Marvel Sinematik Evreni dizi oyuncuları listesi (Marvel Television)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gregg, Atwell ve Mount ABC'deki dizilerin, Cox, Ritter, Colter, Jones, ve Bernthal ise Netflix'teki dizilerin başrol oyuncularıdır. Sulkin, Hulu'da başrolü paylaşırken Holt ve Joseph Freeform'da yayınlanan Cloak & Dagger dizisinin başrolleridir..

Marvel Sinematik Evreni (MSE), Marvel Comics yayınlarında görünen karakterlere dayanan süper kahraman televizyon dizilerinin geçtiği arkaplan olan bir medya imtiyazı ve paylaşılan bir kurgusal evrendir. Evrendeki ilk dizi olan Agents of S.H.I.E.L.D., 2013–14 sezonunda ABC'de yayınlanmaya başladı ve bu diziye 2014–15 sezonunda Agent Carter katıldı. Inhumans, 2017-18 sezonunda ABC'de yayınlandı. Netflix'in Marvel dizileri 2015'te Daredevil ve Jessica Jones yapımları başladı ve 2016'da Luke Cage piyasaya çıktı. Bu dizileri 2017'de Iron Fist, The Punisher ve almaşık kurgu mini dizisi The Defenders izledi. Ayrıca yine 2017'de MSE Runaways dizisi ile Hulu, 2018'de Cloak & Dagger dizisiyle Freeform platformuna genişledi.

Agents of S.H.I.E.L.D.'in başrolünde Phil Coulson karakteri ile Clark Gregg bulunurken Hayley Atwell ise Ajan Carter'da Peggy Carter karakteriyle başroldedir. Her iki oyuncu da bu karakterleri MSE filmlerinde de canlandırmışlardır. Inhumans'ın başrolünde Black Bolt karakteri ile Anson Mount bulunur. Charlie Cox Daredevil'de Matt Murdock/Daredevil karakterini, Krysten Ritter Jessica Jones'ta Jessica Jones'u canlandırmaktadır, daha sonra karakterinin ismiyle dizisi yayınlanacak olan Mike Colter, Luke Cage olarak ilk defa Jessica Jones'ta yer almıştır. Finn Jones, Iron Fist'te Danny Rand/Iron Fist rolünü canlandırır ve The Defenders dizisinde karakterlerini tekrar canlandıran Cox, Ritter ve Colter'a katılır. Jon Bernthal, Daredevil'in ikinci sezonunda tanıtıldıktan sonra The Punisher'da Frank Castle/Punisher rolünü oynamıştır. Cloak & Dagger'da, Olivia Holt ve Aubrey Joseph sırasıyla Tandy Bowen/Dagger ve Tyrone Johnson/Cloak rollerini canlandırır.

Paylaşılan evrenin doğası nedeniyle, dizilerde daha önce diğer medyalarda (örneğin filmler) gösterilmiş karakterler olarak çeşitli oyuncular yer alır: bunlara Agents of S.H.I.E.L.D.'de görünmeden önce; Iron Man, Iron Man 2, Thor, Yenilmezler filmlerinde ve The Consultant ve A Funny Thing Happened on the Way to Thor's Hammer kısa filmlerinde Coulson olarak görünen Gregg ve Carter'ı Agents of S.H.I.E.L.D.'de ve de kendi adını taşıyan dizisinde görünmeden önce İlk Yenilmez: Kaptan Amerika ve Kaptan Amerika: Kış Askeri filmlerinde ve aynı adı taşıyan dizisinin dayandığı kısa film olan Agent Carter filmlerinde canlandıran Atwell'in yanı sıra Disney+ canlı aksiyon serilerinin başrol oyuncuları da dahildir. Atwell, Agent Carter'daki rolü ile birden fazla MSE televizyon dizisinde yer alan ilk oyuncudur. Agents of SHIELD: Slingshot internet dizisi gibi diğer MSE medyalarında yer alan tüm karakterlere not düşülmüştür.

ABC dizileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Gösterge listesi

Bu bölüm seride birden fazla filmde rol almış ya da alacak olan karakterleri içerir.

  • Koyu gri bir hücre karakterin  sezonda olmadığını, ya da karakterin sezonda olup olmadığının henüz açıklanmadığını gösterir.
  •  F göstergesi karakter bir filmde göründüğü anlamına gelir.
  •  M göstergesi aktörün bu sezon için ana karakterler arasında yer aldığı anlamına gelir.
  •  DS göstergesi karakterin internet dizilerinden birinde göründüğü anlamına gelir.
  •  C göstergesi kadroda belirtilmemiş bir cameo görünümün varlığını gösterir.
  •  A göstergesi oyuncunun daha önceki bir medyanın arşivlenmiş görüntüsü vasıtasıyla göründüğü anlamına gelir.
  •  V göstergesi sadece sesinin duyulduğu anlamına gelir.
Karakter 2013–14 sezonu 2014–15 sezonu 2015–16 sezonu 2016–17 sezonu 2017–18 sezonu 2018–19 sezonu 2019–20 sezonu
Agents of S.H.I.E.L.D.
1. sezon
Agents of S.H.I.E.L.D.
2. sezon
Agent Carter
1. sezon
Agents of S.H.I.E.L.D.
3. sezon
Agent Carter
2. sezon
Agents of S.H.I.E.L.D.
4. sezon
Inhumans Agents of S.H.I.E.L.D.
5. sezon
Agents of S.H.I.E.L.D.
6. sezon
Agents of S.H.I.E.L.D.
7. sezon

Filmlerde tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Peggy Carter Hayley Atwell[1] Hayley AtwellM[2] Hayley AtwellM[3]
Phil Coulson Clark GreggM[4][5] Clark GreggM[6] Clark GreggM[7] Clark GreggM[8][9]
Timothy "Dum Dum" Dugan Neal McDonough[10][11]
Matthew Ellis William Sadler[12]
Nick Fury Samuel L. Jackson[13]
Maria Hill Cobie Smulders[14][15]
List Henry Goodman[16][17]
Gideon Malick Powers Boothe[18][19]
Jim Morita Kenneth Choi[10]
Steve Rogers
Captain America
Chris EvansA[20]
Sif Jaimie Alexander[21][22]
Jasper Sitwell Maximiliano Hernández[23] Adam Faison[24]
Howard Stark Dominic Cooper[25] Dominic Cooper[26]
Thor Chris HemsworthA[27][28]
Anton Vanko Costa Ronin[29]
Wolfgang von Strucker Joey Defore[24]
Arnim Zola Toby Jones[30]

One-Shot’larda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Felix Blake Titus Welliver[31] Titus Welliver[32]

Agents of S.H.I.E.L.D. 1. sezonda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Leo FitzDS Iain De CaesteckerM[5][33] Iain De CaesteckerM[6] Iain De CaesteckerM[7] Iain De CasesteckerM[8][34][35]
John Garrett
The Clairvoyant
Bill Paxton[36]
Donnie Gill Dylan Minnette[37][38]
Goodman Imelda Corcoran[39]
Victoria Hand Saffron Burrows[40]
Calvin Johnson[a] Stand-in Kyle MacLachlan[41][42]
Daisy "Skye" Johnson
Quake
DS
Chloe BennetM[5][41][43] Chloe BennetM[6][44] Chloe BennetM[7] Chloe BennetM[8][34][35]
The Koenigs Patton Oswalt
(Eric ve Billy)[45][46]
Patton Oswalt
(Billy ve Sam)[46]
Patton Oswalt
(Billy, Sam ve Thurston)[47]
Patton Oswalt
(Ernest Hazard)[48]
Melinda MayDS Ming-Na WenM[5][49] Ming-Na WenM[6] Ming-Na WenM[7] Ming-Na WenM[8][34][35]
Mike Peterson
Deathlok
J. August Richards[50][51] J. August Richards[52]
Ian Quinn David Conrad[53] David Conrad[54]
Raina Ruth Negga[55][56] Ruth Negga[54]
Elliot Randolph Peter MacNicol[57] Peter MacNicol[58]
Jemma SimmonsDS Elizabeth HenstridgeM[5][33] Elizabeth HenstridgeM[6] Elizabeth HenstridgeM[7] Elizabeth HenstridgeM[8][34][35]
Glenn Talbot
Graviton
Adrian Pasdar[42][59] Adrian Pasdar[60] Adrian Pasdar[61] Adrian Pasdar[24][62]
Antoine Triplett B.J. Britt[63][64] B.J. Britt[65]
Christian Ward Alex Neustaedter Tim DeKay[66]
Grant Ward Brett DaltonM[5][67] Brett DaltonM[6] Brett Dalton[68]
Thomas Ward Micah Nelson[69] Tyler Ritter[70]
Anne Weaver Christine Adams[37][71]

Agents of S.H.I.E.L.D. 2. sezonda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sunil Bakshi Simon Kassianides[72] Simon Kassianides[73]
Lincoln Campbell Luke Mitchell[74] Luke MitchellM[75]
Carl Creel Brian Patrick Wade[76] Brian Patrick Wade[77] Brian Patrick Wade[78]
Andrew Garner
Lash
Blair Underwood[79] Blair Underwood[80]
Matthew Willig[81][82]
Robert Gonzales Edward James Olmos[83]
Lance Hunter Nick BloodM[5][84] Nick BloodM[6] Nick Blood[85]
Jiaying Dichen Lachman[16]
Kebo Daz Crawford[86] Daz Crawford[58]
Alphonso "Mack" MackenzieDS Henry Simmons[87] Henry SimmonsM[88] Henry SimmonsM[7] Henry SimmonsM[8][34][35]
Bobbi Morse Adrianne PalickiM[16][89] Adrianne PalickiM[6]
O'Brien Derek Phillips[90] Derek Phillips[91]
Kara Lynn Palamas
Agent 33
Maya Stojan[37][92]
Carla Talbot Raquel Gardner[71] Raquel Gardner[60] Raquel Gardner[24]
Alisha Whitley Alicia Vela-Bailey[86] Alicia Vela-Bailey[93]
Werner Reinhardt /
Daniel Whitehall
Reed Diamond[1] Reed Diamond[94] Reed Diamond[24]

Agent Carter 1. sezonda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Roger Dooley Shea WhighamM[95]
Johann Fennhoff Ralph Brown[96]
Miriam Fry Meagen Fay[97]
Edwin JarvisF James D'ArcyM[98] James D'ArcyM[99]
Hugh Jones Ray Wise[100] Ray Wise[101]
Ray Krzeminski Kyle Bornheimer[102]
Angie Martinelli Lyndsy Fonseca[103] Lyndsy Fonseca[104]
Rose Roberts Lesley Boone[100] Lesley Boone[105]
Daniel Sousa Enver GjokajM[106] Enver GjokajM[99] Enver Gjokaj[107]
Jack Thompson Chad Michael MurrayM[106] Chad Michael MurrayM[108]
Dottie Underwood Bridget Regan[109] Bridget Regan[110]

