Metric (müzik grubu)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Metric (grup) sayfasından yönlendirildi)
Metric
James Shaw, Emily Haines, Joules Scott-Key & Josh Winstead (canlı, 2008 yılında)
Genel bilgiler
DoğumToronto, Ontario, Kanada
TarzlarBağımsız rock [1]
New Wave
Post-punk revival
Etkin yıllar1998 - günümüz
Müzik şirketiMetric Music International
Last Gang
Arts & Crafts (Sadece Meksika'da)
Resmî siteilovemetric.com
ÜyelerEmily Haines
James Shaw
Josh Winstead
Joules Scott-Key

Metric, Kanadalı Indie Rock ve New Band tarzında müzik yapan gruptur.[1] Grup genellikle Toronto'da çalışmalarını sürdürmektedir. Toronto dışında Montreal, Londra, New York ve Los Angeles'ta da çalışmalar yapmaktadırlar.

Grubun vokalisti Emily Haines (ayrıca synthesizer ve gitar çalmaktadır), gitaristi James Shaw (ayrıca theremin çalmaktadır), bass gitaristi John Winstead ve davulcusu Joules Scott-Key'dir. İlk uzun albümleri olan Old World Underground, Where Are You Now? 2003 yılında yayımlanmıştır ve Juno ödüllerine En İyi Alternatif Albüm kategorisinde aday gösterilmiştir. 4 Ekim 2005 yılında Live It Out yayımlanmıştır. Bu albüm 2006 Polaris Müzik Ödülleri'nde En iyi Kanadalı Albüm, Juno Ödülleri'nde ise yine En İyi Alternatif Albüm olarak aday gösterilmiştir.

Grubun kaydettiği ilk albüm olan Grow Up and Blow Away 26 Haziran 2007'de Last Gang Record tarafından yayımlanmıştır. İlk başta albüm Restless Record tarafından kaydedilmiş ama şirket Rykodisk tarafından satın alınınca albüme gereken önem gösterilmemiştir.

Haines ve Shaw ayrıca Broken Social Scene grubunun da üyeleridir ve Haines Stars, KC Accidental, The Stills, Jason Collett ve Tiësto'nun albümerinde konuk sanatçı olarak yer almıştır. Scott-Key ve Winstead ise Bang Lime adındaki kendi projelerini yürütmektedirler. Haines solo albüm de çıkarmıştır. Knives Don't Have Your Back ve What Is Free to a Good Home? Emily Haines ve Soft Skeletons adıyla yayımlanmıştır.

Dördüncü stüdyo albümleri Fantasies Kanada ve ABD'de 7 Nisan 2009 yılında yayımlanmıştır.[2] 2009 Polaris Müzik Ödülleri'nda En İyi Kanadalı Albüm, 2010 Juno Ödülleri'nde ise Yılın Alternatif Albümü olarak aday gösterilmiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Singles Round Up". Clash. 24 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2011. 
  2. ^ Kaplan, Ben (11 Şubat 2009). "Metric moves up the release date of new album". The National Post. 28 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]