Modül:Kategori/veri/kıtalara göre

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Modül belgelemesi[gör] [değiştir] [geçmiş] [temizle]

Bu modül, Modül:Kategori tarafından kullanılan bir veri modülüdür. Yeni bir kategori verisi eklemek için lütfen önce ana modülün belgelemesini okuyun. Daha sonra da aşağıda belirtilen nesnelerin yapısını anlayın.

Diğer veri modülleri

Nesnelerin yapısı

Bir nesnenin yapısı şu şekildedir (her nesnede aynı etiketler mevcut):

k["doğanlar"] = {
	"doğumlular",
	ek = {"y", "d"},
	ebeveynler = {"başlangıçlar", "kişiler"},
	sira_anahtari = {"D", "D"},
	kademe = 4,
	aciklama = "{{{yılda}}} doğmuş olan insanlar",
	bak = {"ölenler"},
	gore = "doğum",
}

numaralı değerler

1, 2, 3 veya 4 numaralı değerler şu anlamda kullanılır; mesela genel olarak eserler kategorileri şu şekildedir:

Görüleceği üzere tüm kademelerde (yıl, onyıl, yüzyıl ve binyıl) sonuna eklenen kısım aynı ve bu eserler. Ama bazu durumlarda bu adlar aynı olmayabilir. Yukarıdaki doğanlar nesnesinde 1 numaralı değer doğumlular olarak girilmiş, bunun sebebi şudur:

Birinci kademede (yıl değerinde) doğumlular yazılırken üst kademelerde doğanlar yazılır. Eğer bu durum şöyle olsaydı:

  • 2012'de doğanlar
  • 2010'lar doğumlular
  • 21. yüzyılda doğanlar
  • 3. binyılda doğanlar

Bu defa da nesnede şöyle bir giriş yapılması gerekirdi:

k["doğanlar"] = {
	nil, "doğumlular"
}

1 numaralı değeri geçersiz kılacak "nil" değerini girmeliyiz ve ardından 2 numaralı değere de ikinci kademe kategorinin (onyıl) adında doğumlular eklendiği için bu değeri yazmalıyız. 3 ve 4 numaralı değerleri kullanmıyoruz, çünkü bir farklılık olmadığı sürece gerek yok.

ek=

Bu değer bir nesne tipindeki yıl, onyıl, yüzyıl veya binyıl değerinden sonra "de, da" eklerinin eklenip eklenmeyeceğini saptamamıza yardım eder. Bu değerin tipi bir string de olabilir, table da. Yukarıda gördüğümüz örnekte bir tablo olarak eklenmiş. Bunun sebebi şu:

Bu listede yıl kademesinde ek yok, fakat üst kademelerde var. Bu sebeple şu şekilde tablo eklenmiş: {"y", "d"} Birinci "y" değeri, "yanlış" demek, yani ek eklenmemeli. İkinci "d" değeri ise "doğru" demek yani ek eklenmeli. Bunun sıralaması da şu şekildedir, bu tablo içerisine 4 numaraya kadar değer eklenebilir, her bir değer bir kademe (yıl, onyıl, yüzyıl veya binyıl) içindir. Birinci değer yıl kademesi içindir, ikinci değer onyıl kademesi içindir ve eğer devamında bir değer yoksa ikinci değerde olduğu gibi kullanılır.

Tabi hepsi birbiri ile tutarlı ise, yukarıdaki eserler örneğindeki gibi. Buraya tablo yerine ek = "d", şeklinde bir değer eklenir yalnızca. Bu da her kademede ek eklenmesi gerektiğini söyler.

NOT: Eğer 2012'deki afetler gibi bir kategoriye aitse nesne, herhangi bir ek değerini "d" veya "y" değil de "ki" yapmanız gerekmektedir.

ebeveynler=

Kategorinin eklenmesi gereken üst kategorilerin tipine göre kategori adlarının listesini bize verir. Yukarıdaki durumda ilk ebeveynimiz başlangıçlar mesela. Bu demek oluyor ki, en başta sayfa adından ayırdığımız yıl değerini en başa ekleyip uygun ebeveyne eklememiz gerek. Yılımız 2000 idi. Yani ilk ebeveynimiz 2000'de başlangıçlar olacak. Burada yılın ekinin eklenip eklenmeyeceğini de başlangıçlar nesnesine bakarak anlıyoruz:

k["başlangıçlar"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"kategoriler"},
	sira_anahtari = {"B"},
	kademe = 4,
}

İkinci ebeveynimiz de kişiler, aynı işlem bu ebeveyne de yapılır.