Agents of S.H.I.E.L.D. 3. sezon tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Aida / "Ophelia"
Madame Hydra
Amanda ReaV [111] Mallory Jansen[112][113][114]
Luther Banks Andrew Howard[115]
Giyera Mark Dacascos[116]
Joey Gutierrez Juan Pablo Raba[81][117]
Hive Brett DaltonM[118]
Jason Glover[119]
J.T. James
Hellfire
Axle Whitehead[120] Axle Whitehead[121]
Rosalind Price Constance Zimmer[117]
Holden Radcliffe John Hannah[91] John HannahM[122][123]
Elena "Yo-Yo" RodriguezDS Natalia Cordova-Buckley[124] Natalia Cordova-Buckley[125] Natalia Cordova-BuckleyM[34][35][126]
Werner von Strucker Spencer Treat Clark[127] Spencer Treat Clark[128]

Agent Carter 2. sezonda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Calvin Chadwick Currie Graham[26]
Agnes Cully /
Whitney Frost
Wynn Everett[26]
Ana Jarvis Lotte Verbeek[26]
Joseph Manfredi Ken Marino[129]
Vernon Masters Kurtwood Smith[130]
Aloysius Samberly Matt Braunger[131]
Vega Rey Valentin[132]
Jason Wilkes Reggie Austin[26]

Agents of S.H.I.E.L.D. 4. sezonda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Lucy Bauer Lilli Birdsell[133]
Enoch Joel Stoffer[134] Joel Stoffer[135][136]
Anton Ivanov
The Superior
Zach McGowan[137] Zach McGowan[138]
Jeffrey Mace
Patriot
DS
Jason O'Mara[139]
Eli Morrow José Zúñiga[121]
Ellen Nadeer Parminder Nagra[140][141]
Robbie Reyes
Ghost Rider
Gabriel Luna[142]
Gabe Reyes Lorenzo James Henrie[143]

Inhumans dizisinde tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Auran Sonya Balmores[144]
Black Bolt Anson MountM[145]
Crystal Isabelle CornishM[144]
Gorgon Eme IkwuakorM[144]
Karnak Ken LeungM[146]
Louise Ellen WoglomM[144][147]
Maximus Iwan RheonM[148]
Medusa Serinda SwanM[149]
Triton Mike Moh[144]

Agents of S.H.I.E.L.D. 5. sezonda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Flint Coy Stewart[150][151]
Grill Pruitt Taylor Vince[150]
Hale Catherine Dent[128]
Ruby Hale Dove Cameron[152]
Kasius Dominic Rains[135]
Deke Shaw Jeff Ward[150] Jeff WardM[34][35]
Sinara Florence Faivre[135]
Tess Eve Harlow[150]
Qovas   Peter Mensah[138]  

Agents of S.H.I.E.L.D. 6. sezonda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Marcus Benson Barry Shabaka Henley[153]
Izel Karolina Wydra[153]
Malachi Christopher James Baker[153][154]
Sarge
Pachakutiq
Clark GreggM[155]

Agents of S.H.I.E.L.D. 7. sezonda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Luke Tobias Jelinek

Netflix dizileri[değiştir | kaynağı değiştir]

2015–17[değiştir | kaynağı değiştir]

Gösterge listesi

Bu bölüm seride birden fazla filmde rol almış ya da alacak olan karakterleri içerir.

  • Koyu gri bir hücre karakterin  sezonda olmadığını, ya da karakterin sezonda olup olmadığının henüz açıklanmadığını gösterir.
  •  M göstergesi aktörün bu sezon için ana karakterler arasında yer aldığı anlamına gelir.
  •  2 göstergesi 2018–19'dan sonra yayınlanan bir sezonda ya da dizide yeniden ortaya çıktığı anlamına gelir.
Karakter 2015 2016 2017
Daredevil
1. sezon
Jessica Jones
1. sezon
Daredevil
2. sezon
Luke Cage
1. sezon
Iron Fist
1. sezon
The Defenders The Punisher
1. sezon

Daredevil 1. sezonda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Turk Barrett2 Rob Morgan[156] Rob Morgan[157][158][159] Rob Morgan[160][161]
Shirley Benson Suzanne H. Smart Suzanne H. Smart[162] Suzanne H. Smart
Christian Blake Chris Tardio[163]
Elena Cardenas Judith Delgado[164]
Mitchell Ellison Geoffrey Cantor[165] Geoffrey Cantor[166] Geoffrey Cantor[167]
Wilson Fisk
Kingpin
2
Vincent D'OnofrioM[168] Vincent D'OnofrioM[169]
Francis Tom Walker[170]
Gao Wai Ching Ho[156] Wai Ching Ho[171] Wai Ching Ho[172][173]
Carl Hoffman Daryl Edwards[174]
Josie Susan Varon[175] Susan Varon[162] Susan Varon
Lantom Peter McRobbie[176] Peter McRobbie[177] Peter McRobbie[178]
Brett Mahoney Royce Johnson[174][179][180] Royce Johnson
Vanessa Marianna Ayelet ZurerM[181][182]
Matt Murdock
Daredevil
2
Charlie CoxM[183] Charlie CoxM[184] Charlie CoxM[185]
Franklin "Foggy" Nelson2 Elden HensonM[186] Elden HensonM[187] Elden HensonM[188]
Leland Owlsley Bob GuntonM[182][189]
Karen Page2 Deborah Ann WollM[190] Deborah Ann WollM[187] Deborah Ann WollM[191][192]
Melvin Potter Matt Gerald[156] Matt Gerald[158]
Vladimir Ranskahov Nikolai Nikolaeff[156]
Marci Stahl2 Amy Rutberg[193] Amy Rutberg[194] Amy Rutberg[195]
Stick Scott Glenn[196] Scott Glenn[197] Scott GlennM[198]
Roscoe Sweeney Kevin Nagle Kevin Nagle[199]
Claire Temple2 Rosario DawsonM[189] Rosario Dawson[200] Rosario DawsonM[198][201][202][203]
Ben Urich Vondie Curtis-HallM[182]
Doris Urich Adriane Lenox[175]
James Wesley Toby Leonard MooreM[182]
Nobu Yoshioka Peter Shinkoda[156][204] Peter Shinkoda[205]

Jessica Jones 1. sezonda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Clair Danielle Ferland[206]
Oscar Clemons Clarke Peters[179]
Reva Connors Parisa Fitz-Henley[207] Parisa Fitz-Henley[208]
Donald Paul Pryce[206]
Malcolm Ducasse2 Eka DarvilleM[209] Eka DarvilleM[210]
Emma Gillian Glasco[206]
Jeri Hogarth2 Carrie-Anne MossM[211] Carrie-Anne Moss[171] Carrie-Anne Moss[188][212]
Jackson Ryan Ferrell[206]
Alisa Jones2 Miriam Shor[213]
Jessica Jones2 Krysten RitterM[214][215] Krysten RitterM[185]
Carl Lucas / Luke Cage2 Mike ColterM[216] Mike ColterM[216][217] Mike ColterM[185]
Nicole2 Nichole Yannetty[218] Nichole Yannetty
Pam Susie Abromeit[219]
Samantha Reyes Michelle Hurd[220]
Robyn Colby Minifie[221]
Wendy Ross-Hogarth Robin Weigert[222]
Ruben Kieran Mulcare[221]
Hope Shlottman Erin MoriartyM[179][209]
Will Simpson2 Wil TravalM[179][223][224]
Albert Thompson Michael Siberry[225]
Kevin Thompson / Kilgrave2 David TennantM[226]
Louise Thompson Lisa Emery[225]
Patricia "Trish" Walker2 Rachael TaylorM[227] Rachael TaylorV[228] Rachael TaylorM[198]

Daredevil 2. sezonda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Frank Castle
Punisher
2
Jon BernthalM[187] Jon BernthalM[229]
Louisa Delgado Marilyn Torres[162]
Benjamin Donovan Danny Johnson[208][230]
Stan Gibson John Pirkis[162]
Hirochi Ron Nakahara[199]
Ray Schoonover Clancy Brown[231] Clancy Brown[167]
Elektra Natchios Élodie YungM[232] Élodie YungM[233]
Blake Tower Stephen RiderM[234] Stephen Rider[228]

Luke Cage 1. sezonda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Alex John Clarence Stewart[235]
Hernan "Shades" Alvarez2 Theo RossiM[202][236][237]
Bailey Justin Swain[238]
Noah Burstein Michael Kostroff[228]
Domingo Colon Jacob Vargas[239]
Darryl Marquis Rodriguez[240]
Mariah Dillard2 Alfre WoodardM[241][242]
Bobby Fish Ron Cephas Jones[243]
Dave Griffith Jeremiah Richard Craft
Mercedes "Misty" Knight2 Simone MissickM[236] Simone MissickM[244]
Connie Lin Jade Wu[245]
Megan McLaren Dawn-Lyen Gardner[246]
Candace Miller Deborah Ayorinde[247]
Priscilla Ridley Karen Pittman[208]
Rafael Scarfe Frank Whaley[236][248]
Cornell "Cottonmouth" Stokes Mahershala AliM[249][250]
Willis Stryker
Diamondback
Erik LaRay HarveyM[251]
Sugar Sean Ringgold[208]
Soledad Temple Sônia Braga[252]
Thembi Wallace2 Tijuana Ricks[253][254]
Lonnie Wilson Darius Kaleb[255]
Zip Jaiden Kaine[208]

Iron Fist 1. sezonda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bakuto Ramón RodríguezM[256][257]
Davos2 Sacha DhawanM[258]
Kyle Alex Wyse[259]
Harold Meachum David WenhamM[260]
Joy Meachum2 Jessica StroupM[261]
Ward Meachum2 Tom PelphreyM[261]
Megan Barrett Doss
Danny Rand
Iron Fist
2
Finn JonesM[185][262]
Wendell Rand David Furr[259]
Maria Rodriguez Elise Santora
Kevin Singleton Ramon Fernandez
Lawrence Wilkins Clifton Davis[259]
Colleen Wing2 Jessica HenwickM[263][264]

The Defenders mini dizisinde tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Cole Miller J. Mallory McCree[265]
Murakami Yutaka Takeuchi[257]
Lexi Raymond Chloe Levine[266]
Michelle Raymond Michelle Federer[266]
Alexandra Sigourney WeaverM[267]
Sowande Babs Olusanmokun[257]
Strieber Ron Simons[268]

The Punisher 1. sezonda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Frank Castle Jr. Aidan Pierce Brennan[269]
Lisa Castle Nicolette Pierini
Maria Castle Kelli Barrett[270]
Rafael Hernandez Tony Plana[271]
Curtis Hoyle2 Jason R. MooreM[272]
Isaac Lange Jordan Mahome
David Lieberman / Micro Ebon Moss-BachrachM[273][274]
Leo Lieberman Ripley Sobo[270]
Sarah Lieberman Jaime Ray NewmanM[272]
Zach Lieberman Kobi Frumer[270]
Dinah Madani2 Amber Rose RevahM[273]
Farah Madani Shohreh Aghdashloo[275]
William Rawlins Paul SchulzeM[272]
Billy Russo2 Ben BarnesM[273]
Sam Stein Michael NathansonM[272]
Lewis Wilson Daniel WebberM[276]

2018–19[değiştir | kaynağı değiştir]

Gösterge listesi

Bu bölüm seride birden fazla filmde rol almış ya da alacak olan karakterleri içerir.

