Mehmet Âkif Koleji

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mehmet Akif Koleji logosu

Mehmet Âkif Koleji (Arnavutça: Kolegji Mehmet Akif; İngilizce: Mehmet Akif College), Kosova'nın başkenti Priştine ve ikinci büyük şehri Prizren'de yerleşik olup, Kosova'nın önde gelen orta öğretim kurumlarından biridir. 2000 yılında Türk Gulistan Educational Center tarafından kurulmuş, Kosova'nın ilk özel öğretim kurumu sıfatını almıştır. Türk, Arnavut ve uluslararası bir öğretmen kadrosu bulunmaktadır. İstiklâl Marşı şairi, Türk edebiyatının büyük ismi Mehmet Âkif Ersoy'un ismini taşımaktadır.

Mehmet Âkif Koleji, yabancı dil öğretimine özel önem vermektedir. Müfredatta İngilizce, Arnavutça, Türkçe dersleri yer almaktadır.

Özel okul olmakla birlikte, her yıl en az 50 öğrenciye burs verilmekte, dar gelirli ailelerin çocuklarının da kolejin sunduğu eğitimden yararlanmaları sağlanmaktadır.

Mehmet Âkif Koleji diplomaları, uluslararası düzeyde tanınmakta olup öğrenciler yüksek öğrenimleri için özellikle Türkiye, ABD, İngiltere ve İtalya'ya yönelmektedir.

Gullistan Educational Center aynı zamanda ilkokul düzeyindeki (1'den 8'e kadar sınıflı) International School of Prishtina (Priştine Uluslararası Okulu)'nu da bünyesinde bulundurmaktadır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]