Şimdi ise, bir üst kademe kategorisine geçmemiz gerek, bir üst kademe onyıl kategorisi olduğu için mevcut yılın bulunduğu onyılı saptıyoruz öncelikle, ki bu da 2000'ler, yani sonuç olarak da 2000'lerde doğanlar ebeveynini elde ediyoruz. Her bir nesnenin bir üst seviyedeki kategorisi otomatik olarak saptanmaktadır. Yani, bu durumda 2000'lerde doğanlar nesnesinin üst kategorisini elde ettik, fakat eğer bu tipi onyıla göre ayırıyorsak bu kategori eklenir. Aksi takdirde eklenmez. Bir üst kademe kategorisinin hangi durumlarda eklenip eklenmeyeceği aşağıdaki kademe= başlığında açıklanmıştır.

sira_anahtari=

Bir tablodur. Bu tablonun içerisinde sırasıyla her ebeveyne eklenecek olan kategori anahtarı bulunur. Kategori anahtarı ise, bir kategori eklerken sıralanacağı harfi belirler. Yani [[Kategori:2020'de sanat|E]] ifadesindeki E bir kategori anahtarıdır. Her kategori, her ebeveynine farklı bir anahtar ile eklenebilir. Önemli olan ebeveynlerin ve anahtarların aynı sıralamada olmasıdır.

kademe=

Bir kategori tipinin hangi kademeye kadar devam edeceğini belirtir. Mesela yukarıdaki örnekte bu değer 4 olarak belirlenmiş. Bu demek oluyor ki, doğanlar kategorilerini yıldan, binyıla kadar ayırt edebiliyoruz. Fakat derleme albümleri nesnesini incelediğimizde:

k["derleme albümleri"] = {
	ek = "y",
	ebeveynler = {"albümler"},
	sira_anahtari = {"D"},
	kademe = 2,
}

Görüyoruz ki, buradaki kademe 2, yani bu derleme albümlerini yalnızca yıla ve onyıla göre ayırt edebiliyoruz. Bu kademe değerleri zamanla yoğunluğa göre değiştirilebilir.

kademeYok=

Bu parametre, bir istisna parametresidir. Normalde eğer bir kategori tipinin kademeleri yüzyıla veya binyıla kadar çıkıyorsa, fakat, yıl ve onyılda kademelendirmesi mevcut değilse bu parametre kullanılabilir.

Örneğin, Kategori:21. yüzyıl kişileri kategorisi mevcutken Kategori:2021 kişileri adlı bir kategori mevcut değildir. Bu durumda bu nesnenin yapısı bu şekildedir:

k["kişileri"] = {
	ek = "y",
	ebeveynler = {"kategoriler"},
	sira_anahtari = {"K"},
	kademe = 4,
	kademeYok = 2,
}

Yukarıda girilmiş olan kademeYok = 2 ifadesi demektir ki, bu kategori tipinin yıl ve onyıl kategorileri mevcut değil. Eğer bu değer 1 olmuş olsaydı o zaman yalnızca yıl kategorileri mevcut olmayıp, kademeler onyıldan başlayacaktı.

aciklama=

Sayfada eğer bir açıklama yazısı eklenecek ise bu yazıdır.

bak=

Eğer {{kategori ayrıca bakınız}} şablonu ile en başa eklenmesi gereken başka bir kategori varsa, bunu buraya ekleyebiliriz. Örnekte {"ölenler"} şeklinde eklenmiş. Bir tablonun içerisinde "ölenler" değeri var. Yani ölenler nesnesini çağırıp onun aynı kademediki karşılık kategorisini en üste ekliyoruz.

sonHarfSil=

Bu varsa true değeri ile eklenebilir. Bu şu amaç için kullanılır, mesela derleme albümleri kategorileri şu şekildedir:

Ama bunların her biri şöyle ana kategorilere sahiptir:

Görüldüğü üzere "yıla göre ..." ifadesinde kullanılırken derleme albümleri ifadesindeki son harf olan "i" silinmiştir, yani eğer bu değer girilirse göre kategorilerinde hep son harf silinir. Benzer durumlar; "2010 şarkıları", "2010 albümleri" vs...

gore=

Bu değer Yıla göre derleme albümler veya Döneme göre müzik tarzı kategoriler için kullanılan bir değerdir. Mesela en üstteki örneğimizde bu değer gore = "doğum", şeklinde girilmiş. Bu demek oluyor ki, Döneme göre doğanlar kategorisindeysek, bu kategorinin üst kategorisi "doğanlar" veya "doğumlular" değil "doğum" şeklinde olmalıdır.