  • Koyu gri bir hücre karakterin  sezonda olmadığını, ya da karakterin sezonda olup olmadığının henüz açıklanmadığını gösterir.
  •  F göstergesi karakter bir filmde göründüğü anlamına gelir.
  •  M göstergesi aktörün bu sezon için ana karakterler arasında yer aldığı anlamına gelir.
  •  DS göstergesi karakterin internet dizilerinden birinde göründüğü anlamına gelir.
  •  C göstergesi kadroda belirtilmemiş bir cameo görünümün varlığını gösterir.
  •  A göstergesi oyuncunun daha önceki bir medyanın arşivlenmiş görüntüsü vasıtasıyla göründüğü anlamına gelir.
  •  V göstergesi sadece sesinin duyulduğu anlamına gelir.
Karakter 2018 2019
Jessica Jones
2. sezon
Luke Cage
2. sezon
Iron Fist
2. sezon
Daredevil
3. sezon
The Punisher
2. sezon
Jessica Jones
3. sezon

Daha önceki dizilerde ya da sezonlarda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Hernan "Shades" Alvarez Theo RossiM[277]
Turk Barrett Rob Morgan[278] Rob Morgan[279]
Frank Castle
Punisher
Jon BernthalM[280]
Davos Sacha DhawanM[281]
Mariah Dillard Alfre WoodardM[282]
Malcolm Ducasse Eka DarvilleM[283] Eka DarvilleM[284]
Wilson Fisk
Kingpin
Vincent D'OnofrioM[285]
Jeri Hogarth Carrie-Anne MossM[286] Carrie-Anne MossM[284]
Curtis Hoyle Jason R. MooreM[280]
Alisa Jones Janet McTeerM[287]
Jessica Jones Krysten RitterM[288] Krysten RitterM[284]
Mercedes "Misty" Knight Simone MissickM[282][289]
Carl Lucas / Luke Cage Mike ColterM[290] Mike Colter
Dinah Madani Amber Rose RevahM[280]
Joy Meachum Jessica StroupM[281]
Ward Meachum Tom PelphreyM[281]
Matt Murdock
Daredevil
Charlie CoxM[285]
Franklin "Foggy" Nelson Elden Henson[291][292] Elden HensonM[285]
Nicole Nichole Yannetty
Karen Page Deborah Ann WollM[285] Deborah Ann Woll[293]
Danny Rand
Iron Fist
Finn JonesM[281][294]
Billy Russo
Jigsaw
Ben BarnesM[280]
Will Simpson Wil Traval[295]
Marci Stahl Amy Rutberg[195]
Claire Temple Rosario Dawson[296]
Kevin Thompson / Kilgrave David Tennant[297]
Dorothy Walker Rebecca De Mornay[298]
Patricia "Trish" Walker
Hellcat
Rachael TaylorM[299] Rachael TaylorM[284]
Thembi Wallace Tijuana Ricks
Colleen Wing Jessica HenwickM[281][300]

Jessica Jones 2. sezonda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Oscar Arocho J. R. RamirezM[301] J. R. Ramirez
Vido Arocho Kevin Chacon[302] Kevin Chacon
Pryce Cheng Terry ChenM[298]
Inez Green Leah GibsonM[303][304]

Luke Cage 2. sezonda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Tilda Johnson Gabrielle DennisM[282]
John McIver Mustafa ShakirM[282]

Iron Fist 2. sezonda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Mary Walker
Typhoid Mary
Alice EveM[305]

Daredevil 3. sezonda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Maggie Grace Joanne WhalleyM[306]
Rahul "Ray" Nadeem Jay AliM[307]
Benjamin "Dex" Poindexter Wilson BethelM[308]

The Punisher 2. sezonda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Amy Bendix Giorgia WhighamM[309]
Krista Dumont Floriana LimaM[309]
John Pilgrim Josh StewartM[309]
Anderson Schultz Corbin Bernsen[310]
Eliza Schultz Annette O'Toole[310]

Jessica Jones 3. sezonda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Erik Gelden Benjamin WalkerM[311]
Kith Lyonne Sarita ChoudhuryM[311]
Zaya Okonjo Tiffany MackM[311]
Gregory Sallinger Jeremy BobbM[311]

Gençlik dizileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Gösterge listesi

Bu bölüm seride birden fazla filmde rol almış ya da alacak olan karakterleri içerir.

  • Koyu gri bir hücre karakterin  sezonda olmadığını, ya da karakterin sezonda olup olmadığının henüz açıklanmadığını gösterir.
  •  M göstergesi aktörün bu sezon için ana karakterler arasında yer aldığı anlamına gelir.
Karakter 2017 2018 2019
Runaways
1. sezon
Cloak & Dagger
1. sezon
Runaways
2. sezon
Cloak & Dagger
2. sezon
Runaways
3. sezon

Runaways 1. sezonda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Frank Dean Kip PardueM[312] Kip PardueM
Karolina Dean Virginia GardnerM[313] Virginia GardnerM Virginia GardnerM
Leslie Dean Annie WerschingM[312] Annie WerschingM Annie WerschingM
Molly Hernandez Allegra AcostaM[313] Allegra AcostaM Allegra AcostaM
Jonah Julian McMahon Julian McMahonM
Nico Minoru Lyrica OkanoM[313] Lyrica OkanoM Lyrica OkanoM
Robert Minoru James YaegashiM[312] James YaegashiM James YaegashiM
Tina Minoru Brittany IshibashiM[312] Brittany IshibashiM Brittany IshibashiM
Chase Stein Gregg SulkinM[313] Gregg SulkinM Gregg SulkinM
Janet Stein Ever CarradineM[312] Ever CarradineM Ever CarradineM
Victor Stein James MarstersM[312] James MarstersM James MarstersM
Alex Wilder Rhenzy FelizM[313] Rhenzy FelizM Rhenzy FelizM
Catherine Wilder Angel ParkerM[312] Angel ParkerM Angel ParkerM
Geoffrey Wilder Ryan SandsM[312] Ryan SandsM Ryan SandsM
Dale Yorkes Kevin WeismanM[312] Kevin WeismanM Kevin WeismanM
Gert Yorkes Ariela BarerM[313] Ariela BarerM Ariela BarerM
Stacey Yorkes Brigid BrannaghM[312] Brigid BrannaghM Brigid BrannaghM

Cloak & Dagger 1. sezonda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Melissa Bowen Andrea RothM[314] Andrea RothM[315]
Tandy Bowen
Dagger
Olivia HoltM[316] Olivia HoltM[315] Olivia Holt
James Connors J. D. EvermoreM[314] J. D. EvermoreM
Francis Delgado Jaime ZevallosM[317] Jaime Zevallos
Adina Johnson Gloria ReubenM[314] Gloria ReubenM[315]
Otis Johnson Miles MussendenM[318] Miles Mussenden
Tyrone Johnson
Cloak
Aubrey JosephM[316] Aubrey JosephM[315] Aubrey Joseph
Brigid O'Reilly Emma LahanaM[317] Emma LahanaM[315]
Liam Walsh Carl LundstedtM[314] Carl Lundstedt

Runaways 2. sezonda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Xavin Clarissa Thibeaux Clarissa ThibeauxM

Runaways 3. sezonda tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Morgan le Fay Elizabeth Hurley[319]

Adventure into Fear dizileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Character 2020
Helstrom

