Mersin'in belediyeleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Mersin ilinin belediyeleri listesi sayfasından yönlendirildi)
Şuraya atla: kullan, ara

Bu liste 2007 Ekim'deki Mersin, Türkiye'nin belediyelerinin listesidir.

Belediyeler ve başkanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Büyükşehir belediyesi İlçe (Mersin'le birlikte) İlçe Bucak

(Listedeki renkler yandaki anlamları taşımaktadır.Her durum grup içinde alfabetik olarak sıralanır.)

İlçe Belediye Belediye başkanı [1]
Mersin Mersin Macit Özcan
Akdeniz Akdeniz M.Fazıl Türk
Mezitli Mezitli Uğur Yıldırım
Toroslar Toroslar Hamit Tuna
Yenişehir Yenişehir İbrahim Genç
Anamur Anamur Mehmet Türe
Aydıncık Aydıncık Ahmet Bahar
Bozyazı Bozyazı Mehmet Ballı
Çamlıyayla Çamlıyayla İsmail Tepebağlı
Erdemli Erdemli Mükerrem Tollu
Gülnar Gülnar Ahmet Günel
Mut Mut Murat Orhan
Silifke Silifke Bayram Ali Öngel
Tarsus Tarsus Burhanettin Kocamaz
Anamur Çarıklar Süleyman Özdemir
Anamur Ören Hüseyin Ülkü
Bozyazı Tekeli Mehmet Yabalak
Bozyazı Tekmen Mehmet Şah
Çamlıyayla Sebil Mehmet Çelik
Erdemli Arpaçbahşiş Musa Demir
Erdemli Ayaş Süleyman Koç
Erdemli Çeşmeli Yakup Yılmaz
Erdemli Esenpınar Şevket Yılmaz
Erdemli Kargıpınarı Kerim Şahin
Erdemli Kızkalesi Necati Kale
Erdemli Kocahasanlı Kerim Köken
Erdemli Kumkuyu Abdullah Yaşar
Erdemli Limonlu Mehmet Fikri Şimşek
Erdemli Tömük Mehmet Güldalı
Gülnar Büyükeceli Kemal Güdül
Gülnar Köseçobanlı Veli Ay
Gülnar Kuskan Veysel Karadağ
Gülnar Zeyne Mehmet Bahar
Mersin Arslanköy Arif Abalı
Mersin Ayvagediği Ergün Özdemir
Mersin Fındıkpınarı Ahmet Tırtarlı
Mersin Gözne Ali Karacan
Mersin Güzelyayla Sayım Koç
Mersin Değirmençay Hasan Ay
Mersin Tepeköy Durcan Duru
Mersin Yalınayak Abdullah Yılmaz
Mut Göksu Ahmet Gezer
Silifke Akdere Sadık Güner
Silifke Arkum Mehmet Durmuşlu
Silifke Atakent Fevzi Doğan
Silifke Atayurt Sedat Yeğiner
Silifke Narlıkuyu Ali Okur
Silifke Taşucu Ali Şahin
Silifke Uzuncaburç İshak Yılmaz
Silifke Yeşilovacık Halil İbrahim Yetkin
Tarsus Atalar İbrahim Yoksul
Tarsus Bağcılar Mehmet Akif Çiftçi
Tarsus Bahşiş Mustafa Özer
Tarsus Gülek Mustafa Tekinçelik
Tarsus Huzurkent Mustafa Akgül
Tarsus Yenice Veli Serin
Tarsus Yeşiltepe Erden Zaman

2014'deki değişiklikler[değiştir | kaynağı değiştir]

6360 sayılı kanuna göre, 750000'den fazla nüfusa sahip iller içindeki belde belediyeleri (Büyükşehir belediyeleri olarak adlandırılır) 30 Mart 2014 tarihi itibarıyla kaldırılmıştır.[2] Yukarıdaki listedeki 41 belde belediyesi şimdi feshedilmiştir.[3] Liste tarihsel referans için tutulur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]