Michael LeMoyne Kennedy

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Michael LeMoyne Kennedy, (27 Şubat 1958 - 31 Aralık 1997) Amerikalı bir avukat, iş adamı ve aktivistti. Robert F. Kennedy ve Ethel Skakel'in on bir çocuğunun altıncısıydı. Kennedy ayrıca kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Citizens Energy'nin başkanı olarak görev yaptı. 1997'de bir ağaca kayak yaptıktan sonra Aspen, Colorado'da öldü.

Erken dönem[değiştir | kaynağı değiştir]

Michael LeMoyne Kennedy 27 Şubat 1958'de Washington, DC'de doğdu. Adını İrlandalı bir rahip ve uzun süredir aile dostu olan County Waterford'daki Dungarvan'dan Michael Kennedy ve babasının hazırlık okulu oda arkadaşı Kirk LeMoyne Billings'den almıştır. amca, John F. Kennedy ve yakın bir Kennedy aile dostu.  Amcası öldürüldüğünde beş, babası öldürüldüğünde ise on yaşındaydı .

Eğitim ve kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

1980 yılında Harvard Koleji'nden lisans derecesi ile mezun oldu ve ardından 1984 yılında Virginia Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Hukuk Doktoru derecesini aldı .

Hukuk fakültesinden sonra Kennedy, Boston'da özel bir hukuk firmasında kısa bir süre çalıştı .

Kennedy, Massachusetts ve diğer soğuk hava eyaletlerindeki yaşlı ve düşük gelirli hanelere ısıtma yağı ve hizmetleri sağlayan kardeşi Joe'nun kâr amacı gütmeyen kuruluşu Citizens Energy Corporation'ın başkanıydı .

Kennedy, Concord, Massachusetts'teki Walden Göleti'ni korumak için kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Walden Woods Projesi'ne eş başkanlık yaptı . 1994 yılında, tabancalar hakkında halkı bilinçlendiren bir grup olan Stop Handgun Violence'ı kurdu .  Aynı yıl, amcası Ted Kennedy'nin daha sonra Massachusetts valisi ve Utah'tan Birleşik Devletler Senatörü olan Cumhuriyetçi Mitt Romney'e karşı ABD Senatosu için başarılı yeniden seçim kampanyasının düzenlenmesine yardım etti.

Kişisel hayat[değiştir | kaynağı değiştir]

Kennedy, eski profesyonel futbolcu ve spor spikeri Frank Gifford  ve Maxine Avis Ewart'ın kızı Victoria Denise Gifford ile 14 Mart 1981'de New York'ta evlendi .

Michael LeMoyne Kennedy Jr. (9 Ocak 1983 doğumlu) adında bir oğulları ve Kyle Francis Kennedy (Temmuz 1984 doğumlu) ve Rory Gifford Kennedy (14 Kasım 1987 doğumlu) adında iki kızı vardı. Aile, Aralık 1997'deki ölümüne kadar Cohasset, Massachusetts'te yaşadı . ve kocası Liam Kerr, 18 Ağustos 2012'de evlendi ve oğulları Conor Kennedy Kerr (2014) ve Declan Francis Kerr (2016) oldu. Conor'un ikiz kardeşi Josephine Ethel Kerr, 2014 yılında bebekken öldü. En küçük kızı Rory, 30 Eylül 2016'da David DiCamillo ile evlendi. 20 Eylül 2018'de ilk çocukları Jack Kennedy DiCamillo'yu dünyaya  . .

1997'de, Kennedy'nin ailenin reşit olmayan eski bakıcısıyla ilişkisi olduğu haberi çıktı. İlişkinin 3 yıl önce, bebek bakıcısının 14 yaşındayken başladığı iddia edildi. Kennedy, o sırada Massachusetts'te yasal reşit olma yaşı olan 16 yaşına kadar Cohasset genciyle seks yapmadığını iddia ederek, Kennedy ailesi tarafından istihdam edilen ve yönetilen şirketler tarafından yürütülen üç yalan makinesi testine girdi ve geçti . Kennedy yasal tecavüzden soruşturma altına alındı .  Skandalın ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra Kennedy ve eşi ayrıldı.

Ölüm[değiştir | kaynağı değiştir]

Kennedy, 31 Aralık 1997'de Colorado, Aspen Dağı'nda bir kayak kazasında öldü . Kennedy ailesinin diğer birkaç üyesiyle kayak yaparken futbol oynarken, yaklaşık 16:15'te bir ağaca çarptı. Kennedy kask veya başka bir güvenlik ekipmanı takmıyordu . Aile, kayak devriyesi tarafından faaliyeti durdurması konusunda uyarılmıştı .  Kazanın ardından Kennedy, Aspen Valley Hastanesi'ne götürüldü ve burada saat 17:50'de öldüğü açıklandı

3 Ocak 1998'de Massachusetts, Brookline'daki Holyhood Mezarlığı'ndaki aile mezarlığına defnedildi .

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kennedy ailesi
  • Kennedy laneti
  • Kayak ölümlerinin

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • IMDb'de Michael LeMoyne Kennedy
  • Bir Mezar Bul'da Michael Kennedy
  • C- SPAN'a girenler