Maymunlar Cehennemi: Başlangıç

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Maymunlar Cehennemi: Başlangıç
Rise of the Planet of the Apes
Film afişi
YönetmenRupert Wyatt
YapımcıPeter Chernin
Dylan Clark
Rick Jaffa
Amanda Silver
SenaristRick Jaffa
Amanda Silver
OyuncularJames Franco
Freida Pinto
John Lithgow
Brian Cox
Tom Felton
Andy Serkis
MüzikPatrick Doyle
Sanat yönetmeniAndrew Lesnie
Stüdyo20th Century Fox
Chernin Entertainment
Dağıtıcı20th Century Fox
CinsiSinema filmi
Çıkış tarih(ler)i5 Ağustos 2011 (2011-08-05)
Süre105 dakika
Ülke ABD
Bütçe93 milyon $[1]
Hasılat481,801,049 $[2]
Önceki filmMaymunlar Gezegeni
Devam filmiMaymunlar Cehennemi: Şafak Vakti

Maymunlar Cehennemi: Başlangıç (Özgün adı: Rise of the Planet of the Apes), 2011 Amerikan bilimkurgu filmi. Film, Rupert Wyatt tarafından yönetildi. Yeni bir seriye olanak sağlayan esas hikâyeye sahip Maymunlar Gezegeni 'nin tekrar çekimidir. Öncülü, orijinal serideki dördüncü film Maymunlar Cehenneminin Fethi 'nin (1972) bir benzeridir; fakat serinin devamına uyacak şekilde direkt yeniden çekimi değildir.[3] Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da 5 Ağustos 2011'de gösterildi..[4]

Filmin Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Film günümüzde yaşanmaktadır. Genetik mühendislerinin maymunların üzerinde yaptıkları çalışmalar sonucu maymunlarda zihinsel gelişmeler olmuştur. Bunları gözlemleyen Will Rodman bir maymunu o genetik araştırmaların yapıldığı tesisten kaçırır. Filmin asıl konusu bundan sonra başlar. Will maymunla dostluk kurar ve ona pek çok şey öğretip bir insan gibi yaşatmaya çalışır. Fakat maymun bunu fark eder. Bir gün, Will'in babası araba kazası yapar. Çarptığı arabanın sahibi Will'in babasının üzerine yürür ve bunu gören Cesar (Will, maymuna bu adı verir.) sinirlenip adamı yaralar. Bunun üzerine Cesar maymun hapishanesine atılır. Burada birçok maymunla tanışır ve pek çok işkenceye katlanır. Fakat Will'e de kırgınlığı geçmez, çünkü Will'in onu orada bıraktığını sanır. Cesar bütün bu olanlara rağmen plan kurar ve maymun arkadaşları ile kaçar ve ardından genetik mühendislerinin bulunduğu binayı yağmalarlar. Birçok insanı öldürüp ormana ulaşmaya çalışırlar ve başarırlar. Filmin sonunda Will, Cesar'a yanında kalabileceğini söyler; fakat Cesar, evinin maymunların yanı olduğunu söyler.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kaufman, Amy. "Movie Projector: 'Apes' will rise above 'Change-Up' at box office". Los Angeles Times. 9 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2011. 
  2. ^ "Rise of the Planet of the Apes (2011)". Box Office Mojo. Internet Movie Database. 21 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2011. 
  3. ^ Lussier, Germain. (14 Nisan 2011). "Collider Visits The Set of RISE OF THE PLANET OF THE APES; Plus Video Blog" 18 Mayıs 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Collider.com.
  4. ^ "Fox moves again the release date for Rise of the Apes"[ölü/kırık bağlantı]. Moviefy.net (23 Mart 2011).
  5. ^ Fleming, Mike. "James Franco is Talks to Star in Fox Prequel 'Rise of the Apes'". 3 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2011.