Helstrom dizisinde tanıtılanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Caretaker Robert WisdomM[320]
Louise Hastings June CarrylM[320]
Ana Helstrom Sydney LemmonM[320]
Daimon Helstrom Tom AustenM[320]
Victoria Helstrom Elizabeth MarvelM[320]
Gabriella Rossetti Ariana GuerraM[320]
Chris Yen Alain UyM[320]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Zobo soyadı dizilerde hiç kullanılmamış olmasına rağmen karakter soyadını Johnson’dan “daha kötü niyetli bir şeye” değiştirdiğinden bahsetmektedir ve karaktere Marvel tarafından Calvin Zobo olarak değinilmiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Learn How Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. Begins Its Second Season". Marvel.com. 8 Eylül 2014. 8 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2014. 
  2. ^ Goldberg, Lesley (17 Ocak 2014). "Marvel's 'Agent Carter': Hayley Atwell, Writers, Showrunners Confirmed for ABC Drama". The Hollywood Reporter. 10 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ocak 2014. 
  3. ^ Abrams, Natalie; Hibberd, James (12 Mayıs 2015). "Agent Carter moving to a new city in season 2". Entertainment Weekly. 12 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2015. 
  4. ^ "NYCC 2012: Coulson Lives in Marvel's S.H.I.E.L.D." Marvel.com. 13 Ekim 2012. 13 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2012. 
  5. ^ a b c d e f g Han, Angie (3 Eylül 2014). "'Agents of S.H.I.E.L.D.' Season 2 Trailer Hints at Dark Times Ahead". /Film. 3 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Eylül 2014. 
  6. ^ a b c d e f g h Lovett, Jaimie (12 Mayıs 2015). "Agents Of S.H.I.E.L.D. Season 3 Synopsis Revealed". ComicBook.com. 12 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2015. 
  7. ^ a b c d e f Lovett, Jamie (2 Ağustos 2016). "Agents Of S.H.I.E.L.D. Season 4 Synopsis Released". ComicBook.com. 3 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2016. 
  8. ^ a b c d e f "ABC's "Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D." Star Natalia Cordova-Buckley Upped to Series Regular for Season Five of Hit Series" (Basın açıklaması). The Futon Critic. 5 Ekim 2017. 5 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2017. 
  9. ^ Mitovitch, Matt Webb (14 Nisan 2020). "Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. Gets Final Season Premiere Date". TVLine. 14 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2020. 
  10. ^ a b Logan, Michael (10 Eylül 2014). "First Look: Haley Atwell's Agent Carter on Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D." TV Guide. 10 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Eylül 2014. 
  11. ^ White, Brett (7 Ocak 2015). "The Howling Commandos Return In New "Agent Carter" Promo". Comic Book Resources. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2015. 
  12. ^ Fitzpatrick, Kevin (29 Eylül 2015). "Review: 'Agents of S.H.I.E.L.D.' Breaks the 'Laws of Nature,' Gets Inhumanly Good in Season 3". Screen Crush. 30 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Eylül 2015. 
  13. ^ Hibberd, James (2 Ekim 2013). "'Agents of SHIELD' ratings slip; Samuel L. Jackson makes cameo". Entertainment Weekly. 12 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mart 2014. 
  14. ^ Goldberg, Lesley (19 Temmuz 2013). "Cobie Smulders' Comic-Con Reveal: Secret 'Agents of SHIELD' Role". The Hollywood Reporter. 12 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2013. 
  15. ^ Gelman, Vlada (15 Nisan 2015). "TVLine Items: Maria Hill's S.H.I.E.L.D. Return, Doctor Who on Disney and More". TVLine. 15 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2015. 
  16. ^ a b c "Declassifying Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: Aftershocks". Marvel.com. 13 Şubat 2015. 13 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Şubat 2015. 
  17. ^ Will Corona Pilgrim (y), Wellinton Alves (çz), Manny Clark (çi). Avengers: Age of Ultron Prelude – This Sceptre'd Isle 1 (February 4, 2015), Marvel Comics.
  18. ^ Strom, Marc (October 15, 2015). "'Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.' Adds Powers Boothe". Marvel.com. October 15, 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: October 16, 2015. 
  19. ^ Abrams, Natalie (15 Ekim 2015). "Agents of S.H.I.E.L.D. adds Powers Boothe in 'incredibly menacing' role". Entertainment Weekly. 15 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ekim 2015. 
  20. ^ Goldman, Eric (3 Ocak 2015). "Peggy Vs. The World". IGN. 3 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2015. 
  21. ^ Logan, Michael (10 Şubat 2014). "First Look: Thor Star Jaimie Alexander Meets the Agents of S.H.I.E.L.D." TV Guide. 12 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2014. 
  22. ^ Logan, Michael (9 Şubat 2015). "Asgardian Warrior Sif Returns to Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D." TVInsider. 9 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2015. 
  23. ^ "Declassifying Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: The Hub". Marvel.com. 24 Ekim 2013. 12 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2013. 
  24. ^ a b c d e "(#515) "Rise and Shine"". The Futon Critic. 12 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mart 2018. 
  25. ^ Walker, Tim (5 Haziran 2014). "Hayley Atwell goes to war with Dominic Cooper". The Daily Telegraph. 6 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2014. 
  26. ^ a b c d e Abrams, Natalie (9 Ekim 2015). "Agent Carter casts Whitney Frost and more season 2 additions". Entertainment Weekly. 9 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2015. 
  27. ^ Fleming, Mike (30 Haziran 2011). "Marvel And Disney Setting 'Thor 2' For Summer 2013; Chris Hemsworth's Back But Kenneth Branagh Won't Return". Deadline Hollywood. 6 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2011. 
  28. ^ "Marvel's Agetns of S.H.I.E.L.D. Season 1, Ep. 8 - Clip 1". YouTube. 18 Kasım 2013. 31 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Şubat 2015. 
  29. ^ Steinbeiser, Andrew (5 Kasım 2014). "Exclusive: Costa Ronin Cast as Anton Vanko in Marvel's Agent Carter". Comicbook.com. 5 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2014. 
  30. ^ Schwartz, Terri (24 Şubat 2015). "'Agent Carter' Season 1 finale surprise gets Hydra's return started". Zap2it. 25 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2015. 
  31. ^ "Titus Welliver Set to Return as Agent Blake in Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D." Marvel.com. 10 Ekim 2013. 12 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2013. 
  32. ^ Fitzpatrick, Kevin (11 Mart 2016). "'Agents of S.H.I.E.L.D.' Confirms Titus Welliver's Return With Marvel's 'Watchdogs'". Screen Crush. 12 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mart 2016. 
  33. ^ a b Goldberg, Lesley (13 Kasım 2012). "Joss Whedon's 'S.H.I.E.L.D.' Pilot Adds Two Agents (Exclusive)". The Hollywood Reporter. 13 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Kasım 2012. 
  34. ^ a b c d e f g Li, Shirley (21 Temmuz 2018). "Agents of SHIELD ups Jeff Ward to series regular". Entertainment Weekly. 21 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2018. 
  35. ^ a b c d e f g Andreeva, Nellie; Petski, Denise (16 Kasım 2018). "'Marvel's Agents Of S.H.I.E.L.D' Renewed For Season 7 By ABC". Deadline Hollywood. 16 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2018. 
  36. ^ Keck, William (13 Ocak 2014). "Keck's Exclusives First Look: Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. Recruits Bill Paxton". TV Guide. 20 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ocak 2014. 
  37. ^ a b c "Declassifying Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: Seeds". Marvel.com. 19 Aralık 2013. 21 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2014. 
  38. ^ Cavanaugh, Patrick (17 Eylül 2014). "Declassifying Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: Making Friends and Influencing People". Marvel.com. 18 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2014. 
  39. ^ Strom, Marc (October 27, 2014). "Declassifying Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: The Writing on the Wall". Marvel.com. 12 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Kasım 2014. 
  40. ^ Logan, Michael (5 Kasım 2013). "Hot List 2013: Inside Marvel's Buzzy New Cult Fave Agents of S.H.I.E.L.D." TV Guide. 20 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Kasım 2013. 
  41. ^ a b Strom, Marc (10 Aralık 2014). "Debriefing the Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. Winter Finale". Marvel.com. 10 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2014. 
  42. ^ a b Fitzpatrick, Kevin (7 Ağustos 2014). "Marvel's 'Agents of S.H.I.E.L.D.' Season 2: Glenn Talbot Returns, Plus ... Kyle MacLachlan?". Screen Crush. 9 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2014. 
  43. ^ Goldberg, Lesley (19 Aralık 2012). "Joss Whedon's 'S.H.I.E.L.D.' Pilot Enlists 'Nashville' Actress (Exclusive)". The Hollywood Reporter. 19 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2012. 
  44. ^ Bucksbaum, Sydney (17 Mayıs 2016). "'Agents of SHIELD' Bosses Talk Finale Deaths, Time Jump and Agent Carter's Future in the MCU". The Hollywood Reporter. 18 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2016. 
  45. ^ "Exclusive: Patton Oswalt Enlists in Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D." Marvel. March 20, 2014. March 21, 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: March 20, 2014. 
  46. ^ a b Abrams, Natalie (25 Temmuz 2014). "Agents of S.H.I.E.L.D. Reveals New Characters, Carter Adds Captain Directors". TV Guide. 26 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2014. 
  47. ^ Abrams, Natalie (13 Ocak 2017). "Agents of S.H.I.E.L.D.: Patton Oswalt returns to reveal Koenig family secret!". Entertainment Weekly. 13 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ocak 2017. 
  48. ^ Jirak, Jamie (27 Mayıs 2020). "Agents of SHIELD Premiere Reveals Darren Barnet's Character, Explains Why SHIELD Must Save Hydra". Comicbook.com. 28 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2020. 
  49. ^ Andreeva, Nellie (24 Ekim 2012). "Ming-Na To Star In Joss Whedon's ABC Pilot 'Marvel's S.H.I.E.L.D.'". Deadline Hollywood. 24 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2012. 
  50. ^ Strom, Marc (January 23, 2014). "Deathlok Sets His Sights on Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D." Marvel.com. 13 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2014. 
  51. ^ Abrams, Natalie (7 Nisan 2015). "Agents of S.H.I.E.L.D.: Get the details on that surprise return". Entertainment Weekly. 8 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2015. 
  52. ^ Abrams, Natalie (9 Mart 2018). "Agents of S.H.I.E.L.D. bosses on Coulson's fate, that familial reveal". Entertainment Weekly. 10 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2018. 
  53. ^ "Declassifying Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. Ep. 103: The Asset". Marvel.com. 19 Eylül 2013. 20 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2013. 
  54. ^ a b Damore, Meagan (6 Nisan 2018). "Agents of SHIELD Teases the Debut of a Major Marvel Villain (Again)". Comic Book Resources. 7 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2018. 
  55. ^ "Declassifying Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. Ep. 105: Girl in the Flower Dress". Marvel.com. October 7, 2013. 20 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2014. 
  56. ^ Strom, Marc (9 Eylül 2014). "Declassifying Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: Heavy is the Head". Marvel.com. 10 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2014. 
  57. ^ "Declassifying Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: The Well". Marvel.com. 1 Kasım 2013. April 8, 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: April 9, 2015. 
  58. ^ a b "(#302) "Purpose in the Machine"". The Futon Critic. 31 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2017. 
