Michael Braungart

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Michael Braungart
Doğum1958
Schwäbisch Gmünd, Batı Almanya
MilliyetAlman
VatandaşlıkAlman
EğitimDarmstadt
Greenpeace Enternasyonal'in kurucu ortağı

Michael Braungart (1958, Schwäbisch Gmünd), Alman kimyager, eski bir Greenpeace eylemcisi, politikacı.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Michael Braungart çevresel sorunlara dikkat çeken 1960'lardaki bilim adamları arasında ilk sıradaydı. Hannover Üniversitesi'nde kimya bölümü öğrencisiyken Greenpeace'in kimya bölümünü kurdu. Ayrıca Alman Yeşiller Partisi'nin de kurucularından biridir. Çalışmalarını her zaman daha iyi bir dunya geliştiren Braungart, 1987 yılında kendi araştırma şirketi EPEA Internationale Umweltforschung GmbH'yi (Environmental Protection Encouragement Agency) kurdu.

EPEA'nın New York ofisini kurduğunda Amerikalı mimar ve tasarımcı William A. McDonough ile tanıştı ve ikisi 1995 yılında Amerikan şirketi MBDC'yi (McDonough Braungart Design Chemistry) kurdu. Michael Braungart hayatı boyunca Lüneburg Üniversitesi Kimya ve Üretim Mühendisliği bölümlerinde profesörlük yapmış ve 2008 yılında Rotterdam ve Delft'teki Erasmus Üniversitesi'nde hem endüstriyel çevrebilim hem de şirketler için Cradle-to-Cradle (Beşikten Beşiğe) yönetimi alanlarında kendisi için açılmış kürsünün başına geçmiştir.

Braungart, dünümüzde bir kimyager olarak kitaplar yazmaya ve Braungart Danışmanlık çatısı altında çevre sorunlarına dair sesini duyurmaya devam etmektedir.

Kitapları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • The Upcycle: Beyond Sustainability (İleriye Dönüşüm: Sürdürülebilirliğin Ötesi[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Başka bir ekoloji". Deutschland.de. Frankfurter Societäts-Medien GmbH. 16 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2015.