Bu değer eğer hayır olursa, Başladığı döneme göre televizyon dizilerinde olduğu gibi, bunun üst kademesi eklenmez, yalnızca ebeveynler değerleri eklenir.

Bu değer eğer üst olursa, Yıla göre remiks albümlerinde olduğu gibi, bunun üst kategorisi yani bir "Döneme göre ..." kategorisi yoktur, bu sebeple de direkt Remiks albümleri kategorisine eklenir.

Eğer hem üst kategorisi yani bir "Döneme göre ..." kategorisi yoksa ve de göre kategorileri farklı adla adlandırılmış bir kategoriye eklenecekse bu değeri bir tablo şeklinde eklemelisiniz. Yani {"üst", "dönemlere göre Almanya tarihi"} gibi. Mesela Almanya nesnesi incelendiğinde:

k["Almanya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkelere göre"},
	sira_anahtari = {"A", "A"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Almanya tarihi"}
}

Normalde Yıla göre Almanya kategorisinin üst değeri eklendiği için Döneme göre Almanya kategorisine değil de Almanya kategorisine eklenmesi gerekir. Fakat tablo şeklinde ekleme yapıldığında ve hem üst hem de ikinci bir dönemlere göre Almanya tarihi adı girildiğinde Yıla göre Almanya kategorisi, Dönemlere göre Almanya tarihi kategorisine eklenir.

goreTipi=

Eğer Kategori:Yıla göre eserler gibi çok yoğun bir alt kategori kitlesine sahip bir kategorinin bir de alt dalları mevcutsa bunun için goreTipi parametresi kullanılabilir. Mesela, Kategori:Yıla göre albümler‎ normalde bu kategoride bulunması gerekiyor, fakat bu kategori yıllar ile dolduğu için (400'den fazla yıl kategorisi) bunun gibi alt kategoriler burada karmaşaya sebep olacaktır. Bu sebeple Kategori:Yıla ve tipe göre eserler isimli bir alt kategori oluşturulmuş, buraya da eserlerin alt tipleri yerleştirilmiştir. Bu durumda "albümler" kategori nesnesinin goreTipi, tipe olmuş oluyor.

Örnek:

k["albümleri"] = {
	ek = "y",
	ebeveynler = {"müzik", "eserler"},
	sira_anahtari = {"A", "A"},
	kademe = 3,
	sonHarfSil = true,
	goreTipi = "tipe"
}

Yani özetle herhangi bir kategoriyi "Yıla ve ... göre KATEGORİ", "Onyıla ve ... göre KATEGORİ" vs. şeklinde sınıflandırmak için bu parametreyi kullanabilirsiniz.

basta=

Bu değer bir string değeridir. Bir kategori adında yıl başta değilse, yani yılın başında gelen başka bir ifade mevcutsa, bunu bu parametreyi kullanarak belirtmelisiniz.

Mesela Kategori:Kıtalara göre 2012 kategorisi. Burada 2012 yılı kategorinin en sonunda. Bu nesnede basta parametresine bizim "kıtalara göre" ifadesini girmemiz gerekiyor ki, modül yılın kıtalara göre'den sonra geldiğini anlayabilsin.

Ya da "ülkelere göre spor" nesnesini incelersek, Kategori:Ülkelere göre 2010'da spor kategorisi için baktığımızda, burada nesnemizin adı, yılı çıkarttığımız zamanki haliyle oluşmuş. Fakat yıl ortada duruyor. Yılın hangi ifadeden sonra geldiğini anlayabilmesi için modülün, aşağıdaki gibi "basta" parametresine "ülkelere göre" yazmalısınız.

