Misty (Pokémon)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Misty
Pokémon karakteri
Misty, Let's Go Pikachu ve Eevee oyunlarında
İlk görünümPokémon Red ve Green versiyonları
YaratanKen Sugimori
SeslendirenBirtanem Coşkun Candaner (Türkçe)
Rachael Lillis, Michele Knotz (İngilizce)
Mayumi Iizuka (Japonca)
Yaş10 (animede)
UnvanSalon Lideri
MemleketCerulean Şehri
BölgeKanto
AileDaisy, Violet ve Lily (anime)

Misty (Japonca: カスミ Kasumi), Pokémon evreninde su türü uzmanlık alanı olan bir salon lideridir.

İlk kez 1996 yılında Japonya'da satışa sunulan Game Boy oyunlarında tanıtılmıştır. Cerulean Şehri'ne gelen eğitmenlerle maç yaparak onu yenenleri Çağlayan Rozeti'yle ödüllendirmektedir. Devam eden süreçte uluslararası boyutta yayınlanan Pokémon Red ve Blue, Pokémon Yellow, Pokémon Gold ve Silver, Pokémon Crystal, Pokémon FireRed ve LeafGreen, Pokémon HeartGold ve SoulSilver, Pokémon Black 2 ve White 2 ve Pokémon Let's Go Pikachu ve Eevee ana seri oyunlarında yeniden yer almıştır.

Pokémon animesinin birinci bölümünde ilk kez görülen Misty, oyunlardan farklı olarak Ash Ketchum ile bir yolculuğa çıkmış, Kanto, Portakal Adaları ve Johto bölgelerini birlikte gezmiştir. Devamında Hoenn'i ve Alola'yı da kısa süreli olarak ziyaret etmiştir.

Misty'nin İngilizce adı sis anlamına gelen mist kelimesinden türetilmiştir. Japonca adı Kasumi (カスミ), bebek nefesi anlamına gelen kasumisoo (霞草), sis anlamına gelen kasumi (霞) ve muhtemel olarak deniz anlamına gelen umi (海) kelimelerinden türetilmiştir. Fransızca adı Ondine, Alman mitolojisindeki su perisi olan Ondine'den gelmektedir. Korece adı Iseul (이슬), çiy anlamına gelen iseul (이슬) kelimesinden türetilmiştir.

Anime[değiştir | kaynağı değiştir]

Geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kanto[değiştir | kaynağı değiştir]

Ash, Misty ve Brock, Kanto bölgesinde

Ash ve Pikachu'nun Spearow sürüsünden kaçtıktan sonra Misty'nin oltasına takılması, Misty'nin onlarla tanışmasına sebep olmuştur. Misty, yaralı olan Ash'e en yakın Pokémon Merkezi'ni tarif etmiştir. Ash, Misty'nin bisikletini alarak bir gün ona geri iade edeceğini söylemiştir. Ancak bu olay, Misty'nin Ash'in peşinden gitmesine neden olmuştur. Daha sonra hasar görmüş bisikletiyle Ash'i bulup yenisini vermesini isteyen Misty, Ash'in henüz bunu verememesi üzerine Ash ile birlikte bir yolculuğa başlamasını gerektirmiştir. Yakın bir zaman sonra Brock'un da ekibe katılması, üçlünün uzun soluklu bir serüvene atılmasının ilk adımlarını oluşturmuştur.

Kısa bir süre sonra Misty'nin Cerulean Şehri Salon Lideri olduğu anlaşılmıştır. Salonu üç kız kardeşi olan Daisy, Violet ve Lily ile birlikte yönetmektedir, ancak ablaları tarafından her zaman dışlanmaktadır. Bu sebeple hiçbiriyle iyi anlaşamamaktadır. Cerulean Şehri'ne ulaştıklarında Misty, kardeşlerinin Çağlayan Rozeti'ni isteyen herkese verdiğini görünce sinirlenerek müdahale etmiştir. Ona göre, Salon Maçı bir erdemdir ve savaşılarak kazanılması gerekmektedir. Bunun üzerine salon liderliğini devralarak Ash ile maç yapmaya karar vermiştir. Bu maçın sonucuna göre eğer Ash kazanırsa Çağlayan Rozeti'ni kazanacaktır. Ancak maç, Roket Takımı'nın salona saldırması sonucu yarıda kesilmiştir. Maçtan ayrılarak Roket Takımı'yla savaşan Ash, Cerulean Salonu'nu kurtarmış olduğu için Misty'nin kardeşleri tarafından Çağlayan Rozeti'yle ödüllendirilmiştir. Bunun üzerine Misty, salon liderliğine ara vererek yolculuğuna Ash ve Brock ile devam etmeye karar vermiştir.

