Missing 9

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Missing 9
TürMacera
Gizem
Proje tasarımcısıHan Jung-hoon
YazarSon Hwang-won
YönetmenChoi Byung-gil
BaşrolBaek Jin-hee
Jung Kyung-ho
ÜlkeSouth Korea
DiliKorece
Bölüm sayısı16 + 1 özel
Yapım
Yönetici yapımcıPark Hong-kyun
YapımcıJung Chang-hwan
Han Se-min
MekânJejudo, Güney Kore
Seul, Güney kore
Gösterim süresi60 dakika
Yapım şirketiSM C&C
Dağıtımcı firmaMBC
Yayın bilgileri
Görüntü formatı1080i (HDTV)
Ses formatıDolby Digital
Yayın tarihi18 Ocak 2017 (2017-01-18) - günümüz
Dış bağlantılar

Missing 9 18 Ocak 2017 tarihinde Güney Kore'de yayımlanmaya başlayan gizem ve macera dizisidir.[1][2][3][4][5][6][7][8]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Legend Entertainment’dan 9 kişinin bindiği özel bir uçak gizemli bir şekilde arızalanır ve bir adaya düşer. Uçaktaki 9 kişide hayattadır ancak adada mahsur kalmıştır. Aradan 4 ay geçer, uçak kazasından sağ olarak kurtulan tek kişi ve tek tanık Ra Bong-Hee (Baek Jin-Hee)’dir.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Başrol karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Jung Kyoung-ho dizide eskiden oldukça popüler bir şarkıcı olan Seo Joon-O karakterini canlandırmaktadır. O, eski grubunun lideri olmasına rağmen yaşadığı birçok skandal yüzünden imajı yerle bir olmuştur.

Baek Jin-hee dizide Seo Joon-O’nun (Jung Kyoung-Ho) stilisti Ra Bong-Hee karakterini canlandırmaktadır. İlk iş gününde ve yurtdışına ilk yaptığı uçuşta bindiği uçak bir adaya düşer.

Oh Jung-se dizide Seo Joon-O’nun (Jung Kyoung-Ho) sadık menajeri Jung Ki-Joon karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri insana sıcak kalpli bir amca duygusu verir.

Park Chanyeol dizide Seo Joon-O’nun (Jung Kyoung-Ho) eski grubunun bir üyesi olan Lee Yeol karakterini canlandırmaktadır. Şimdi ise solo şarkıcı ve besteci olarak kariyerine devam etmektedir. Onun karakteri, bütün kızlarla iyi anlaşan çapkın birisidir. Geçmişte neden olduğu bir araba kazasında suçu başkasının üstüne atılmıştır.

Lee Sun-bin dizide bir Hallyu yıldızı ve bir oyuncu olan Ha Ji-Ah karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri aldığı bir yara sonrasında hemolitik anemiye (alyuvarların (kırmızı kan hücrelerinin) normal ömürlerini tamamlamadan yıkıma uğrayarak kan dolaşımından uzaklaşması durumudur. ) yakalanır ve hala tam olarak iyileşmiş değildir. Hastalığını gizlemek için öfke nöbetleri geçirmektedir. O, Choi Tae-Ho (Choi Tae-joon) ile aynı ajanstadır. Uçak kazasının ardından herkesten sakladığı sırından dolayı her günü çile içinde geçmektedir.

Choi Tae-joon dizide Seo Joon-O’nun (Jung Kyoung-Ho) eski grubunun bir üyesi olan ve şimdilerde bir oyuncu olmaya çalışan Choi Tae-Ho karakterini canlandırmaktadır. O ve Seo Joon-O arasında sürekli bir çatışma vardır.

Ryu Won dizide 'Hallyu’nun Kraliçesi' olarak adlandırılan oyuncu Yoon So-Hee karakterini canlandırmaktadır. Gösterişli görünümüne rağmen geçmişinden bir türlü kopamamıştır.

Kim Sang-ho dizide bir eğlence ajansının başkanı olan Hwang Jae-Kook karakterini canlandırmaktadır.

Tae Hang-ho dizide Hwang Jae-Kook'un (Kim Sang-Ho) sekreteri olan Tae Ho-Hang karakterini canlandırmaktadır.

Diğer karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Yang Dong-Geun / Yoon Tae-Young
  • Song Ok-Suk / Jo Hee-Kyung
  • Min Sung-Wook / Araştırmacı Oh
  • Bang Eun-Hee / Bong-Hee’nin annesi
  • Kim Pub-Lae / Jang Do-Pal
  • Yeon Je-Wook / Shin Jae-Hyun
  • Cao Lu
  • Kan Mi-Youn
  • Zhang Yuan

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "'피크닉' 측 "정경호 확정 NO..제목은 '미씽9' 확정" [공식입장]". news.chosun.com. 22 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2016. 
  2. ^ "정경호·백진희, '미씽나인' 출연…미스터리한 무인도 표류기". entertain.naver.com. 2 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2016. 
  3. ^ "비행기 사고 다룬 드라마 `미씽나인`, 정경호·백진희 캐스팅". 국제신문. 5 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2016. 
  4. ^ "'미씽나인' 정경호 백진희, 의외 케미 '기대'". dailian.co.kr. 15 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2016. 
  5. ^ "'미씽나인' 1차 티저, 전무후무 재난 드라마의 서막 열리다". m.entertain.naver.com. 3 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2016. 
  6. ^ "[연예 투데이] 새 수목드라마 '미씽나인' 예고편 화제". m.entertain.naver.com. 5 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Aralık 2016. 
  7. ^ "'미씽나인' 정경호 백진희 최태준 엑소 찬열, 18일 첫 방송 확정…기대 상승". chicnews.mk.co.kr. 5 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2017. 
  8. ^ 서울경제신문 (10 Ocak 2017). "'미씽나인' 쓰러진 정경호와 심각한 백진희, 2인 포스터 시선 강탈". 서울경제. 13 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2017.