  59. ^ Strom, Marc (March 12, 2014). "Exclusive: Adrian Pasdar to Play Glenn Talbot on Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D." Marvel. March 29, 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: March 12, 2014. 
  60. ^ a b "(#312) "The Inside Man"". The Futon Critic. 31 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2017. 
  61. ^ Cave, Rob (16 Kasım 2016). "Adrian Pasdar Will Return To Agents Of SHIELD For Season 4". Comic Book Resources. 17 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2016. 
  62. ^ Abrams, Natalie (27 Nisan 2018). "Agents of S.H.I.E.L.D. reveals Graviton in new promo". Entertainment Weekly. 29 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2018. 
  63. ^ Mitovich, Matt Webb (20 Şubat 2014). "Matt's Inside Line: Scoop on S.H.I.E.L.D., Scandal, Parenthood, H50, Once, Castle, Banshee & More!". TVLine. 20 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2014. 
  64. ^ Massabrook, Nicole (17 Temmuz 2014). "Agents of SHIELD' Season 2 Spoilers: A New Character, Returning Fan Favorites And A Time Jump [News Roundup]". International Business Times. 5 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2014. 
  65. ^ McLevy, Alex (18 Nisan 2017). "Agents Of S.H.I.E.L.D. gets sharply political—and a surprisingly moving guest star". The A.V. Club. 19 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2017. 
  66. ^ Schwartz, Terri (1 Ekim 2014). "Zap2it first: 'Agents of SHIELD' casts 'White Collar' star as Ward's brother". Zap2it. 26 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2014. 
  67. ^ Ausiello, Michael (27 Kasım 2012). "Exclusive: Joss Whedon's Red-Hot S.H.I.E.L.D. Pilot Adds 'Deadly' New Agent". TVLine. 29 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Kasım 2012. 
  68. ^ Abrams, Natalie (21 Şubat 2017). "Agents of S.H.I.E.L.D. welcomes back original cast member". Entertainment Weekly. 22 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2017. 
  69. ^ @RealMicahNelson (December 4, 2015). "Shout out @TylerRitter for an amazing job playing the older Thomas Ward (my char.) on @AgentsofSHIELD last night!!" (Tweet). Erişim tarihi: February 17, 2016Twitter vasıtasıyla. 
  70. ^ Thomas, Kaitlin (1 Aralık 2015). "Agents of S.H.I.E.L.D. "Closure" Review: No More Half Measures". TV.com. 2 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2015. 
  71. ^ a b Cavanaugh, Patrick (March 6, 2015). "Declassifying Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: Love in the Time of Hydra". Marvel.com. March 7, 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: March 7, 2015. 
  72. ^ Andreeva, Nellie (29 Temmuz 2014). "'Agents Of S.H.I.E.L.D.' Adds Simon Kassianides". Deadline Hollywood. 30 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2014. 
  73. ^ Hurley, Laura (18 Nisan 2017). "Agents Of S.H.I.E.L.D. Is Bringing A Former Villain Back". CinemaBlend. 18 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2017. 
  74. ^ Cavanaugh, Patrick (20 Mart 2015). "Declassifying 'Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.': Afterlife". Marvel.com. 21 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mart 2015. 
  75. ^ "Luke Mitchell Joins 'Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.' as Series Regular". Marvel.com. 1 Haziran 2015. 1 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2015. 
  76. ^ "Crusher Creel to Menace Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D." Marvel.com. 21 Ağustos 2014. 21 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2014. 
  77. ^ Fitzpatrick, Kevin (17 Şubat 2016). "'Agents of S.H.I.E.L.D.' Exclusive: Marvel's Absorbing Man Returns for 2016 Premiere!". ScreenCrush. 18 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2016. 
  78. ^ "All the Comforts of Home". The Futon Critic. 13 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mart 2018. 
  79. ^ Goldberg, Lesley (11 Aralık 2014). "'Agents of SHIELD': Blair Underwood Set as Melinda May's Ex (Exclusive)". The Hollywood Reporter. 14 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2014. 
  80. ^ Prudom, Laura (30 Temmuz 2015). "'Marvel's Agents of SHIELD': Blair Underwood Returning for Season 3". Variety. 31 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2015. 
  81. ^ a b Steinbeiser, Andrew (25 Ağustos 2015). "Matt Willig Cast As Lash in Agents Of S.H.I.E.L.D." ComicBook.com. 25 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2015. 
  82. ^ Goldman, Eric (3 Kasım 2015). "Marvel's Agents of SHIELD: "Among Us Hide ..." Review". IGN. 4 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Kasım 2015. 
  83. ^ Strom, Marc (8 Ocak 2015). "Edward James Olmos Comes to Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D." Marvel.com. 8 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2015. 
  84. ^ Massabrook, Nicole (3 Eylül 2014). "'Agents of SHIELD' Season 2 Spoilers: Official Synopsis Reveals What's In Store For Phil Coulson And His Team". International Business Times. 3 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Eylül 2014. 
  85. ^ Abrams, Natalie (8 Eylül 2017). "Agents of S.H.I.E.L.D.: Nick Blood returning as Lance Hunter". Entertainment Weekly. 8 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2017. 
  86. ^ a b Strom, Marc (23 Nisan 2015). "Declassifying 'Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.': S.O.S." Marvel.com. 21 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Eylül 2015. 
  87. ^ Strom, Marc (7 Ağustos 2014). "Henry Simmons Joins Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D." Marvel.com. 9 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2014. 
  88. ^ Strom, Marc (4 Haziran 2015). "Henry Simmons Re-Enlists With 'Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.' as Series Regular". Marvel.com. 5 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2015. 
  89. ^ Tilly, Chris (1 Ekim 2014). "Adrianne Palicki Says Mockingbird Joining The Avengers Has Been Discussed". IGN. 2 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ekim 2014. 
  90. ^ Cavanaugh, Patrick (March 27, 2015). "Declassifying 'Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.': Melinda". Marvel.com. July 21, 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: July 21, 2015. 
  91. ^ a b "(#319) "Failed Experiments"". The Futon Critic. 19 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2016. 
  92. ^ Meslow, Scott (8 Ekim 2014). "Agents of S.H.I.E.L.D. Recap: Ice, Ice, Baby". Vulture. 25 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2015. 
  93. ^ "(#304) "Devils You Know"". The Futon Critic. 7 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2015. 
  94. ^ "(#316) "Paradise Lost"". The Futon Critic. 29 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mart 2016. 
  95. ^ Andreeva, Nellie (22 Eylül 2014). "Shea Whigham To Co-Star On 'Marvel's Agent Carter'". Deadline Hollywood. 23 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Eylül 2014. 
  96. ^ "Debriefing Marvel's Agent Carter: Valediction". Marvel.com. 6 Şubat 2015. 7 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2015. 
  97. ^ "Meagen Fay Joins 'Marvel's Agent Carter'; Max Gail In Comedy Central's 'Review'". Deadline Hollywood. 28 Ekim 2014. 29 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ekim 2014. 
  98. ^ Kroll, Justin (16 Eylül 2014). "James D'Arcy to Co-Star With Hayley Atwell in Marvel's 'Agent Carter' (Exclusive)". Variety. 16 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2014. 
  99. ^ a b Abrams, Natalie (30 Haziran 2015). "Agent Carter: James D'Arcy, Enver Gjokaj returning for season 2". Entertainment Weekly. 1 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2015. 
  100. ^ a b Strom, Marc (11 Aralık 2014). "Marvel's Agent Carter Debriefs Her First 2 Missions". Marvel.com. 11 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2014. 
  101. ^ Meslow, Scott (January 19, 2016). "Agent Carter Premiere Recap: L.A. Woman". Vulture. January 7, 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: January 7, 2019. 
  102. ^ Abrams, Natalie (10 Ekim 2014). "Spoiler Room: Scoop on 'Grey's,' 'Horror Story,' 'Agent Carter,' and more". Entertainment Weekly. 13 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2014. 
  103. ^ Strom, Marc (24 Ekim 2014). "Marvel's Agent Carter Rounds Out Cast With Lyndsy Fonseca". Marvel.com. 24 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2014. 
  104. ^ Abrams, Natalie (24 Aralık 2015). "Agent Carter: Lyndsy Fonseca to return for dreamy DWTS crossover". Entertainment Weekly. 24 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2015. 
  105. ^ "'Marvel's Agent Carter' Recruits Kurtwood Smith". Marvel.com. October 22, 2015. October 23, 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: October 23, 2015. 
  106. ^ a b "Marvel's Agent Carter Casts 2 Key Roles". Marvel.com. 29 Ağustos 2014. 29 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ağustos 2014. 
  107. ^ Agard, Chancellor (15 Nisan 2020). "Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. brings back Agent Carter character in season 7 first look". Entertainment Weekly. 15 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2020. 
  108. ^ Abrams, Natalie (10 Temmuz 2015). "Agent Carter bosses preview glamorous and gritty season 2". Entertainment Weekly. 11 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2015. 
  109. ^ Strom, Marc (6 Kasım 2014). "Bridget Regan Joins Marvel's Agent Carter". Marvel.com. 6 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Kasım 2014. 
  110. ^ Damore, Meagan (8 Eylül 2015). "Hayley Atwell Says To Expect More Black Widow In "Agent Carter" Season 2". Comic Book Resources. 8 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2015. 
  111. ^ "(#321/322) "Absolution/Ascension"". The Futon Critic. 4 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2016. 
  112. ^ Mitovich, Matt Webb (16 Ağustos 2016). "Agents of S.H.I.E.L.D. Taps Galavant Star Mallory Jansen to Do the Robot". TV Line. 17 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2016. 
  113. ^ Abrams, Natalie (1 Nisan 2017). "Madame Hydra to appear on Agents of S.H.I.E.L.D. — first look". Entertainment Weekly. 2 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2017. 
  114. ^ Holub, Christian (11 Nisan 2017). "Agents of S.H.I.E.L.D. recap: 'Identity and Change'". Entertainment Weekly. 12 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2017. 
  115. ^ Petski, Denise (27 Temmuz 2015). "Andrew Howard Joins Marvel's 'Agents Of S.H.I.E.L.D." Deadline Hollywood. 27 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2015. 
  116. ^ Petski, Denise (6 Kasım 2015). "Marvel's 'Agents Of S.H.I.E.L.D.' Casts Mark Dacascos In Recurring Role". Deadline Hollywood. 6 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Kasım 2015. 
  117. ^ a b Fitzpatrick, Kevin (14 Eylül 2015). "'Agents of S.H.I.E.L.D.' Rewrites 'Laws of Nature' in Season 3 Premiere Photos". Screen Crush. 15 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  118. ^ Burlingame, Russ (21 Şubat 2016). "Agents Of S.H.I.E.L.D. Spoiler: Grant Ward's Villainous Identity Revealed". Comicbook.com. 21 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2016. 
  119. ^ Serad, Althea (8 Ağustos 2016). "'Agents of S.H.I.E.L.D.' season 4 updates, news: Real reason why Daisy has gone rogue explained". Christian Daily. 19 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2016. 
  120. ^ Goldman, Eric (26 Nisan 2016). "Marvel's Agents of SHIELD: "The Singularity" Review". IGN. 28 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Nisan 2016. 
  121. ^ a b "(#404) "Let Me Stand Next to Your Fire"". The Futon Critic. 5 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2016. 
  122. ^ Damore, Meagan (29 Temmuz 2016). ""Agents Of SHIELD" Reveals Ghost Rider Details, Talk Up The New Director & More". Comic Book Resources. 29 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2016. 
  123. ^ Knox-Smith, Michael (21 Eylül 2016). "Agents of SHIELD: Season Four Premiere 'The Ghost' (Review)". Mike's Film Talk. 22 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Eylül 2016. 