Misty, yolculuklarının devamında yaralı olarak bulduğu bir Horsea'ye yardım etmek istemiştir. Bu esnada şehrin bir Tentacool ve Tentacruel saldırısına uğraması, Misty'nin Horsea'ye daha korumacı bir yaklaşım sergilemesine sebep olmuştur. Şehrin bu Pokémon'ların saldırısından kurtarılması sonucunda aralarındaki bağdan dolayı Misty ve Horsea ayrılmak istememiş, bu sebeple Misty, Horsea'yi yakalamıştır.

HopHopHop Kasabası'nda Misty, Pokémon Merkezi'nde bir Psyduck ile karşılaşır. Pokémon, başı ağrıdığı için sürekli avcuyla kafasını tutmaktadır. Pokémon Yetiştiricisi olmak isteyen Brock, Psyduck'ı tedavi etmek istediyse de daha sonra su türü Pokémon'ları uzmanlık alanı olduğu için onunla Misty'nin ilgilenmesinin daha iyi olacağını söylemiştir. Ancak Misty, Psyduck'la ilgilenmeyi reddederek oradan uzaklaşmıştır. Ancak Psyduck Ash, Misty ve Brock üçlüsünü takip etmiştir. Misty, taşa takılıp düştüğünde üzerinden kazayla düşen Pokétopu, Psyduck'ı yakalayarak Misty'nin takımına dahil etmiştir. İlerleyen süreçte Psyduck'ın yalnızca başı ağrırken saldırı yapabildiği fark edilmiştir.

Serüvenlerinin devam eden sürecinde Ash bir yumurta bulmuştur. Bu yumurtanın içinden bir Togepi çıkmıştır. Ash, Misty ve Brock üçlüsünün her biri Togepi'ye sahip olmak istemiş, ancak bir sonuca varamamışlardır. Bunun üzerinde aralarında bir turnuva düzenleyerek galip gelenin Togepi'yi sahiplenmesine karar kılmışlardır. Turnuvayı Ash kazanmış olsa da, Togepi Misty'yi seçmiştir. Bu sebeple Misty, Togepi'yle ilgilenmeye başlamıştır. Bu sürecin devamında Togepi'yi hiçbir zaman topuna çağırmamış, her zaman yanında taşımıştır.

Misty, O-Hina Kasabası'nda bir Prenses Festivali'ne katılmıştır. Roket Takımı'ndan Jessie ile kıran kırana verdikleri mücadelede ikisi de galibiyete ulaşmak için didinmiştir. Bu esnada Misty, Ash'ten Pikachu'yu ve Bulbasaur'ı; Brock'tan ise Vulpix'i ödünç alarak turnuva boyunca rakiplerini yenmiştir. Finalde Jessie'yle yaptıkları maçta Jessie'yi yenerek bu turnuvanın galibi olmuştur.

Portakal Adaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ash, Pikachu, Misty, Togepi ve Tracey, Portakal Adaları'nda

Ash'in Indigo Ligi'ndeki mağlubiyetinin üzerine Pallet Kasabası'na dönen üçlü, burada bir parti düzenlerler. Profesör Oak'ın Ash'e bir Pokétopu'nu Portakal Adaları'ndaki bir profesöre iletmesi görevi dolayısıyla üçlü, Valencia Adası'na bir yolculuğa çıkar. Adaya ulaştıklarında Profesör Ivy ile tanışan üçlü, Brock'un Profesör'le birlikte kalmak istemesi üzerine Ash'in Portakal Adaları'ndaki Portakal Ligi'ne katılma serüvenine iki kişi olarak devam etmiştir. Hemen üzerine Tangelo Adası'na ulaşan ikili, burada tanıştıkları Tracey'yi de gruba katarak yolculuklarına yeniden üç kişi olarak devam etmiştir.

