Mayotte bayrağı ve arması

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mayotte bayrağı
Mayotte adasında kullanılan Fransız bayrağı
Yerel Mayotte bayrağı
Yerel Mayotte bayrağı
Ayrıntılar
Kullanan(lar)Mayotte
Oran2:3

Mayotte bayrağı terimi, Afrika kıtasına bağlı bir ada konumunda olup, kıtanın doğu kesiminde, Mozambik Kanalı'nın kuzey bitim noktasında, Mozambik'in açıklarında, Hint Okyanusu'nun batı, Madagaskar'ın ise kuzeybatısında yer alan Fransa Denizaşırı ili olan Mayotte tarafından kullanılan bayrağı tanımlamaktadır. Fransız sömürgesine girdiği dönemden beri Fransa bayrağı göndere çekili olan bu denizaşırı ilin kendine ait de bir bayrağı bulunsa da uluslararası arenada kullanılmamaktadır.

Mayotte arması
Ayrıntılar
KullananMayotte
Kabul tarihi1982

Mayotte arması, Afrika kıtasına bağlı bir ada konumunda olup, kıtanın doğu kesiminde, Mozambik Kanalı'nın kuzey bitim noktasında, Mozambik'in açıklarında, Hint Okyanusu'nun batı, Madagaskar'ın ise kuzeybatısında yer alan Fransa Denizaşırı ili olan Mayotte tarafından 1982 yılından itibaren kullanılan resmî armadır.

Arma üzerindeki kırmızı ve mavi renkler Fransa bayrağından etkilenerek konulmuştur. Mavi zemin üstünde beyaz bir hilal altında iki adet sarı ylang ylang çiçeği çizimi bulunur. Armanın her iki yanında gri denizatı figürü vardır. En altta adanın yerel dili Maore diyalektiyle Ra Hachiri (Türkçe:Biz tetikteyiz) yazmaktadır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]