  124. ^ Lovett, Jamie (16 Şubat 2016). "EXCLUSIVE: Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. Casts Natalia Cordova-Buckley As Slingshot". ComicBook.com. 16 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2016. 
  125. ^ Birnbaum, Debra (21 Mart 2017). "'Agents of Shield' Star Natalia Cordova-Buckley Joins 'Bates Motel' (EXCLUSIVE)". Variety. 31 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2017. 
  126. ^ Patten, Dominic (5 Ekim 2017). "'Marvel's Agents Of S.H.I.E.L.D.' Ups Natalia Cordova-Buckley To Series Regular For Season 5 – NY Comic-Con". Deadline Hollywood. 5 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2017. 
  127. ^ Goldman, Eric (6 Ekim 2015). "Marvel's Agents of SHIELD: "Purpose in the Machine" Review". IGN. 7 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2015. 
  128. ^ a b "(#513) "Principia"". The Futon Critic. 27 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2018. 
  129. ^ Wagmeister, Elizabeth (4 Kasım 2015). "Ken Marino Joins Season 2 Cast of 'Marvel's Agent Carter' (Exclusive)". Variety. 4 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2015. 
  130. ^ Goldberg, Lesley (22 Ekim 2015). "'Agent Carter' Sets 'Resurrection' Reunion With Kurtwood Smith (Exclusive)". The Hollywood Reporter. 22 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2015. 
  131. ^ Meslow, Scott (9 Şubat 2016). "Agent Carter Recap: How to Dismantle an Atomic Bomb". Vulture. 10 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2016. 
  132. ^ "(#203) "Better Angels"". The Futon Critic. 9 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2016. 
  133. ^ Petski, Denise (25 Temmuz 2016). "'Marvel's Agents Of S.H.I.E.L.D.' Casts Lilli Birdsell In Recurring Role For Season 4". Deadline Hollywood. 26 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2016. 
  134. ^ "(#422) "World's End"". The Futon Critic. 14 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Kasım 2017. 
  135. ^ a b c "(#501/502) "Orientation, Part One & Part Two"". The Futon Critic. 17 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2017. 
  136. ^ Mitovich, Matt Webb (2 Mayıs 2019). "S.H.I.E.L.D.: Faux Coulson Plots 'Death of Everything' in Season 6 Trailer". TVLine. 4 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2019. 
  137. ^ "(#412) "Hot Potato Soup"". The Futon Critic. 1 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2017. 
  138. ^ a b "(#514) "The Devil Complex"". The Futon Critic. 8 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2018. 
  139. ^ Abrams, Natalie (3 Ekim 2016). "Agents of S.H.I.E.L.D. officially reveals new director's identity". Entertainment Weekly. 3 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ekim 2016. 
  140. ^ Strom, Marc (11 Ağustos 2016). "Parminder Nagra Joins 'Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.' in a Recurring Role". Marvel.com. 12 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2016. 
  141. ^ Meslow, Scott (25 Ekim 2016). "Agents of S.H.I.E.L.D. Recap: Prison Break". Vulture. 26 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2016. 
  142. ^ Abrams, Natalie (22 Temmuz 2016). "Agents of S.H.I.E.L.D. adds Gabriel Luna as Ghost Rider". Entertainment Weekly. 24 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2016. 
  143. ^ "(#401) "The Ghost"". The Futon Critic. 7 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Eylül 2016. 
  144. ^ a b c d e Petski, Denise (3 Mart 2017). "'Marvel's Inhumans': Eme Ikwuakor, Isabelle Cornish, Mike Moh, More Round Out Cast". Deadline Hollywood. 3 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2017. 
  145. ^ Andreeva, Nellie (28 Şubat 2017). "'Marvel's Inhumans': 'Hell On Wheels' Anson Mount To Star As Black Bolt In ABC Series". Deadline Hollywood. 28 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2017. 
  146. ^ Petski, Denise (2 Mart 2017). "'Marvel's Inhumans': Ken Leung To Play Karnak In ABC Series". Deadline Hollywood. 2 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2017. 
  147. ^ Hayner, Chris E. (20 Temmuz 2017). "Marvel's 'Inhumans' Debuts Footage at Comic-Con, Reveals Ellen Woglom's Character". The Hollywood Reporter. 21 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2017. 
  148. ^ Goldberg, Lesley (21 Şubat 2017). "'Game of Thrones' Grad Iwan Rheon to Star in Marvel's ABC Drama 'Inhumans'". The Hollywood Reporter. 21 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2017. 
  149. ^ Abrams, Natalie (1 Mart 2017). "Marvel's Inhumans casts Serinda Swan as Medusa". Entertainment Weekly. 1 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2017. 
  150. ^ a b c d Abrams, Natalie (2 Kasım 2017). "Meet the new season 5 Agents of S.H.I.E.L.D. cast members — first look". Entertainment Weekly. 2 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2017. 
  151. ^ Damore, Meagan (26 Temmuz 2019). "Agents of SHIELD Brings Back Major Inhuman Character". CBR.com. 27 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2019. 
  152. ^ Abrams, Natalie (28 Ocak 2018). "Agents of S.H.I.E.L.D. first look: Dove Cameron's role revealed!". Entertainment Weekly. 28 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2018. 
  153. ^ a b c Mitovich, Matt Webb (April 30, 2019). "Agents of S.H.I.E.L.D. Season 6: Your First Look at Karolina Wydra's Galactic Mercenary and Other New Characters". TVLine. April 30, 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: July 20, 2019. 
  154. ^ Damore, Meagan (17 Mayıs 2020). "Stargirl: Christopher James Baker Introduces Injustice Society's Brainwave". Comic Book Resources. 30 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2020. 
  155. ^ Dinh, Christine (30 Mart 2019). "'Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.' Season 6 Returns on May 10". Marvel.com. 31 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Nisan 2019. 
  156. ^ a b c d e Hatchett, Keisha (11 Mart 2015). "Marvel's Netflix series Daredevil adds Peter Shinkoda, Dexter and SVU alums". Entertainment Weekly. 11 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2015. 
  157. ^ @shadowflack (March 10, 2016). "Guess it's ok to announce I'm in season 2 of @daredevil cuz we are doing a premier tonight in ..." (Tweet). Erişim tarihi: March 17, 2016Twitter vasıtasıyla. 
  158. ^ a b Jeffery, Morgan (18 Mart 2016). "Daredevil season 2: 12 biggest Easter Eggs that you might not have spotted". Digital Spy. 19 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mart 2016. 
  159. ^ wilsonmorales (22 Ekim 2015). "Daredevil's Rob Morgan Back As Turk Barrett On Marvel's Luke Cage". blackfilm.com. 15 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2016. 
  160. ^ Levine, Daniel S. (18 Ağustos 2017). "'Marvel's The Defenders': Episode 2 'Mean Right Hook' Recap & Spoilers". Heavy.com. 19 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2017. 
  161. ^ Hood, Cooper (15 Eylül 2017). "Marvel's The Punisher Will Include a Turk Appearance". Screen Rant. 15 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Eylül 2017. 
  162. ^ a b c d Castaneda, Anthony (21 Mart 2016). ""Marvel's Daredevil—Season Two" review". Examiner.com. 3 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2016. 
  163. ^ Carroll, Ed. "Netflix's Daredevil Review Episode Eight – Shadows in the Glass". Monkeys Fighting Robots. 14 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2015. 
  164. ^ Weinberg, Scott (April 13, 2015). "Review — Marvel's Daredevil: Episodes 7 – 10". Nerdist News. October 16, 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: April 29, 2015. 
  165. ^ Auger, Andrew (25 Haziran 2017). "The Punisher Rumored to Include Another Daredevil Character". Screen Rant. 31 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2017. 
  166. ^ Colbert, Stephen M. (18 Mart 2016). "Daredevil: A Character Guide For Season 2". Screen Rant. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2016. 
  167. ^ a b Brace, Samuel (21 Kasım 2017). "The Punisher showrunner talks Frank Castle's nemesis Jigsaw and possible second season". Flickering Myth. 3 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2018. 
  168. ^ "Vincent D'Onofrio is Wilson Fisk on Marvel's Daredevil on Netflix". Marvel.com. 10 Haziran 2014. 10 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2014. 
  169. ^ Fowler, Matt (18 Mart 2016). "Marvel's Daredevil: "Seven Minutes in Heaven" Review". IGN. 18 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2016. 
  170. ^ Irwin, Victoria (20 Ekim 2015). "Interview: Tom Walker, Francis of Netflix and Marvel's 'Daredevil'". Fangirl Nation. 31 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2017. 
  171. ^ a b Zalben, Alex (21 Mart 2016). ""Daredevil" Season 2 Bing-Blog, Part 2: Elektra, A Surprise Return And The Deadly Finale". Comic Book Resources. 22 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2016. 
  172. ^ Farokhmanesh, Megan (7 Şubat 2017). "Watch Iron Fist punch his way out of trouble with magical martial arts". The Verge. 7 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2017. 
  173. ^ Collura, Scott (21 Temmuz 2017). "Comic-Con 2017: The Defenders - We Just Saw The First Episode". IGN. 22 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2017. 
  174. ^ a b Marnell, Blair (16 Nisan 2015). "Daredevil 1.13 'Daredevil' Review". CraveOnline. 21 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2015. 
  175. ^ a b Lederer, Donnie (2 Mayıs 2015). "Binge Your Life Away With the Unofficial Marvel Cinematic Universe Chronology". Nerdist. June 23, 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: June 23, 2015. 
  176. ^ Dyce, Andrew (12 Nisan 2015). "'Daredevil' Easter Eggs, Trivia & Comic References". ScreenRant. 12 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2015. 
  177. ^ Yehl, Joshua; Goldman, Eric (10 Ekim 2015). "NYCC 2015: Daredevil Season 2 Footage Teases Elektra And Punisher". IGN. 11 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2015. 
  178. ^ Arrant, Chris (23 Temmuz 2017). "And Now A Scene From Marvel's The Defenders". Newsarama. 23 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2017. 
  179. ^ a b c d Dyce, Andrew (23 Kasım 2015). "Jessica Jones Easter Eggs, Marvel Connections, & Comic Nods". Screen Rant. 24 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2015. 
  180. ^ Reiher, Andrea (15 Şubat 2016). "Punisher takes on 'Daredevil' in new trailer: 'You're one bad day away from being me'". Zap2it. 15 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2016. 
  181. ^ "Ayelet Zurer, Bob Gunton, Toby Leonard Moore & Vondie Curtis Hall Joins Marvel's Daredevil For Netflix". Marvel.com. 11 Ekim 2014. 11 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2014. 
  182. ^ a b c d Siegel, Lucas (11 Ekim 2014). "NYCC 2014: Marvel's Daredevil on Netflix Panel Live! Rosario Dawson is Claire Temple, More". Newsarama. 11 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2014. 
  183. ^ "Charlie Cox to Star in 'Daredevil' TV Series for Marvel and Netflix". Variety. 27 Mayıs 2014. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2014. 
  184. ^ de Semlyen, Phil (23 Nisan 2015). "Charlie Cox Talks Daredevil Season Two". Empire. 24 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2015. 
  185. ^ a b c d Vejvoda, Jim (17 Mart 2016). "Marvel's Iron Fist: Game Of Thrones' Finn Jones Cast In Title Role Of Netflix Series". IGN. 26 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2016. 
  186. ^ "Elden Henson Joins Marvel's Daredevil For Netflix". Marvel.com. 26 Haziran 2014. 26 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Haziran 2014. 
  187. ^ a b c "Jon Bernthal Cast as Frank Castle in the Netflix Original Series 'Marvel's Daredevil'". Marvel.com. 9 Haziran 2015. 9 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Haziran 2015. 
  188. ^ a b Hill, Jacob (1 Kasım 2016). "Netflix's Defenders Cast Grows By Three". Comic Book Resources. 2 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Kasım 2016. 
  189. ^ a b Zalben, Alex (11 Ekim 2014). "'Daredevil': Everything We Saw At Marvel's New York Comic-Con Panel". MTV. 11 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2014. 