Ash'in maç yaptığı salon liderlerinden biri olan Rudy ile Misty arasında romantik bir yakınlaşma gerçekleşmiştir. Rudy'nin Misty'ye samimi yaklaşımı ve flörtü karşılıksız kalmamıştır. Rudy'nin Ash ile gerçekleştireceği Pokémon maçından bir gün önceki gece Rudy, Misty'ye kendisiyle ve kardeşiyle kalmasını teklif etmiştir. Misty kararsız kalınca Rudy, bir gün boyunca düşünmesini öğütlemiştir. Ash'in Rudy ile maçını izlerken Misty, Ash'e olan sadakatini tekrar anımsayarak maçın sonuna doğru Ash için tezahürat tutup ona cesaret verince Rudy'nin dikkati dağılmış ve maçı kaybetmiştir. Bunun sonucu olarak ise Misty, yolculuğuna Ash ile devam etme kararını vermiştir.

Yolculuklarına devam ederken Ash ve Tracey bir gün ansızın hastalanmıştır. Misty, onları iyileştirecek bitki çayını hazırlamaya çalışırken bir Poliwag, Misty'ye yardım etmeye karar vermiştir. Poliwag'ın yardımıyla hazırladıkları karışımla Ash ve Tracey'in iyileşmesinin ardından Misty ile Poliwag arasında bir bağ oluşmuştur. Bunun üzerine Misty'nin takımına katılmak isteyen Poliwag, Misty'nin fırlattığı bir Pokétopu'na yakalanmıştır. Böylece Misty ve Poliwag, yolculuklarına buradan sonra birlikte devam etmiştir.

Portakal Ligi'nin sona ermesi ve Ash'in şampiyon olmasının üzerine Ash ve Misty, Pallet Kasabası'na döndükten sonra yolculuklarına Kanto'ya çok yakın olan Johto bölgesinde devam etmeye karar vermiştir. Tracey, Profesör Oak'ın laboratuvarında kalarak asistanlık yapmaya başladığı için ikiliden ayrılmıştır. Ancak Profesör Ivy'nin yanından ayrılarak Pallet Kasabası'na dönen Brock da yolculuklarına kaldığı yerden devam etmek istediğini belirtmiştir. Bunun üzerine üçlü, Kanto'yu ve Portakal Adaları'nı geride bırakarak Johto'ya bir yolculuğa başlamıştır.

Johto[değiştir | kaynağı değiştir]

Ash, Pikachu, Misty, Togepi ve Brock, Johto bölgesinde

Johto serüvenlerine devam ederken Misty'nin ve diğerlerinin bir Totodile ile karşılaşması, Misty ile Ash arasında büyük bir anlaşmazlığa sebebiyet vermiştir, çünkü ikisi de Totodile'ı yakalamak istemektedir. Totodile'ın peşinden gittikleri sırada ikilinin aynı anda Pokétopu fırlatması ve Totodile'ın çalıların arkasında yakalanması, ikili arasındaki anlaşmazlığı bir başka boyuta taşımıştır, çünkü onu kimin yakaladığı konusunda anlaşamamışlardır. Bunun üzerine Brock, bu durumu bir Pokémon maçıyla çözmeye karar vermiştir. Anlaşmalarına göre maçı kazanan Totodile'a sahip olabilecektir.

İlk karşılaşmada Ash, Pikachu'yu seçmiştir. Buna karşılık Misty, Togepi'sini kullanmıştır. Togepi'nin ilk maçında Pikachu, arkadaşıyla maç yapmaya razı gelmemiştir. Bunun üzerine Misty'nin Togepi'ye Pikachu'ya sarılmasını söylemesi Pikachu'nun maçtan kaçmasına neden olmuştur. Bu durumu Brock, Misty'nin lehine 1 - 0 önde olarak değerlendirmiştir. Maçın devamında Ash Chikorita'sını kullanırken Misty, Staryu'yu seçmiştir. Staryu, Chikorita'ya karşı yenilmiştir. Üçüncü karşılaşmada Ash, Bulbasaur'ı seçmiştir. Buna karşılık Misty, Poliwag'ını kullanmıştır. Bu maçta Poliwag evrim geçirip Poliwhirl'e dönüşse de karşılaşmayı kaybetmiştir, böylece Totodile'ı da yitirmiştir.

Misty, Ash ile birlikte Seaking Yakalama Yarışması'na katılmıştır. Bu yarışmaya göre en büyük Seaking'i yakalayan yarışmanın galibi olacaktır. Ancak yarışma kuralları gereği yarışmadan sonra herkes yakaladığı Seaking'i salmak zorundadır. Misty bu yarışmaya Poliwhirl ile katılmış ve en büyük Seaking'i yakalayarak yarışmanın galibi olmuştur.

