Mikola Vorohta

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mickola Vorokhta ( Ukrainian 18 Temmuz 1947'de Rakhiv, Ukrayna'da doğdu) Odessa'da yaşayan ve çalışan Ukraynalı bir ressam. 2014 yılında Ukrayna'nın Değerli Sanatçısı statüsüne layık görüldü.

Mickola Vorokhta, eğitimini 1971 yılında Odessa Pedagoji Enstitüsü Sanat Fakültesi'nde ( maître VG Efimenko) tamamladı. 1974'ten 1998'e kadar Odessa Devlet İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Akademisi'nin sanat bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1995 yılından beri Ukraynalı Sanatçılar Ulusal Birliği üyesidir.

Eserleri Ukrayna Kültür Bakanlığı, Slovakya Ukrayna ve Rus Kültürü Müzesi, "Palanok" Tarih Müzesi, Odessa Batı ve Doğu Sanatı Müzesi ve Illichivsk Sanat Müzesi koleksiyonlarında yer almaktadır. Ayrıca Ukrayna, Rusya, İngiltere, ABD, Fransa, Japonya, İsviçre, Norveç, İtalya, Portekiz, Almanya, Çin ve diğer ülkelerde özel koleksiyonlarda yer almaktadır. "Zgurt" sanatçı grubunun kurucusu ve başkanıydı ve Odessa Bölge Konseyi tarafından sanat ve kültüre yaptığı hizmetlerden dolayı Onur Diploması ile ödüllendirildi.

Notlar ve referanslar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]