  190. ^ Goldberg, Lesley (17 Temmuz 2014). "'True Blood' Star to Romance 'Daredevil' for Netflix". The Hollywood Reporter. 17 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2014. 
  191. ^ Perry, Spencer (31 Ekim 2016). "Deborah Ann Woll Confirmed to Appear in Marvel's The Defenders". ComingSoon.net. 31 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2016. 
  192. ^ "A Daredevil Series Character Appears on The Punisher Set". SuperheroHype!. 6 Ekim 2016. 6 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2016. 
  193. ^ Fowler, Matt (10 Nisan 2015). "Marvel's Daredevil Episode 5: "World on Fire" Review". IGN. 12 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2015. 
  194. ^ Santer, Kristen (11 Mart 2016). "Prepare to be 'Punished' by the Grittier, Darker Season 2 of Marvel's 'Daredevil'". Indiewire. 14 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2016. 
  195. ^ a b Vogt, Tiffany (23 Şubat 2018). "Exclusive: Daredevil and Taken Scoop: Shining The Spotlight On Amy Rutberg". Seat 42F. 23 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2018. 
  196. ^ "Scott Glenn Joins Marvel's Daredevil For Netflix". Marvel.com. 15 Eylül 2014. 15 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Eylül 2014. 
  197. ^ "Scott Glenn returns to the Netflix Original Series 'Marvel's Daredevil'". Marvel.com. 16 Eylül 2015. 16 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2015. 
  198. ^ a b c Perry, Spencer (2 Kasım 2016). "Scott Glenn, Rachael Taylor, and Rosario Dawson Confirmed for The Defenders". ComingSoon.net. 3 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Kasım 2016. 
  199. ^ a b Zalben, Alex (March 18, 2016). ""Daredevil" Season 2 Binge-Blog, Part 1: Easter Eggs, Spoilers and Lots of Punisher". Comic Book Resources. March 19, 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: March 20, 2016. 
  200. ^ Boone, John (30 Temmuz 2015). "'Jessica Jones' Showrunner Teases a Super Suit for Krysten Ritter, Confirms 'Daredevil' Crossover". Entertainment Tonight. 31 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2015. 
  201. ^ "Rosario Dawson Returns to Hell's Kitchen in the Netflix Original Series 'Marvel's Daredevil' Season 2 & More". Marvel.com. 8 Mayıs 2015. 8 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mayıs 2015. 
  202. ^ a b Andreeva, Nellie (2 Eylül 2015). "Marvel's 'Luke Cage': Theo Rossi Cast, Rosario Dawson To Reprise 'Daredevil' Role". Deadline Hollywood. 3 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2015. 
  203. ^ Damore, Meagan (8 Ekim 2016). "NYCC: Iron Fist Cast Makes First-Ever Live Appearance". Comic Book Resources. 9 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ekim 2016. 
  204. ^ Kurchaski, Joe (14 Nisan 2015). "Costume Design for Marvel's Daredevil on Netflix". Tyranny of Style. 10 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2015. 
  205. ^ Cecchini, Mike (22 Mart 2016). "Daredevil Season 2: Complete Marvel Universe Easter Eggs and Reference Guide - Daredevil Season 2 Episode 9: "Seven Minutes in Heaven"". Den of Geek. 22 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2016. 
  206. ^ a b c d Castaneda, Anthony (23 Kasım 2015). ""Marvel's Jessica Jones" review". Examiner.com. 30 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2016. 
  207. ^ Beckford, Gorgette (1 Aralık 2015). "Jamaican-born actress appears in Jessica Jones series". The Jamaica Observer. 14 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2016. 
  208. ^ a b c d e Nguyen, Hanh (4 Ekim 2016). "'Luke Cage' Easter Eggs: Stan Lee, Iron Man and More". IndieWire. 16 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Kasım 2016. 
  209. ^ a b Strom, Marc (19 Şubat 2015). "Three More Join Marvel's A.K.A. Jessica Jones for Netflix". Marvel.com. 19 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2015. 
  210. ^ Nilma, Carina (15 Nisan 2016). "Interview: Eka Darville Chats About The Convention Experience, Marvel's Jessica Jones, And What He Learned From Cast Mates David Tennant And Krysten Ritter". The Iris AU Review. 18 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2016. 
  211. ^ Riesman, Abraham (11 Ekim 2015). "Jessica Jones Has Hot Sex and Nuanced Sexuality (Especially for a Marvel Show)". Vulture. 12 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2015. 
  212. ^ Strom, Marc (20 Mayıs 2016). "Carrie-Anne Moss Joins Netflix Original Series 'Marvel's Iron Fist'". Marvel.com. 20 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mayıs 2016. 
  213. ^ Hayes, Britt (17 Ocak 2016). "Where Marvel's 'Jessica Jones' Could Go in Season 2". ScreenCrush. 13 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2018. 
  214. ^ Andreeva, Nellie (4 Aralık 2014). "Krysten Ritter Nabs Lead In Marvel's 'Jessica Jones'". Deadline Hollywood. 7 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2014. 
  215. ^ Andreeva, Nellie (19 Kasım 2014). "Marvel's 'Jessica Jones': Krysten Ritter, Alexandra Daddario, Teresa Palmer, Marin Ireland, Jessica De Gouw Testing For Lead". Deadline Hollywood. 20 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2014. 
  216. ^ a b Strom, Marc (22 Aralık 2014). "Mike Colter to Star as Luke Cage in Marvel's A.K.A. Jessica Jones". Marvel.com. 22 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Aralık 2014. 
  217. ^ Schwartz, Terri (30 Eylül 2016). "Marvel's Luke Cage Episode 4: "Step In The Arena" Review". IGN. 30 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ekim 2016. 
  218. ^ Friedman, Liz; Reynolds, Scott (November 2015). "AKA It's Called Whiskey". Jessica Jones. Netflix. 
  219. ^ Nemiroff, Brianne (18 Kasım 2015). "Meet Susie Abromeit of Netflix's "Jessica Jones"!". Viva Glam Magazine. 21 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2015. 
  220. ^ Perkins, Dennis (16 Mart 2016). "Daredevil's brutal second season puts superheroes on trial". The A.V. Club. 17 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2016. 
  221. ^ a b Yeoman, Kevin (20 Kasım 2015). "Jessica Jones is Marvel's Most Compelling Series Yet". Screen Rant. 21 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2015. 
  222. ^ Reiher, Andrea (20 Kasım 2015). "Hey, it's that guy! How you know Jeri Hogarth's wife on 'Jessica Jones'". Zap2it. 21 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2015. 
  223. ^ White, Brett (10 Ekim 2015). "NYCC: "Jessica Jones" & "Daredevil" Collide at Marvel/Netflix Panel". Comic Book Resources. 11 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2015. 
  224. ^ Fowler, Matt (10 Ekim 2015). "NYCC 2015: Marvel's Nuke Looks To Be Part Of Jessica Jones". IGN. 11 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2015. 
  225. ^ a b Chambers, Amy C. (14 Aralık 2015). "Jessica Jones: Science, Realism, & Netflix". The Science and Entertainment Laboratory. 30 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2016. 
  226. ^ "David Tennant Joins Marvel's A.K.A. Jessica Jones for Netflix". Marvel.com. 26 Ocak 2015. 26 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ocak 2015. 
  227. ^ "Rachael Taylor the Latest to Join Marvel's A.K.A. Jessica Jones". Marvel.com. 29 Ocak 2015. 29 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2015. 
  228. ^ a b c Zalben, Alexander (30 Eylül 2016). "Marvel's Luke Cage: Every Easter Egg and Reference". TV Guide. 2 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ekim 2016. 
  229. ^ Hibberd, James (29 Nisan 2016). "Marvel's The Punisher spin-off ordered by Netflix". Entertainment Weekly. 29 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  230. ^ Li, Shirley (20 Mart 2016). "Daredevil exclusive: Vincent D'Onofrio talks Wilson Fisk's surprise return in season 2". Entertainment Weekly. 22 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2016. 
  231. ^ Fowler, Matt (18 Mart 2016). "Marvel's Daredevil: "The Dark At The End Of The Tunnel" Review". IGN. 21 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2016. 
  232. ^ "Elodie Yung Cast as Elektra in the Netflix Original Series 'Marvel's Daredevil'". Marvel.com. 7 Temmuz 2015. 7 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2015. 
  233. ^ Li, Shirley (7 Kasım 2016). "The Defenders: Elodie Yung to return as Elektra — exclusive". Entertainment Weekly. 7 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Kasım 2016. 
  234. ^ Andreeva, Nellie (3 Eylül 2015). "Marvel's 'Daredevil' Casts Stephen Rider As New Regular For Season 2". Deadline Hollywood. 4 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2015. 
  235. ^ Bastién, Angelica Jade (17 Ekim 2016). "Luke Cage Recap: You Ain't Houdini". Vulture.com. 12 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2017. 
  236. ^ a b c "Netflix Original Series 'Marvel's Luke Cage' Adds to the Cast". Marvel.com. 16 Eylül 2015. 16 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2015. 
  237. ^ Cecchini, Mike (1 Ekim 2016). "Luke Cage: Complete Marvel Comics Easter Eggs and Reference Guide - Luke Cage Episode 12: Soliloquy of Chaos". Den of Geek. 2 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ekim 2016. 
  238. ^ Dominick, Nora (18 Kasım 2016). "'Luke Cage' Star Justin Swain Chats Becoming Part of Marvel, Creating Bailey & More". Entertainment Monthly. 12 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2017. 
  239. ^ @TheJacobVargas (October 1, 2016). "My latest project. I play Domingo Colon. Check it out" (Tweet). Erişim tarihi: February 12, 2017Twitter vasıtasıyla. 
  240. ^ Vejvoda, Jim (17 Mart 2017). "Marvel's Iron Fist Episode 2: "Shadow Hawk Takes Flight" Review". IGN. 8 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mart 2017. 
  241. ^ Andreeva, Nellie (21 Ağustos 2015). "Marvel's 'Luke Cage': Alfre Woodard Cast In Key Role On Netflix Series". Deadline Hollywood. 25 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2015. 
  242. ^ Strom, Marc (15 Eylül 2015). "Alfre Woodard Joins 'Marvel's Luke Cage' for Netflix". Marvel.com. 16 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Eylül 2015. 
  243. ^ Ryan, Maureen (23 Eylül 2016). "TV Review: 'Marvel's Luke Cage'". Variety. 24 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Eylül 2016. 
  244. ^ Ge, Linda (28 Eylül 2016). "'Luke Cage' Star Reveals Misty Knight Will Appear in 'The Defenders' (Exclusive)". TheWrap. 29 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Eylül 2016. 
  245. ^ Cehng, Susan (5 Ekim 2016). "People Were Moved By The Representation Of Asian-Americans On "Luke Cage"". BuzzFeed. 12 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2017. 
  246. ^ Cecchini, Mike (1 Ekim 2016). "Luke Cage: Complete Marvel Comics Easter Eggs and Reference Guide". Den of Geek. 2 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ekim 2016. 
  247. ^ Teixeira, Bianca (30 Eylül 2016). "Luke Cage's Deborah Ayorinde Is Ready to Fly". Sharp. 9 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2016. 
  248. ^ Han, Angie (10 Eylül 2015). "'Luke Cage' Adds Frank Whaley as Rafael Scarfe". /Film. 12 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2015. 
  249. ^ Dornbush, Jonathon (3 Eylül 2015). "Luke Cage casts House of Cards actor Mahershala Ali as Cottonmouth". Entertainment Weekly. 3 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Eylül 2015. 
  250. ^ Strom, Marc (3 Eylül 2015). "Mahershala Ali Joins the Cast of the Netflix Original Series 'Marvel's Luke Cage'". Marvel.com. 4 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2015. 
  251. ^ Damore, Meagan (25 Mayıs 2016). "Look: New "Luke Cage" Photos Reveal Classic Marvel Comics Villain". Comic Book Resources. 26 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mayıs 2016. 
  252. ^ Strom, Marc (24 Kasım 2015). "Sonia Braga Joins the Netflix Original Series 'Marvel's Luke Cage'". Marvel.com. 25 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: January 8, 2016. 
  253. ^ Shaw-Williams, Hannah (2 Ekim 2016). "Luke Cage's President Obama References Explained". Screen Rant. 12 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2017. 