Johto serüvenlerine devam ederken Whirl Yarışması'nı duyan Misty ve diğerleri, bu yarışmaya katılmaya karar vermişlerdir. Bu sebeple Misty bir Corsola yakalamaya karar vermiştir. Bu sebeple çok geçmeden bir Corsola'yla karşılaşmış ve onu yakalamıştır. Whirl Yarışması'na katıldıkları sırada Misty ve Ash, ön eleme turlarını geçmişlerdir. İlk turda ise birbirlerine karşı maç yapmışlardır. Bu karşılaşmayı Misty kazanmıştır. Ancak devam eden turlarda Misty, Trinity adında bir eğitmen tarafından yenilmiştir, böylece Misty bu karşılaşmayı kaybetmiştir.

Yolculuklarına devam ederken Misty'nin Poliwhirl'ü, Ash'in Kral Kayası eşyasını ödünç almıştır. Bu sırada Poliwhirl'ün Pokémon Merkezleri arasında transfer edilmesi, Poliwhirl'ün Politoed'a evrim geçirmesine neden olmuştur.

Ash'in Silver Konferansı'nı sonuçlandırmasıyla birlikte Johto serüveninin sonuna gelen üçlü ilk önce Pallet Kasabası'na dönmüş, daha sonra yollarını ayırmışlardır. Misty, kardeşlerinin Cerulean Salonu'nu bırakıp tatile çıkacaklarını duyduğunda salona sahip çıkmak üzere yuvasına dönmeye karar vermiştir. Ash, bunun karşılığında Misty'ye bisikletini tamir ederek geri vermiştir. Böylece Misty, yolculuğuna resmen son vererek evine dönmüştür.

Hoenn[değiştir | kaynağı değiştir]

Misty, Togetic'le vedalaşırken

Misty, küçükken neredeyse bir Gyarados'un ağzına düşmek üzere olduğu için Gyarados'lardan korkmaktadır. Bu nedenle Cerulean Salonu'na bir Gyarados saldırdığında salonu artık koruyabileceğinden emin değildir. Ancak Gyarados'a yapılan saldırıda kendisini siper ederek onu koruma iç güdüsü, Gyarados'un ona güvenmesine neden olmuş, akabinde de Misty'nin Gyarados'a olan korkusunu yenmesine aracı olmuştur. Bundan sonra Misty, Gyarados'u yakalayarak takımına dahil etmiştir.

Hoenn'de gerçekleşen bir Togepi Festivali'ne davet alan Misty, burada Ash'le, Brock'la, May'le ve Max'le buluşmuştur. Ancak daha sonra Togepi Festivali bir saldırıya uğramıştır ve Togepi'ler tehlike altında kalmıştır. Buna karşın Misty'nin Togepi'si bir Togetic'e evrimleşerek tüm Togepi'leri kurtarmıştır. Tüm Togepi'leri korumak için onlarla kalmak isteyen Togetic, duygusal bir vedanın ardından Misty'den ayrılmıştır.

Ash, Hoenn yolculuğu sonrası Kanto'ya döndüğünde Misty'yi Pallet Kasabası'nda bulmuştur. Burada Misty, Tracey'den aldığı yumurtadan bir Azurill elde ettiğini göstermiştir. Kısa bir süre Ash'le ve diğerleriyle yolculuk ettikten sonra Cerulean Salonu'nda onlardan yeniden ayrılarak salonu yönetmeye geri dönmüştür.

Alola[değiştir | kaynağı değiştir]

Misty ve Brock, Alola bölgesinde

Ash ve Alola bölgesindeki sınıf arkadaşları Kanto ziyareti yaptığında Misty ve Brock onları havaalanında karşılamıştır. Onlara Pallet Kasabası'nda Alola Pokémon'ları ve Kanto Pokémon'ları arasındaki farkları gösterdikten sonra Cerulean Salonu'na götürülmüşlerdir. Cerulean Salonu'nda Alola'dan gelen öğrencilere Salon maçlarını ve Pokémon Ligi'ni anlattıktan sonra Misty, Lana'yı ve Mallow'u bu maçta yenmiştir. Daha sonra Mega Gyarados'unu kullanarak Ash'in Pikachu'suna yaptığı maçı kaybetmiştir. Ardından herkesle vedalaşmışlardır ve konuklar Alola'ya dönmüştür.