k["ülkelere göre spor"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"futbol", "ülkelere göre"},
	sira_anahtari = {"Ü", "Ü"},
	kademe = 3,
	basta = "ülkelere göre"
}

donustur=

Eğer bir kategori tipinin yıl kategorilerindeki ismi ile göre kategorilerindeki ismi farklı ise donustur= parametresi ile bu ismin dönüştürülmesi sağlanır. Örneğin,

k["kurguda"] = {
	ek = "y",
	ebeveynler = {"kategoriler"},
	sira_anahtari = {"K"},
	kademe = 4,
	donustur = "kurgu",
}

Yukarıdaki nesne normalde Kategori:Kurguda 2010 gibi yıl kategorilerine sahiptir. Yani aslında bu nesnenin ismi "kurguda" olarak kodlanır. Fakat Kategori:Onyıla göre kurguda gibi bir kullanım değil de Kategori:Onyıla göre kurgu diye bir kullanım mevcuttur. Bu sebeple de bu nesneye donustur= parametresi ile "kurgu" değeri verilmiştir.

oncesi=, sonrasi=, arasi=

Bu parametre, bir kategori nesnesini belli bir yıldan önce, başka bir kategori nesnesine dönüştürür. Mesela, Amerika Birleşik Devletleri 1776'dan beri vardır. Bu tarihten önce On Üç Koloni olarak bilinmektedir. Fakat bunun altındaki bazı alt kategoriler her iki dönemde de mevcuttur. 1776 yılından önce Amerika Birleşik Devletleri diye bir ülke olmadığı için, bu kategori nesnesini 1776 yılından öncesindeki kategoriler için On Üç Koloni'ye dönüştürür. Örnek olarak Kategori:1607'de Virginia sayfasına bakabilirsiniz. Burada ebeveyn On Üç Koloni olarak görünmekte. Fakat Kategori:1776'da Virginia sayfasında ebeveynlerde artık Amerika Birleşik Devletleri'ni görebilmekteyiz.

k["Amerika Birleşik Devletleri"] = {
	 ek = "d",
	 ebeveynler = {"Kuzey Amerika", "ülkeler"},
	 sira_anahtari = {"A", "A"},
	 kademe = 4,
	 oncesi = {"1776", "On Üç Koloni"}
}
local k = {}

--bu nesneyi değiştirmeyin
k["kıtalara göre"] = {
	nil, nil, "kıtalarına göre", "kıtalarına göre",
	ek = "y",
	ebeveynler = {"kategoriler"},
	sira_anahtari = {"+"},
	kademe = 4,
	basta = {"kıtalara göre","kıtalara göre","kıtalarına göre","kıtalarına göre"},
	gore = {"üst", "dönemlere göre kıtalar tarihi"},
	goreSon = true,
	donustur = "kıtalara göre"
}
k["kıtalarına göre"] = "kıtalara göre"
k["Kıtalarına göre"] = "kıtalara göre"
k["Kıtalara göre"] = "kıtalara göre"

k["ülkelere göre"] = {
	ek = "y",
	ebeveynler = {"kategoriler"},
	sira_anahtari = {"+"},
	kademe = 4,
	basta = "ülkelere göre",
	gore = "dönemlere göre ülke tarihleri",
	goreSon = true,
	yoksa = {"MÖ 1900", ""}
}
k["Ülkelere göre"] = "ülkelere göre"

k["ülkeler"] = {
	"ülkelere göre", "ülkelere göre", "ülkelere göre", "ülkelere göre",
	ek = "y",
	ebeveynler = {"ülkelere göre"},
	basta = "ülkelere göre",
	sira_anahtari = {mw.ustring.char(0x0020)},
	kademe = 4,
	donustur = "ülkeler"
}

--Liste alfabetiktir

k["Afganistan"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"A", "A"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Afganistan tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Afrika"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"kıtalara göre"},
	sira_anahtari = {"A"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Dönemlere göre Afrika tarihi"}
}

k["Almanya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"A", "A"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Almanya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Amerika Birleşik Devletleri"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Kuzey Amerika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"A", "A"},
	bak = {"On Üç Koloni"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Amerika Birleşik Devletleri tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye",
    oncesi = {"1776", "On Üç Koloni"}
}

k["Andorra"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"A", "A"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Andorra tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Angola"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"A", "A"},
	kademe = 3,
	gore = {"üst", "Angola tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Antarktika"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"kıtalara göre"},
	sira_anahtari = {"A"},
	kademe = 4
}

