Mermaid Melody Pichi Pichi Pitch

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mermaid Melody Pichi Pichi Pitch. Bir deniz kızı ile bir çocuk arasındaki geçen olayları anlatan anime film ve manga serisi. Miçiko Yokote tarafından yaratılmıştır.

Animasyon dizi, 91 bölümden oluşmaktadır ve Japonya'da Nisan 2003 - Aralık 2004 arasında, iki sezon olarak gösterilmiştir. İlk sezon "Mermaid Melody Pichi Pichi Pitch", ikinci sezon ise "Mermaid Melody Pichi Pichi Pitch Pure" olarak adlandırılmıştır.

Pasifik Okyanusu'nun deniz kızı prensesi Lucia Nanami, hikâyenin anlatıldığı zamandan yedi yıl kadar önce bir tsunami dalgasından kurtardığı bir genci aramak için karaya çıkar. Bu gence aşık olmuş ve ona pembe bir ince vermiştir. Sonunda Kaito Dōmoto adlı bu sörfçü genci bulmayı başarır. Ancak, Kaioto onu insan haliyle tanıyamaz. Efsaneye göre, deniz kızları kendi kimliklerini açıklarlarsa köpüğe dönüşerek yok olurlar. Bu yüzden Lucia da Kaioto'ya kim olduğunu söyleyemez. Bunun yerine, ondan kendisinin kim olduğunu bulmasını ister. Lucia'nın tek sorunu sevdiği gence kendi gerçek kimliğini açıklamak değildir. Deniz kızı, aynı zamanda deniz şeytanlarıyla da mücadele etmektedir.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Luchia Nanami (Pembe İnci Deniz Kızı Prensesi)
  2. Hanon Hosho (Açık Mavi Deniz Kızı Prensesi)
  3. Rina Toin (Yeşil İnci Deniz Kızı Prensesi)
  4. Karen (Mor İnci Deniz Kızı Prensesi)
  5. Coco (Sarı İnci Deniz Kızı Prensesi)
  6. Noel (Koyu Mavi Deniz Kızı Prensesi)
  7. Sara (Turuncu İnci Deniz Kızı Prensesi)
  8. Seira (Turuncu İnci Deniz Kızı Prensesi)