Lana'nın daveti üzerine daha sonra Misty ve Brock, Alola'da Ash'i ve sınıf arkadaşlarını ziyaret etmiştir. Burada bir süre Ash'le ve sınıf arkadaşlarıyla farklı aktivitelerle vakit geçirmiştir. Burada Mantine sörfü yapmışlardır, Roket Takımı saldırana kadar Pokémon'larla oynamışlardır. Roket Takımı'nın saldırısına Misty, Mega Gyarados'u ile karşılık vermiştir. Alola öğrencileri Z-Saldırı'larını kullanmıştır. Böylece Roket Takımı uzaklaştırılmış ve etkisiz hale getirilmiştir. Daha sonra Akala Adası'na giden Misty ve Brock, burada kahuna Olivia ile tanışmıştır. Ardından Kanto'ya geri dönmüşlerdir.

Pokémon[değiştir | kaynağı değiştir]

Takımındakiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Staryu[değiştir | kaynağı değiştir]

Staryu, salon maçında

Staryu, Misty'nin Ash ile tanışmasından önce sahip olduğu üç su Pokémon'undan birisidir. Kanto bölgesi boyuncaki yolculuğu boyunca maçlarda en sık kullandığı bir Pokémon olmuştur.

İlk olarak Moon Dağı'na gittikleri sırada Misty'nin Staryu'yu Roket Takımı'nın Miyav'ına karşı Clefairy'yi korumak için kullandığında görülmüştür. Daha sonra Ash'e karşı yaptığı salon maçında kullanmıştır. Bu maçta Staryu, felç ve uyku durumunu suya girerek kendini iyileştirme yeteneğini göstermiştir. Bu maçta bu yeteneği sayesinde Ash'in Butterfree'sini yenmiştir.

Staryu ayrıca sık sık su altında kalan Misty'yi ya da diğer kişileri hızla yüzeye çıkarmak ya da suda ilerlemelerine yardımcı olmak için kullanılmıştır. St. Anne gemisi battığında Staryu ve diğer su Pokémon'ları herkesi kurtarmıştır. Diğer zamanlarda diğer su Pokémon'larıyla bir araya gelerek kayığı çekmiştir.

Psyduck[değiştir | kaynağı değiştir]

Psyduck, yakalanmak üzereyken

HopHopHop Kasabası'nda tüm Pokémon'ların başı ağrırken psişik dalgalarıyla hepsini iyileştiren Hypno, yalnızca Psyduck'ı iyileştirememiştir. Bunun üzerine Psyduck'ın kronik bir baş ağrısı sorunu olduğu anlaşılmıştır. Brock, bu Pokémon'u iyileştiremeyeceğini anlayınca su türü Pokémon uzmanı olan Misty'ye bırakmıştır. Ancak Misty, bu Pokémon'la ilgilenmek istememiştir. Buna rağmen kazara düşürdüğü Poké Topu'yla yakalanan Psyduck, Misty'nin takımının kalıcı bir üyesi olmuştur.

Psyduck topunda kalmaktan hoşlanmayan bir Pokémon olmuştur. Bu özelliği zaman zaman Misty'nin ve arkadaşlarının işine yaramıştır. Misty ya da bir başkası esir tutulduğunda Psyduck kaçıp yardım getiren biri olmuştur. Ancak bu özelliği diğer zamanlarda Misty'yi çok öfkelendirmiştir. Çünkü bu durum sık sık Misty'nin maçta başka bir Pokémon kullanmak isterken Psyduck'ın bir anda ortaya çıkıp Misty'nin zor durumda kalmasına neden olmuştur. Psyduck, anca baş ağrısı olduğunda psişik güçlerini kullanabilmektedir.

Misty ve arkadaşları Portakal Adaları'ndaki Kinnow Adası'na ulaştıklarında Psyduck bir süreliğine kaybolmuştur. Marina adındaki eğitmen kayıp Psyduck'la geldiğinde kuyruğundaki parlaklığı işaret ederek Psyduck'ın yakında evrim geçireceğini söylemiştir. Buna karşın Misty ve Marina bir maça tutulmuştur. Bu maçta Ash, Misty'nin çantasını suya düşürmüştür. Misty çantasını kurtarmaya çalışırken bir anda bir Golduck ortaya çıkmıştır. Psyduck'ın evrim geçirdiğine inanan Misty, Golduck'ı kullanarak bir maç yaparak maçı kazanmıştır. Daha sonra Misty, Golduck'ı topuna çağırmaya yeltendiğinde toptan Psyduck çıkagelmiştir. Psyduck, başından beri topundan ayrılamış ve Golduck vahşi bir Pokémon'dur.