k["Arjantin"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Güney Amerika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"A", "A"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Arjantin tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Arnavutluk"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"A", "A"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Arnavutluk tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Asya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"kıtalara göre"},
	sira_anahtari = {"A"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Dönemlere göre Asya tarihi"}
}

k["Avrupa"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"kıtalara göre"},
	sira_anahtari = {"A"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Dönemlere göre Avrupa tarihi"}
}

k["Avustralya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Okyanusya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"A", "A"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Avustralya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Avusturya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avusturya-Macaristan", "Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"A", "A", "A"},
	kademe = 4,
	bak = {"Avusturya İmparatorluğu"},
	gore = {"üst", "dönemlere göre Avusturya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Avusturya İmparatorluğu"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avusturya-Macaristan", "Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"A", "A", "A"},
	kademe = 4,
	bak = {"Avusturya"},
	gore = {"üst", "dönemlere göre Avusturya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Avusturya-Macaristan"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"A", "A"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Avusturya-Macaristan tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye",
	oncesi = {"1867", nil},
	sonrasi = {"1918", nil}
}

k["Azerbaycan"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"A", "A", "A"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Azerbaycan tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Bahreyn"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"B", "B"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Bahreyn tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Bangladeş"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"B", "B"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Bangladeş tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Batı Almanya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler", "Almanya"},
	sira_anahtari = {"B", "B", " B"},
	kademe = 2,
	gore = {"üst", "Batı Almanya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Belçika"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"B", "B"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Belçika tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Belarus"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"B", "B"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Belarus tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Belize"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Orta Amerika", "Karayipler", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"B", "B", "B"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Belize tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Bermuda"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Kuzey Amerika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"B", "B"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Bermuda tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Birleşik Arap Emirlikleri"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"B", "B"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Birleşik Arap Emirlikleri tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Birleşik Krallık"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"B", "B"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Birleşik Krallık tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Bizans"] = {
	"Bizans", "Bizans", "Bizans İmparatorluğu", "Bizans İmparatorluğu",
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"B", "B", "B"},
	kademe = 4,
	bak = {"Roma İmparatorluğu"},
	donustur = "Bizans İmparatorluğu",
	gore = {"üst", "dönemlere göre Bizans İmparatorluğu tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}
k["Bizans İmparatorluğu"] = "Bizans"

k["Bolivya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Güney Amerika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"B", "B"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Bolivya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Bosna-Hersek"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"B", "B"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Bosna-Hersek tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Brezilya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Güney Amerika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"B", "B"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Brezilya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Britanya İmparatorluğu"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"İngiltere", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"B", "B"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Britanya İmparatorluğu tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Bulgaristan"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"B", "B"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Bulgaristan tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Büyük Britanya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa"},
	sira_anahtari = {"B"},
	aciklama = "Bu kategori {{{yılda}}} Büyük Britanya adası ile ilgilidir. [[Büyük Britanya Krallığı]] ile karıştırılmamalıdır.",
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Büyük Britanya tarihi"}
}

k["Capitanía General de Chile"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Peru Kral Vekilliği", "Güney Amerika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"C", "C", "C"},
	kademe = 3,
	gore = "üst",
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Cezayir"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"C", "C"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Cezayir tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Cibuti"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"C", "C"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Cibuti tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Çad"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"Ç", "Ç"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Çad tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Çekya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"Ç", "Ç"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Çekya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Çekoslovakya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"Ç", "Ç"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Çekoslovakya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Çin"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"Ç", "Ç"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Çin tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Dağlık Karabağ Cumhuriyeti"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"D", "D", "D"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Danimarka"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"D", "D"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Danimarka tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Dominik Cumhuriyeti"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Kuzey Amerika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"D", "D"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Dominik Cumhuriyeti tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Ekvador"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Güney Amerika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"E", "E"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Ekvador tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["El Salvador"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Orta Amerika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"E", "E"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "El Salvador tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Endonezya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Güneydoğu Asya", "Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"E", "E", "E"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Endonezya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Eritre"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"E", "E"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Eritre tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Ermenistan"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"E", "E"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Ermenistan tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Estonya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"E", "E"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Estonya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Etiyopya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"E", "E"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Etiyopya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Fas"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"F", "F"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Fas tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Fiji"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Okyanusya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"F", "F"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Fiji tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Filipinler"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Güneydoğu Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"F", "F"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Filipinler tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Filistin"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"F", "F"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Filistin tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Finlandiya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"F", "F"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Finlandiya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Fransa"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"F", "F"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Fransa tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Fransız Polinezyası"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Okyanusya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"F", "F"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Fransız Polinezyası tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Fransız sömürge imparatorluğu"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Fransa"},
	sira_anahtari = {"S"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Fransız sömürge imparatorluğu tarihi"},
}

