Millî İstihbarat Teşkilatı başkanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Milli İstihbarat Teşkilatı 1965'den önceki adı ile Millî Emniyet Hizmeti'nin başkanlarının listesidir.

Başkan Görev Başlangıcı Görev Bitişi Görev Süresi
Millî Emniyet Hizmeti Reisleri (1926-1965)
1 Albay Şükrü Âli Ögel 25 Aralık 1926 7 Temmuz 1941 700845856800000000014 yıl, 194 gün
2 Yarbay Mehmet Naci Perkel 1 Ağustos 1941 3 Eylül 1953 700838154240000000012 yıl, 33 gün
3 Tümgeneral Behçet Türkmen 3 Eylül 1953 27 Mart 1957 70081123848000000003 yıl, 205 gün
Emin Çobanoğlu (vekil) 27 Mart 1957 18 Nisan 1957 700619008000000000022 gün
Ahmet Salih Korur (vekil) 18 Nisan 1957 23 Eylül 1957 7007136512000000000158 gün
Emin Çobanoğlu (vekil) 23 Eylül 1957 21 Kasım 1957 700650976000000000059 gün
4 Hüseyin Avni Göktürk 21 Kasım 1957 21 Temmuz 1959 70075246640000000001 yıl, 242 gün
Ahmet Salih Korur (vekil) 21 Temmuz 1959 2 Ekim 1959 700663072000000000073 gün
5 Ahmet Celâlettin Karasapan 2 Ekim 1959 2 Haziran 1960 7007210816000000000244 gün
6 Ziya Selışık 3 Haziran 1960 17 Ocak 1961 7007196992000000000228 gün
7 Tümgeneral Naci Aşkun 17 Ocak 1961 18 Ağustos 1962 70074996080000000001 yıl, 213 gün
8 Albay Mehmet Fuat Doğu 27 Ağustos 1962 25 Ağustos 1964 70076300720000000001 yıl, 364 gün
Ziya Selışık 29 Ağustos 1964 13 Temmuz 1965 7007274752000000000318 gün
Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanları (1965-günümüz)[1]
Avni Kantan (vekil) 14 Temmuz 1965 2 Mart 1966 7007199584000000000231 gün
Korgeneral Mehmet Fuat Doğu 2 Mart 1966 27 Mart 1971 70081599480000000005 yıl, 25 gün
9 Korgeneral Nurettin Ersin 2 Ağustos 1971 25 Temmuz 1973 70076240240000000001 yıl, 357 gün
Tuğgeneral Bülent Türker (vekil) 26 Temmuz 1973 27 Şubat 1974 7007185760000000000215 gün
10 Em. Koramiral Bahattin Özülker 28 Şubat 1974 26 Eylül 1974 7007181440000000000210 gün
Tuğgeneral Bülent Türker (vekil) 26 Eylül 1974 24 Kasım 1974 700650976000000000059 gün
11 Em. Orgeneral Hamza Gürgüç 25 Kasım 1974 13 Temmuz 1978 70081145448000000003 yıl, 230 gün
12 Em. Orgeneral Adnan Ersöz 13 Temmuz 1978 19 Kasım 1979 70074270320000000001 yıl, 129 gün
13 Korgeneral Bülent Türker 19 Kasım 1979 7 Eylül 1981 70075678640000000001 yıl, 292 gün
14 Korgeneral Burhanettin Bigalı 7 Eylül 1981 14 Ağustos 1986 70081556928000000004 yıl, 341 gün
15 Korgeneral Hayri Ündül 5 Eylül 1986 29 Ağustos 1988 70076257520000000001 yıl, 359 gün
16 Korgeneral Teoman Koman 29 Ağustos 1988 27 Ağustos 1992 70081261224000000003 yıl, 364 gün
17 Sönmez Köksal 9 Kasım 1992 11 Şubat 1998 70081659096000000005 yıl, 94 gün
18 Şenkal Atasagun 11 Şubat 1998 11 Haziran 2005 70082312712000000007 yıl, 120 gün
19 Emre Taner 15 Haziran 2005 26 Mayıs 2010 70081560384000000004 yıl, 345 gün
20 Hakan Fidan 27 Mayıs 2010 10 Şubat 2015 70081486080000000004 yıl, 259 gün
İsmail Hakkı Musa (vekil) 10 Şubat 2015 10 Mart 2015 700624192000000000028 gün
Hakan Fidan 10 Mart 2015 Görevde 70081189512000000003 yıl, 281 gün

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ 1965-2018 yılları arasında Müsteşarlık.