Misty ve Psyduck her zaman nefret harmanlanmış sevgi ilişkisi içerisinde olmuştur. Özellikle Kanto serüveni boyunca Psyduck her zaman Misty'yi sinirlendirse de ilerleyen zamanlarda Misty, Psyduck'a karşı sevgi dolu bir tavır edinmiştir.

Corsola[değiştir | kaynağı değiştir]

Ash, Misty ve Brock, Profesör Elm ile karşılaştıklarında kendi Corsola'sını gösterdiğinde, Misty de bir tane yakalamak istemiştir. Bu sebeple yolculuklarının devamında bir arkadaş arayan Corsola'ya rastlayan Misty, onun yaralı olduğunu görmüştür. Onu iyileştirdikten sonra da yakalamıştır.

Whirl Turnuvası'nda Misty, Corsola'yı kullanmıştır. İlk önce başka bir eğitmenin Remoraid'ini eğitmesi için yardımcı olmuştur. Daha sonra bir Seaking'i yenerek Misty'nin turnuvada ilerlemesini sağlamıştır. Devamında bir eğitmenin Qwilfish'ini, sonrasında bir başka eğitmenin Gyarados'unu yenmiştir. Ancak daha sonra bir Chinchou ile maç yapan Corsola, önceki maçtan kalan yorgunluğu ve kafa karışıklığı dolayısıyla maçı kaybetmiştir. Böylece Misty, turnuvadan elenmiştir.

Gyarados ↔ Mega Gyarados[değiştir | kaynağı değiştir]

Misty, Johto serüveninin sonuna gelip salon lideri sıfatıyla Cerulean Şehri'ne döndüğünde yeni evrim geçirmiş olan bir Gyarados, Cerulean Salonu'nda terör estirmeye başlamıştır. Sürekli etrafa saldıran ve her şeye zarar veren Gyarados, Misty'nin sayısız teşebbüslerine rağmen bir türlü sakinleştirilememiştir. Sonunda onu bir kafeste tutmayı başaran Misty, daha sonra yetkililerin, Gyarados sakinleştirilmezse salonun kapatılacağı haberini aldıktan sonra daha büyük bir telaşa düşmüştür. Sonunda Gyarados'a saldırmaya yeltenen bir grup gence karşı Gyarados'u korumak için kendisini siper eden Misty, Gyarados'un güvenini kazanarak sakinleşmesine sebep olmuştur ve hem salonu kurtarmış, hem de Gyarados'u yakalamıştır.

Ash ve Alola bölgesindeki sınıf arkadaşlarının Kanto ziyareti sırasında onları bir salon maçı yapmak üzere Cerulean Şehri'ne götüren Misty, burada Ash'le yaptığı maçta Gyarados'u Mega formuna dönüştürmüştür.

Cerulean Salonu'nda[değiştir | kaynağı değiştir]

Goldeen[değiştir | kaynağı değiştir]

Yaşam alanı su içinde olan bir Pokémon olması nedeniyle Goldeen çok sık görülmemiştir. Genellikle suda ulaşımı sağlamak ya da birilerini kurtarmak için kullanılmıştır. Su dışına çıktığında yalnızca çırpınmaktadır. Ancak nadir zamanlarda kullanıldığı Pokémon maçlarında rakibine karşı kullandığı saldırılarla gücünü kanıtlayabilmiştir.

Starmie[değiştir | kaynağı değiştir]

Misty, Pokémon maçlarında daha sıklıkla Staryu'yu seçmesi ya da Psyduck'ın kontrol dışı olarak kendini ortaya atması gibi nedenlerden dolayı Starmie maçlarda fazla yer alamamıştır. Ancak ilk kez Misty'nin Ash'le salon maçı yaptığında görülmüştür. Ash'in Pidgeotto'suna karşı yaptığı maçta kendisinden önce seçilen Staryu'dan çok daha iyi bir performans sergileyebilmiştir. Pidgeotto'nun rüzgar türevi saldırılarından korunmak için su altına girmiştir, saldırmak için ise su yüzeyine çıkmıştır. Ancak bir saldırısında Pidgeotto'nun fiziksel saldırı kullanması, Starmie'nin beklenmedik bir şekilde maçı kaybetmesine neden olmuştur.