k["Galler"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Birleşik Krallık"},
	sira_anahtari = {"G"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Galler tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Gambiya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"G", "G"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Gambiya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Gana"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"G", "G"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Gana tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Grenada"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Karayipler", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"G", "G"},
	kademe = 3,
	gore = {"üst", "Grenada tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Grönland"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Danimarka", "Kuzey Amerika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"G", "G", "G"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Grönland tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Guatemala"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Orta Amerika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"G", "G"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Guatemala tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Güney Amerika"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"kıtalara göre"},
	sira_anahtari = {"G"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Dönemlere göre Güney Amerika tarihi"}
}

k["Güney Afrika Cumhuriyeti"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"G", "G"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Güney Afrika Cumhuriyeti tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Güney Kore"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Kore", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"G", "G"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Güney Kore tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Güneydoğu Asya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya"},
	sira_anahtari = {"G"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Güneydoğu Asya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Güney Sudan"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"G", "G"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Güney Sudan tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Gürcistan"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"G", "G", "G"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Gürcistan tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Haiti"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Karayipler", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"H", "H"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Haiti tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Hırvatistan"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"H", "H"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Hırvatistan tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Hindistan"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"H", "H"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Hindistan tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Hollanda"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"H", "H"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Hollanda tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Hollanda Cumhuriyeti"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"H", "H"},
	kademe = 3,
	gore = {"üst", "Hollanda Cumhuriyeti tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Hollanda İmparatorluğu"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Hollanda Cumhuriyeti", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"İ", "H"},
	kademe = 3,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Hollanda İmparatorluğu tarihi"},
}

k["Honduras"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Orta Amerika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"H", "H"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Honduras tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Hong Kong"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Çin", "Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"H", "H", "H"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Hong Kong tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Irak"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"I", "I"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Irak tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["İngiltere"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Birleşik Krallık"},
	sira_anahtari = {"İ"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre İngiltere tarihi"},
}

k["İran"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"İ", "İ"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre İran tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["İrlanda"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"İ", "İ"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre İrlanda tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["İskoçya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Birleşik Krallık"},
	sira_anahtari = {"İ"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre İskoçya tarihi"},
}

k["İspanya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"İ", "İ"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre İspanya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["İspanyol Batı Hint Adaları"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Karayipler", "İspanyol İmparatorluğu", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"İ", "B", "İ"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "İspanyol Batı Hint Adaları tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["İspanyol İmparatorluğu"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Güney Amerika", "Kuzey Amerika", "İspanya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"İ", "İ", "İ", "İ"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "İspanyol İmparatorluğu tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["İsrail"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"İ", "İ"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre İsrail tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["İsveç"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"İ", "İ"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre İsveç tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["İsviçre"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"İ", "İ"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre İsviçre tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["İtalya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"İ", "İ"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre İtalya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["İzlanda"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"İ", "İ"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre İzlanda tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Jamaika"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Karayipler", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"J", "J"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Jamaika tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Japonya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"J", "J"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Japonya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Kamboçya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Güneydoğu Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"K", "K"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Kamboçya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Kanada"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Kuzey Amerika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"K", "K"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Kanada tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Karadağ"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"K", "K"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Karadağ tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Karayipler"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Kuzey Amerika", "Güney Amerika"},
	sira_anahtari = {"K", "K"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Karayipler tarihi"}
}

k["Katalonya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"İspanya"},
	sira_anahtari = {"K"},
	kademe = 3,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Katalonya tarihi"},
}

