Mecnun Çınar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mecnun Çınar
Leyla ile Mecnun karakteri
İlk görünümLeyla ile Mecnun 1. bölüm
Son görünümLeyla ile Mecnun 144. bölüm
YaratanBurak Aksak
CanlandıranAli Atay
Bilgileri
Tam adıMecnun Çınar
Takma ad(lar)ıMecnun Ç.
CinsiyetErkek
Meslekİşsiz
Evlilik(ler)Sema Şen (boşandı)
Doğum ve ölümMecnun Çınar(d. 12 Eylül 1985 (38 yaşında), Kireçburnu, İstanbul)

Mecnun Çınar (d. 12 Eylül 1985, Kireçburnu, İstanbul), Leyla ile Mecnun isimli dizide Ali Atay'ın canlandırdığı[1][2] kurgusal karakter.

Karakter tanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizinin baş karakteri olan Mecnun Çınar'ın en yakın arkadaşları ise İsmail Abi ve Yavuz'dur. Anadolu Üniversitesi açıköğretim işletmeden mezun olamamıştır.

Bebekken hastanede aynı beşikte yattığı Leyla'yı yıllar sonra annesi ve babası ile istemeye giderler. Leyla'nın zengin babası kızını vermez. Kalkıp gidecekleri sırada Mecnun Leyla'yı görür ve âşık olur. Bir gece rüyasında çöllere düşer ve çölde Ak Sakallı Dede ile karşılaşır. Ak Sakallı Dede, Mecnun'un rüyalarından çıkar ve Mecnun'la beraber yaşamaya başlar. Mecnun'a hayatının birçok noktasında yardım eder. Mecnun Leyla'ya olan aşkını itiraf eder ve Leyla'nın da kendisine olan aşkını öğrenir. İkili beraberlikleri sırasında birçok olayla karşı karşıya gelir ve üstesinden gelir.[3]

İkinci sezonun başında Mecnun, Leyla’yı bir trafik kazası sonucu kaybeder. Bu olay üzerine bir yıl boyunca kimseyle konuşmayan Mecnun, gerçeği bir türlü kabul edemez. Leyla’yı geri getirebileceği fikrine kapılarak yeni maceralara atılır. Bu sırada Leyla’nın organlarının bağışlandığı ortaya çıkar. Böylece Mecnun’un yolu Leyla’nın ciğerini taşıyan Sedef ve kalbini taşıyan Şirin’le kesişir. Bir yanda "kafa dengi" olan ama sürekli atıştığı Sedef, diğer yanda kendisinden çok farklı olan, fizik ve sosyoloji okuyan Şirin. Bu iki kızın hayatına girmesiyle işler Mecnun için gitgide karışır. Babası İskender, akıl danıştığı Aksakallı Dede, hiçbir işte tutunamayan İsmail, her kapıyı açabilen Yavuz ve tüm patavatsızlığı ve çılgın danslarıyla mahallenin vazgeçilmezi olan Erdal Bakkal, her olayda Mecnun’un yardımına koşar. Ama mahalledekilerin birbirine yardımı genellikle işleri daha da karmaşık bir hâle getirir.

Mecnun önce Şirin'e sonra Sedef'e âşık olduğunu zanneder. Fakat anlar ki ikisine de âşık değildir. O Leyla'sına âşıktır ve onu bulmak için çöllere düşer. Bir zaman yaşamını çöllerde devam ettirdikten sonra Ak Sakkallı Dede, Mecnun'un yeniden Kireçburnu mahallesine dönmesini sağlar. Bu sırada Mecnun'un babası İskender eski arkadaşı Ömer'le karşılaşır. Mecnun ve İskender, İskender'in arkadaşı Ömer'in evine gider. Mecnun burada Ömer'in kızı Leyla'yı görür ve ona âşık olur.

8 yıl bitkisel hayatta kalır, bu sürede rüyasında Leyla'yı (Yılmaz) görüp uyanır.

Mecnun'un evi[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizinin çekim mekanlarından İskender ve Mecnun'un evi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Leyla ile Mecnun Dizisindeki Mecnun Çınar Karakteriyle Özdeşleşen Ali Atay". listelist.com. 14 Ekim 2019. 18 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2020. 
  2. ^ "Ve karşımızda yeniden Ali Atay". Habertürk (gazete). 22 Nisan 2014. 13 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2020. 
  3. ^ "Leyla ile Mecnun Oyuncuları ve Hikayesi". leylailemecnun.net. 10 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]