Misty, Kanto'dan ayrılmak üzereyken Starmie'yi diğer bazı Pokémon'ları ile birlikte Cerulean Salonu'nda bırakarak Portakal Adaları'na gitmiştir.

Horsea[değiştir | kaynağı değiştir]

Misty ve arkadaşları deniz üzerinde yolculuk ederken ortaya çıkan Horsea yaralı bir şekilde Misty'ye ve diğerlerine görünmüştür. İlk önce mürekkeple çizdiği şekillerle tehlikeyi Ash'e ve diğerlerine işaret etmeye çalışmıştır ancak kimse bir şey anlamamıştır. Horsea'yı iyileştirdikten sonra Nastina adında bir kadının su altı tatil yeri inşasına başladığı anlaşılmıştır. Buna tepki gösteren Tentacool ve Tentacruel sürüsü ise şehre saldırmaya başlamıştır. Horsea ve Misty'nin müdahalesi şehri kurtarmıştır. Bunun üzerine Horsea, Misty'nin takımına katılmıştır.

Misty, Kanto'dan ayrılmak üzereyken Horsea'yı diğer bazı Pokémon'ları ile birlikte Cerulean Salonu'nda bırakarak Portakal Adaları'na gitmiştir.

Poliwag → Poliwhirl → Politoed[değiştir | kaynağı değiştir]

Portakal Adaları'nda bir Vileplume'un saldırısından dolayı Tracey felç olmuştur. Misty, onu tedavi etmek üzere Poliwag'ların beslendiği, göllerin dibinde bulunabilen bir bitki olan Salveyo otu arayışına girmiştir. Yardımsever bir Poliwag Misty'ye bu hususta yardımcı olmuştur. Bunun sonunda Misty'nin peşine takılan Poliwag, Misty tarafından yakalanmıştır.

Misty, Poliwag evrim geçirene kadar onu nadiren Pokétopu'ndan dışarı çağırmıştır, çünkü karada bulunduğu süre boyunca çok sakardır.

Johto'da Misty, Ash ile arasında anlaşamadığı kimin Totodile'a sahip olacağı konusundaki çekişmesini bir turnuvayla sonuçlandırmaya karar verdiğinde Misty, Ash'in Bulbasaur'ına karşı Poliwag'ı kullanmıştır. Bu maçta Poliwag, Poliwhirl'e evrim geçirmiştir. Misty bu maçı kaybetse de Poliwag'ın ona yardım etmek istemesini ve evrim geçirmesini, Totodile'a sahip olmaktan daha önemli bulduğu kanısına varmıştır.

Misty yolculuğuna devam ederken Poliwhirl'ü evrimleştirmeye karar vermiştir. Bunun için onu eğitmeye başlamıştır. Ancak Poliwrath'a yaptığı maçı kaybedince onu bir Pokémon Merkezi'ne götürerek dinlenmeye bırakmıştır. Burada Ash'in bir turnuvada kazandığı Kral Kayası'nı (İngilizce: King Rock) da yanına almıştır. Misty bunu fark etmeksizin onu topuna çağırıp hemşireye emanet etmiştir. Kısa bir zaman sonra başka bir Pokémon Merkezi'nde Poliwhirl'ün topunun transfer edilmesini istediğinde Poliwhirl'ün bir Politoed'a evrim geçirdiğini görmüştür.

Luvdisc[değiştir | kaynağı değiştir]

Misty ve en büyük kardeşi Daisy, bale gösterilerinde kullanmak üzere farklı cinsiyetlere sahip birer Luvdisc yakalamıştır. Misty'nin erkek Luvdisc'i olmuştur ve adı Caserin'dir. Daisy'nin dişi Luvdisc'i Luverin'e kur yapmıştır ancak karşılık alamamıştır. Ancak daha sonra Caserin'in Luverin'i bir tehlikeden kurtarmış olması, Luverin'in Caserin'e aşık olmasına neden olmuştur.

Azurill[değiştir | kaynağı değiştir]

Misty, Azurill'i bir yumurta olarak Tracey'den almıştır. Ash'in Hoenn ligi sonrası Kanto ziyaretinde kısa bir süreliğine yer alan Azurill, Misty'nin onu tıpkı önceden Togepi'yi sürekli kollarında taşıdığı gibi taşımasıyla görülmüştür.