k["Katar"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"K", "K"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Katar tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Kazakistan"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"K", "K"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Kazakistan tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Kenya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"K", "K"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Kenya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Kıbrıs"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"K", "K", "K"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Kıbrıs tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Kıbrıs Cumhuriyeti"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"K", "K", "K"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Kıbrıs Cumhuriyeti tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Kırgızistan"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"K", "K"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Kırgızistan tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Kolombiya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Güney Amerika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"K", "K"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Kolombiya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Kongo Cumhuriyeti"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"K", "K"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Kongo Cumhuriyeti tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Kongo Demokratik Cumhuriyeti"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"D", "D"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Kongo Demokratik Cumhuriyeti tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Kosova"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"K", "K"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Kosova tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Kore"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"K", "K"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Kore tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Kosta Rika"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Orta Amerika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"K", "K"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Kosta Rika tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Kutsal Roma İmparatorluğu"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"K", "K"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Kutsal Roma İmparatorluğu tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Kuveyt"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Güney Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"K", "K"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Kuveyt tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Kuzey Amerika"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"kıtalara göre"},
	sira_anahtari = {"K"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Dönemlere göre Kuzey Amerika tarihi"}
}

k["Kuzey İrlanda"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Birleşik Krallık"},
	sira_anahtari = {"K"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Kuzey İrlanda tarihi"},
}

k["Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Kıbrıs Cumhuriyeti", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"K", "K"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarihi"},
}

k["Kuzey Kore"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Kore", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"K", "K"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Kuzey Kore tarihi"},
}

k["Kuzey Makedonya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"K", "K"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Kuzey Makedonya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Küba"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Karayipler", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"K", "K"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Küba tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Letonya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"L", "L"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Letonya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Liberya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"L", "L"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Liberya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Libya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"L", "L"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Libya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Litvanya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"L", "L"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Litvanya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Lübnan"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"L", "L"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Lübnan tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Lüksemburg"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"L", "L"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Lüksemburg tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Macaristan"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avusturya-Macaristan", "Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"M", "M", "M"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Macaristan tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Malezya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Güneydoğu Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"M", "M"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Malezya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Mali"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"M", "M"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Mali tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Malta"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"M", "M"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Malta tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Mauritius"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"M", "M"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Mauritius tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Meksika"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Kuzey Amerika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"M", "M"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Meksika tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Mısır"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"M", "M"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Mısır tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Moğolistan"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"M", "M"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Moğolistan tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Moldova"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"M", "M"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Moldova tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Monako"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"M", "M"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Monako tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Myanmar"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Güneydoğu Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"M", "M"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Myanmar tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Namibya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"N", "N"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Namibya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Nepal"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"N", "N"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Nepal tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Nijerya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"N", "N"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Nijerya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Nikaragua"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Kuzey Amerika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"N", "N"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Nikaragua tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Norveç"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"N", "N"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Norveç tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["On Üç Koloni"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Kuzey Amerika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"O", "O"},
	kademe = 4,
	bak = {"Amerika Birleşik Devletleri"},
	gore = {"üst", "On Üç Koloni tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye",
    sonrasi = {"1776", "Amerika Birleşik Devletleri"}
}

k["Okyanusya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"kıtalara göre"},
	sira_anahtari = {"O"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Dönemlere göre Okyanusya tarihi"}
}

k["Orta Amerika"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Kuzey Amerika"},
	sira_anahtari = {"O"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Orta Amerika tarihi"}
}

k["Osmanlı İmparatorluğu"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "Avrupa", "Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"O", "O", "O", "O"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Dönemlere göre Osmanlı tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Özbekistan"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"Ö", "Ö"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Özbekistan tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Pakistan"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"P", "P"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Pakistan tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Papua Yeni Gine"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Okyanusya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"P", "P"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Papua Yeni Gine tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Paraguay"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Güney Amerika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"P", "P"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Paraguay tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Peru"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Güney Amerika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"P", "P"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Peru tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Peru Kral Vekilliği"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"İspanyol İmparatorluğu", "Güney Amerika"},
	sira_anahtari = {"P", "P", "P"},
	kademe = 3,
	gore = "üst"
}

k["Polonya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"P", "P"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Polonya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Portekiz"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"P", "P"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Portekiz tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Porto Riko"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Karayipler", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"P", "P"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Porto Riko tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Prusya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"P", "P"},
	kademe = 3,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Prusya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Roma Cumhuriyeti"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "Asya", "Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"R", "R", "R", "R"},
	kademe = 3,
	bak = {"Roma İmparatorluğu", "Roma Krallığı"},
	gore = {"üst", "Roma Cumhuriyeti tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye",
	oncesi = {"MÖ 509", "Roma Krallığı"},
	sonrasi = {"MÖ 27", "Roma İmparatorluğu"}
}

