anderson tarafından yazılan, yönetilen ve yapıcılığı üstlenilen 2020 yapımı bir canavar filmi. Filmde Milla Jovovich, Anderson'la birlikte yönetmen ve kendisi de başrol oyuncusu olarak beşinci filminde rol alıyor. Diğer oyuncular arasında Tony Jaa, Tip Harris, Meagan Good, Diego Boneta, Josh Helman, Jin Au-Yeung ve Ron Perlman yer alıyor. Film, Artemis'i (Jovovich) ve sadık askerlerinin, inanılmaz güçlere sahip devasa canavarlara karşı hayatta kalmak için bir savaşa girdikleri yeni bir dünyaya taşınmalarını konu alıyor.

Diziye dayanan bir film uyarlaması, 2012'den beri yönetmen Paul W. S. Anderson tarafından tasarlandı. Film, Ekim 2018'de Capcom tarafından resmen duyuruldu ve yapım o ay Constantin Film ile başladı. Filmin ana çekimleri 5 Ekim 2018'de başladı ve 19 Aralık 2018'de Cape Town, Güney Afrika'da tamamlandı.

Monster Hunter, COVID-19 salgını sırasında Sony Pictures Releasing tarafından 4 Aralık 2020'de Çin'de (Almanya, Çin ve Japonya hariç) ve 18 Aralık 2020'de Amerika Birleşik Devletleri'nde vizyona girdi. Film, 60 milyon dolarlık prodüksiyon bütçesine karşı dünya çapında 44 milyon doların üzerinde hasılat elde etti ve aksiyon sahneleri, görsel efektleri, müzikal notası ve Jovovich ile Perlman'ın performansları için övgüyle, yönü ve kurgusu için eleştirilerle karışık eleştiriler aldı. 19. Görsel Efekt Topluluğu Ödülleri'nde, Fotoreal Bir Özellikte Olağanüstü Efekt Simülasyonları kategorisinde aday gösterildi.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

İnsanların çok çeşitli büyük ve vahşi canavarlarla bir arada yaşadığı Yeni Dünya'da, bir Avcı, bu güçlü yaratıkları avlamak ve öldürmek için eğitilmiş bir savaşçı, gemileri, boynuzlu bir yeraltı canavarı olan Diablos tarafından saldırıya uğrayınca ekibinden ayrılır.

Dünya'da ise, ABD Ordusu Korucu Yüzbaşıdı Natalie Artemis ve Birleşmiş Milletler güvenlik ekibi çölde kayıp bir asker ekibini aramaktadırlar. Ani bir fırtına onları kayıp askerlerin ve araçlarının kalıntılarını buldukları Yeni Dünya'ya açılan bir portala çeker. Diablolar onlara yaklaşırken, grubu gözlemleyen Avcı, bir uyarı sinyali gönderir. Kurşunlara ve el bombalarına karşı dayanıklı olan Diablos, ekibin iki üyesine saldırır ve onları öldürür.

Hayatta kalanlar bir mağarada saklanırlar ve burada Nerscyllas adı verilen canavar boyutunda bir örümcek sürüsü tarafından saldırıya uğrarlar. Bir örümcek, Artemis'e felç edici bir zehir enjekte eder ve diğerleri onu kurtarmaya çalışırken, daha fazla Nerscylla gelir ve onları kuşatır. Artemis bir Nerscylla mağarasında uyanır, ekibini ölü veya Nerscylla yumurtlaması ile enfekte olarak bulur ve takip eden canavarları ateşe vererek mağaradan kaçar. Yerin üstünde, Avcı ile karşılaşır ve birbirleriyle savaştıktan sonra isteksizce işbirliği yapmayı kabul ederler. Artemis, portalların çölün karşısında bulunan bir yapı olan Sky Tower tarafından oluşturulduğunu öğrenir. Avcı, çölü güvenli bir şekilde geçmek ve kuleye ulaşmak için Diablos'u öldürmeleri gerektiğini açıklar. Artemis, Avcı'nın benzersiz bıçaklı silahlarını kullanarak nasıl savaşılacağını öğrenir ve Diablos'un onu Nerscylla zehriyle öldürmesi için bir tuzak kurmasına yardım eder. Artemis bitirici darbeyi vurarak saldırı başarılı olur, ancak Avcı ağır yaralanır. Derme çatma bir sedye inşa eden Artemis, görev bilinciyle onu çölde taşır.

İkili, Apceros (Kretase Ankylosaurus'a benzeyen) adı verilen kaplumbağa benzeri Dinozorlarla dolu bir vahaya ulaşır. Ateş püskürten bir Wyvern olan Rathalos uçup Apceros'un izdihamına neden olunca, Artemis ve Avcı, Amiral liderliğindeki bir grup tarafından kurtarılır. Sky Tower'ın, dünyalar arasında seyahat eden ilk uygarlık tarafından, onu korumak için canavarları kullanarak inşa edildiğini açıklar. Artemis, eve dönebilmesi için Rathalos'u öldürmeye yardım etmeyi kabul eder.

Devam eden savaşta Artemis portaldan düşerek kendi dünyasına geri döner. Portal zamanında kapanmaz ve Rathalos ortaya çıkar ve ortalığı kasıp kavurmaya başlar. Artemis, Avcı'nın portaldan geçmesine ve ölümcül atışı yapmasına yetecek kadar yavaşlatır. Amiral, başka bir uçan canavarın ortaya çıkmasından hemen önce ona yaklaşır; Gore Magala olarak bilinen siyah bir ejderha. Portal açık kaldığı sürece, canavarların Dünya'ya geçme tehdidinin her zaman olacağını belirtir. Artemis, Sky Tower'ı yıkmanın bir yolunu bulmanın artık birincil hedefleri olduğu sonucuna varır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c "映画 モンスターハンター". Toho (Japonca). 14 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2021. 
  2. ^ "Monster Hunter (2020)". The Numbers. 21 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2020. 
  3. ^ Stevens, Colin (26 Ekim 2018). "Monster Hunter Movie Photo Shows Off Iconic In-game Item In Response To Fan Backlash". IGN. 26 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2018. 
  4. ^ DeFore, John (16 Aralık 2020). "'Monster Hunter': Film Review". The Hollywood Reporter (İngilizce). 28 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2021. 
  5. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; cast1 isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]