Serbest Bıraktığı[değiştir | kaynağı değiştir]

Togepi → Togetic[değiştir | kaynağı değiştir]

Misty, Togepi'yi kollarında taşırken

Togepi ilk olarak yumurta halinde Ash tarafından Kanto bölgesinde bulunmuştur. Togepi yumurtadan çıkmadan önce kimin Togepi'ye sahip olacağı konusunda ikilemler yaşanmıştır. Hem Misty, hem Ash, hem Brock, hem de Roket Takımı'nın Miyav'ı, Togepi'ye sahip olma konusunda çekişmeye girmiştir. Bu kararsızlığı bir Pokémon turnuvası ile sonuçlandırmaya karar verdiklerinde turnuvanın galibi Ash olmuştur. Ancak Togepi yumurtadan çıktığında ilk olarak Misty'yi gördüğü için onu annesi yerine koyarak onunla birlikte olmak istemiştir. Bunun sonucu olarak Togepi, Misty'nin olmuştur.

Togepi'nin uzun bir süre boyunca tek saldırısı Metronom olmuştur. Metronom, başka bir saldırıyı rastgele olarak yapmaya aracı olan bir saldırıdır. Bu sebeple zamansız ya da kasıtsız olarak Metronom'u kullanarak çağırdığı saldırılar zaman zaman patlamalara, depremlere ya da ışınlanmalara neden olmuştur.

Misty'nin Kanto'nun devamında, Portakal Adaları'nda ve Johto'da yaptığı seyahat boyunca Misty, Togepi'yi her zaman Pokétopu'nun dışında kollarında taşımıştır.

Misty'nin Hoenn ziyaretinde bir Togepi sürüsünü korumak için kendisi Togetic'e evrim geçirmiştir. Sonrasında Misty'den ayrılarak Togepi sürüsünü korumaya karar vermiştir.

Oyunlarda[değiştir | kaynağı değiştir]

Kanto[değiştir | kaynağı değiştir]

Pokémon'un orijinal oyunları olan Pokémon Red ve Blue (Japonya'da Pokémon Red ve Green) sürümlerinde Misty, oyuncunun Cerulean Şehri'nde karşılaştığı ikinci salon lideri olarak ortaya çıkar. Bu oyunun yeniden yapımları olan Pokémon Yellow, Pokémon FireRed ve LeafGreen ile Pokémon Let's Go Pikachu! ve Pokémon Let's Go Eevee! sürümlerinde de bu düzeni takip eder. Pokémon'larını Seafoam Adaları'nda eğitir. Elit Dörtlü üyesi olan Lorelei'ya hayranlık duyar.

Johto[değiştir | kaynağı değiştir]

Pokémon Gold ve Silver sürümlerinde Misty, oyuncunun Johto bölgesinde 8 rozeti toplayıp ligi yenmesinden sonra yaptığı Kanto ziyaretinde yeniden görülebilir. Kanto oyunlarındaki karşılaşmanın üzerinden üç yıl sonrasını konu alan bu oyunlarda Cerulean Şehri'nin kuzeyinde erkek arkadaşıyla basılır. Erkek arkadaşı hemen kaçar ancak buna çok sinirlenen Misty, oyuncuya çıkışır. Ancak 8 Johto rozetini görünce fikrini değiştirerek maç teklifini kabul eder. Bu oyunun yeniden yapımları olan Pokémon Crystal ve Pokémon HeartGold ve SoulSilver sürümlerinde de olaylar aynı şekilde gerçekleşir.

Unova[değiştir | kaynağı değiştir]

Pokémon Black 2 ve White 2 sürümlerinde Pokémon Dünya Turnuvası'nda karşılaşılabilir.

Pokémon[değiştir | kaynağı değiştir]

Sürüm Pokémon Takımı Tekrar Maçı
RB Staryu (18)
Starmie (21)
Y Staryu (18)
Starmie (21)
GSC Golduck (42)
Quagsire (42)
Lapras (44)
Starmie (47)
FRLG Staryu (18)
Starmie (21)
HGSS Psyduck (18)
Starmie (19)
Starmie (60)
Quagsire (56)
Lapras (56)
Lanturn (54)
Floatzel (54)
Milotic (60)
LGPE Voltorb (25)
Magnemite (25)
Raichu (26)
Golduck (56)
Dewgong (56)
Vaporeon (56)
Starmie (56)
Gyarados (56)