k["Roma İmparatorluğu"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "Asya", "Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"R", "R", "R", "R"},
	kademe = 3,
	bak = {"Bizans", "Roma Cumhuriyeti"},
	gore = {"üst", "Roma İmparatorluğu tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye",
	oncesi = {"MÖ 27", "Roma Cumhuriyeti"}
}

k["Roma Krallığı"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"R", "R"},
	kademe = 3,
	bak = {"Roma Cumhuriyeti"},
	gore = {"üst", "Roma Krallığı"},
	goreTipi = "ülkeye",
	sonrasi = {"MÖ 509", "Roma Cumhuriyeti"},
}

k["Romanya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"R", "R"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Romanya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Rus İmparatorluğu"] = {
	"Rus İmparatorluğu", "Rus İmparatorluğu", "Rus İmparatorluğu", "Rusya",
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"R", "R", "R", "R"},
	kademe = 4,
	bak = {"Rusya"},
	gore = {"üst", "dönemlere göre Rusya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye",
	donustur = "Rus İmparatorluğu"
}

k["Rusya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"R", "R", "R"},
	kademe = 4,
	bak = {"Rus İmparatorluğu"},
	gore = {"üst", "dönemlere göre Rusya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["San Marino"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"S", "S"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "San Marino tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Senegal"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"S", "S"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Senegal tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Sırbistan"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"S", "S"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Sırbistan tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Sırbistan-Karadağ"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"A", "A"},
	kademe = 4,
	bak = {"Yugoslavya"},
	gore = {"üst", "Sırbistan-Karadağ"},
	goreTipi = "ülkeye",
	oncesi = {"2003", "Yugoslavya"}
}

k["Singapur"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Güneydoğu Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"S", "S"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Singapur tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Slovakya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"S", "S"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Slovakya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Slovenya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"S", "S"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Slovenya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Somali"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"S", "S"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Somali tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Sovyetler Birliği"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"S", "S", "S"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Sovyetler Birliği tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Sri Lanka"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"S", "S"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Sri Lanka tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Sudan"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"S", "S"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Sudan tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Suriye"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"S", "S"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Suriye tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Suudi Arabistan"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"S", "S"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Suudi Arabistan tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Şili"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Güney Amerika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"Ş", "Ş"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Şili tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Tacikistan"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"T", "T"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Tacikistan tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Tanzanya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"T", "T"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Tanzanya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Tayland"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Güneydoğu Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"T", "T"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Tayland tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Tayvan"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"T", "T"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Tayvan tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Teksas Cumhuriyeti"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Teksas", "Kuzey Amerika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"T", "T", "T"},
	kademe = 2,
	aciklama = "[[1836]]'dan [[1839]]'a [[Teksas Cumhuriyeti]].",
	gore = {"üst", "Teksas Cumhuriyeti"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Togo"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"T", "T"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Togo tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Tunus"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"T", "T"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Tunus tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Türkiye"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"T", "T", "T"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Türkiye tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Türkmenistan"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"T", "T"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Türkmenistan tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Uganda"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"U", "U"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Uganda tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Ukrayna"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"U", "U"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Ukrayna tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Umman"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"U", "U"},
	kademe = 3,
	gore = {"üst", "Umman tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Uruguay"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Güney Amerika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"U", "U"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Uruguay tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Ürdün"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"Ü", "Ü"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Ürdün tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Venezuela"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Güney Amerika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"V", "V"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Venezuela tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Vietnam"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Güneydoğu Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"V", "V"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Vietnam tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Yemen"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Asya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"Y", "Y"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "dönemlere göre Yemen tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Yeni Zelanda"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Okyanusya", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"Y", "Y"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Yeni Zelanda tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Yugoslavya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"Y", "Y"},
	kademe = 4,
	bak = {"Sırbistan-Karadağ"},
	gore = {"üst", "Yugoslavya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye",
	sonrasi = {"2003", "Sırbistan-Karadağ"}
}

k["Yunanistan"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Avrupa", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"Y", "Y"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Yunanistan tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Zambiya"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"Z", "Z"},
	kademe = 4,
	gore = {"üst", "Zambiya tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

k["Zimbabve"] = {
	ek = "d",
	ebeveynler = {"Afrika", "ülkeler"},
	sira_anahtari = {"Z", "Z"},
	kademe = 3,
	gore = {"üst", "Zimbabve tarihi"},
	goreTipi = "ülkeye"
}

return k