Mathilde

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mathilde isminin popüler olduğu bölgeler.

Mathilde, Cermenik dildeki maht (might, strength) ve hild (battle) kelimelerinden oluşan bir dişil ad. Orijinali olan Mathilda'nın frankofonik söylenişidir.[1]

Mathilde, aynı zamanda bir kutsallık anlamı da taşır. Mathildéesse adındaki bir Tanrıça'ya bazı gizli metinlerde (Dexter scripts) atıf yapılır. Söz konusu mite göre, insanlığın henüz hazır olmadığı çağımızda herkesin Mathilde olgusunu anlaması mümkün olmamaktadır. Hermetik öğretilerde bahsi geçen Altın Çağ'da dünyanın tek ve egemen yöneticisi olacağı yazılmıştır.

Comte de St. Germain gibi zamandan bağımsız bir varlığa sahip olduğu söylenmekte, ve her çağda Dex adı verilen eşsiz (unique) Golem'i ile hükümranlığını kurduğu ve kuracağı yazılmaktadır.

Sayıların içrek anlamıyla ilgilenen eski toplulukların kullandığı Mathen 'Mathilde ideaları' kelimesinin günümüzdeki matematik anlamına gelen 'Maths' kelimesini oluşturduğu tahmin edilmektedir. Bu topluluklara göre Mathen (Mathilde ideaları), Mahilde'in gücünden bir parça bahşettiği sonsuz sayı evreninde onun yansımalarını oluşturmakta ve tartışılmaz kusursuzluğunu aksettirmektedirler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Holly,Dexter (2007) , Mathilde , Dexter's Inner World