  254. ^ @TijuanaRicks (March 17, 2017). "You can see me as #ThembiWallace in @MarvelIronFist on @netflix out today, y'all! #crossover #Marvel #netflix #LukeCage #IronFist" (Tweet). Erişim tarihi: June 21, 2017Twitter vasıtasıyla. 
  255. ^ Garrett, Brie (16 Kasım 2016). "Discussing Luke Cage with Darius Kaleb". Teenplicity. 12 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2017. 
  256. ^ Polo, Susana (20 Mart 2017). "Who the heck is Iron Fist's Bakuto?". Polygon. 25 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2017. 
  257. ^ a b c Hood, Cooper (19 Ağustos 2017). "The Defenders Showrunner on The Hand's Future on Netflix". Screen Rant. 19 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2017. 
  258. ^ Fullerton, Huw (17 Mart 2017). "Meet the major villain Marvel's Iron Fist has been keeping a secret – and the Sherlock actor who's playing him". Radio Times. 25 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2017. 
  259. ^ a b c Hornshaw, Phil; Owen, Phil (18 Mart 2017). "31 'Iron Fist' Characters, Ranked Worst to Best (Photos)". Yahoo!. 25 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2017. 
  260. ^ "David Wenham Cast in Netflix Original Series 'Marvel's Iron Fist'". Marvel.com. 11 Nisan 2016. 11 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2016. 
  261. ^ a b Wagmeister, Elizabeth (18 Nisan 2016). "'90210' Alum Jessica Stroup, Tom Pelphrey Join Netflix's 'Marvel's Iron Fist' (Exclusive)". Variety. 18 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2016. 
  262. ^ Strom, Marc (17 Mart 2016). "Finn Jones to Star in the Netflix Original Series 'Marvel's Iron Fist'". Marvel.com. 17 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2016. 
  263. ^ Hibberd, James (1 Nisan 2016). "Marvel's Iron Fist casts The Force Awakens actress in lead role". Entertainment Weekly. 1 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Nisan 2016. 
  264. ^ Mueller, Matthew (3 Kasım 2016). "Colleen Wing Joins Defenders And Debuts New Footage". Comicbook.com. 4 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Kasım 2016. 
  265. ^ Bowen, Sesali (17 Ağustos 2017). "Luke Cage Finally Told Iron Fist What Everyone Was Thinking On The Defenders". Refinary29. 22 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2017. 
  266. ^ a b Romero, Ariana (18 Ağustos 2017). "Why Was Jessica Jones Sidelined For So Much Of The Defenders?". Refinery29. 21 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2017. 
  267. ^ Li, Shirley (12 Ocak 2017). "The Defenders first look: Meet Sigourney Weaver's villain — and learn her name". Entertainment Weekly. 12 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2017. 
  268. ^ Bond, Kimberley (24 Ağustos 2017). "Netflix The Defenders star talks beautiful bodies and on-set chemistry". Daily Star. 28 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2017. 
  269. ^ Lindsay, Benjamin (8 Kasım 2017). "12 Reasons Why The Punisher Should Be Your New Favorite Antihero". Rotten Tomatoes. 3 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2018. 
  270. ^ a b c Davis, Brandon (18 Ağustos 2017). "New The Punisher Teaser Trailer Released". ComicBook.com. 3 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2018. 
  271. ^ McNulty, Mike (30 Kasım 2017). "The Punisher episode 13 review: Memento Mori". Bam! Smack! Pow!. Time Inc. 3 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2018. 
  272. ^ a b c d Perry, Spencer (25 Ekim 2016). "Five More Join the Cast of Marvel's The Punisher". ComingSoon.net. 25 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2016. 
  273. ^ a b c "Netflix Original Series 'Marvel's The Punisher' Announces Three New Cast Members". Marvel.com. 6 Ekim 2016. 6 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2016. 
  274. ^ Li, Shirley (12 Eylül 2017). "Marvel's The Punisher: 12 New Photos From the Spin-Off Series". Entertainment Weekly. 12 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2017. 
  275. ^ Li, Shirley (25 Ağustos 2017). "Marvel's The Punisher adds Oscar nominee in recurring role". Entertainment Weekly. 25 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2017. 
  276. ^ O'Keefe, Jack (Kasım 2017). "Who's Lewis Wilson In 'The Punisher'? This Veteran May Be The Beating Heart Of The Series". Bustle. 3 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2018. 
  277. ^ Coley, Sam (11 Mayıs 2017). "Sons of Anarchy's Theo Rossi on New Movie, Lowriders: 'Roles Like This Make Me a Better Father'". Parade. 11 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2017. 
  278. ^ Siede, Caroline (9 Mart 2018). "Jessica Jones' penultimate episode has deadly (and non-deadly) consequences". The A.V. Club. 13 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2018. 
  279. ^ Damore, Meagan (19 Ocak 2019). "The Punisher Proves Which Character Is Truly Marvel's Netflix Crossover King". Comic Book Resources. 29 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2019. 
  280. ^ a b c d Andreeva, Nellie; Petski, Denise (26 Şubat 2018). "'Marvel's The Punisher': Josh Stewart, Floriana Lima & Giorgia Whigham Join Cast Of Netflix Series For Season 2". Deadline Hollywood. 26 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Şubat 2018. 
  281. ^ a b c d e Otterson, Joe (5 Aralık 2017). "'Iron Fist' Season 2 Adds 'Star Trek' Alum Alice Eve (Exclusive)". Variety. 6 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2017. 
  282. ^ a b c d Strom, Marc (July 5, 2017). "Mustafa Shakir & Gabrielle Dennis Join Netflix Original Series 'Marvel's Luke Cage'". Marvel.com. July 5, 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: July 5, 2017. 
  283. ^ Perry, Spencer (17 Ağustos 2017). "Jessica Jones Season 2 Set Photos Tease How Kilgrave Returns". ComingSoon.net. 18 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2017. 
  284. ^ a b c d Petski, Denise (12 Nisan 2018). "Marvel's 'Jessica Jones' Renewed For Season 3 By Netflix". Deadline Hollywood. 12 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2018. 
  285. ^ a b c d Dinh, Christine (October 25, 2017). "Vincent D'Onofrio Returns As Wilson Fisk In Season 3 Of 'Marvel's Daredevil'". Marvel.com. October 25, 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: October 25, 2017. 
  286. ^ Beard, Jim (5 Şubat 2016). "Carrie-Anne Moss Pays for Hogarth's Sins in 'Marvel's Jessica Jones'". Marvel.com. 6 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2016. 
  287. ^ Wigler, Josh (9 Mart 2018). "'Jessica Jones' Star Janet McTeer Pulls Back the Curtain on Her Top-Secret Season 2 Role". The Hollywood Reporter. 13 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2018. 
  288. ^ Arrant, Chris (17 Ocak 2016). "JESSICA JONES Renewed For Second Season". Newsarama. 18 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ocak 2016. 
  289. ^ Otterson, Joe (21 Temmuz 2017). "'Iron Fist' Renewed for Season 2 at Netflix". Variety. 22 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2017. 
  290. ^ Lovett, Jamie (23 Nisan 2017). "Luke Cage Season 2 Starts Production In June, Wraps In March". ComicBook.com. 24 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2017. 
  291. ^ Drum, Nicole (11 Mart 2018). "'Jessica Jones' Season 2's 'Daredevil' Connection Revealed". Comicbook.com. 13 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2018. 
  292. ^ Melrose, Kevin (16 Haziran 2018). "Review: Luke Cage Season 2 Is the Rare Sequel That Outshines the Original". Comic Book Resources. 17 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2018. 
  293. ^ Mancuso, Vinnie (28 Aralık 2018). "'The Punisher': 30 Plot Details, New Characters, & Backstage Facts To Know About Season 2". Collider. 31 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Aralık 2018. 
  294. ^ Li, Shirley (4 Ekim 2017). "Marvel's Luke Cage first look: Iron Fist joins Luke in season 2". Entertainment Weekly. 5 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2017. 
  295. ^ Hornshaw, Phil (11 Mart 2018). "'Jessica Jones' Season 2 Shows Fans the Origins of Superhero Hellcat". TheWrap. 13 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2018. 
  296. ^ Erao, Matthew (10 Haziran 2017). "Luke Cage & Claire Temple Share A Moment in Season 2 Set Photos". Screen Rant. 12 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2017. 
  297. ^ Li, Shirley (14 Ağustos 2017). "Marvel's Jessica Jones: David Tennant to appear in season 2". Entertainment Weekly. 14 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2017. 
  298. ^ a b Berry, Jo (27 Şubat 2018). "Jessica Jones season 2 spoiler-free review: Darkly enjoyable, but lacking in focus". Digital Spy. 28 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2018. 
  299. ^ Beard, Jim (3 Şubat 2016). "Rachael Taylor Deals with Trish Walker's Inner Demons in 'Marvel's Jessica Jones'". Marvel.com. 5 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2016. 
  300. ^ Marnell, Blair (4 Haziran 2018). "Misty Knight and Colleen Wing Kick All The Butt In New Luke Cage Clip". Nerdist. 5 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2018. 
  301. ^ Dinh, Christine (July 31, 2017). "J.R. Ramirez Joins 'Marvel's Jessica Jones'". Marvel.com. July 31, 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: July 31, 2017. 
  302. ^ Trumbore, Dave (13 Mart 2018). "'Jessica Jones': All the Season 2 Easter Eggs You Might Have Missed". Collider. 14 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2018. 
  303. ^ Latour, Rob (12 Temmuz 2017). "'Jessica Jones' Season 2 Adds 'Twilight' Actress Leah Gibson (Exclusive)". Variety. 13 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2017. 
  304. ^ "Watch: Jessica Jones Season 2 Red Carpet". Syfy Wire. 10 Mart 2018. 13 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2018. 
  305. ^ Shaw-Williams, Hannah (19 Temmuz 2018). "Iron Fist Season 2: Alice Eve Confirmed As Typhoid Mary". Screen Rant. 20 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2018. 
  306. ^ Mancuso, Vinnie (9 Ekim 2018). "'Daredevil' Season 3: Joanne Whalley on Sister Maggie's Relationship with Matt Murdock". Collider. 25 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2018. 
  307. ^ Maglio, Tony; Boucher, Ashley (21 Mart 2018). "Marvel's 'Daredevil' Casts Jay Ali for Season 3 (Exclusive)". TheWrap. 23 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2018. 
  308. ^ Pulliam-Moore, Charles (4 Ekim 2018). "New Daredevil Season 3 Trailer Introduces a Major Comics Villain to Marvel's Cinematic Universe [UPDATED]". io9. 4 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2018. 
  309. ^ a b c Andreeva, Nellie; Petski, Denise (26 Şubat 2018). "'Marvel's The Punisher': Josh Stewart, Floriana Lima & Giorgia Whigham Join Cast of Netflix Series For Season 2". Deadline Hollywood. 26 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Şubat 2018. 
  310. ^ a b Ramos, Dino-Ray (10 Mayıs 2018). "Corbin Bernsen And Annette O'Toole Join Marvel's 'The Punisher' At Netflix". Deadline Hollywood. 10 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2018. 
  311. ^ a b c d Chitwood, Adam (28 Mayıs 2019). "'Jessica Jones' Season 3 Teaser, Images, and Premiere Date Revealed". Collider. 28 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2019. 
  312. ^ a b c d e f g h i j Dinh, Christine (9 Şubat 2017). "'Marvel's Runaways' Sets Remaining Cast For Television Project With Hulu". Marvel.com. 10 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2017. 
  313. ^ a b c d e f Strom, Marc (2 Şubat 2017). "'Marvel's Runaways' Finds Its Cast". Marvel.com. 2 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Şubat 2017. 
  314. ^ a b c d Dinh, Christine (14 Şubat 2017). "Additional Cast for Highly Anticipated Series 'Marvel's Cloak & Dagger' Announced". Marvel.com. 14 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2017. 
  315. ^ a b c d e @CloakAndDagger (October 11, 2018). "First table read of #Marvel's #CloakAndDagger Season 2. Let's do this. [Includes photo featuring Emma Lahana, Andrea Roth, Aubrey Joseph, Olivia Holt, and Gloria Reuben]" (Tweet). Erişim tarihi: October 17, 2018Twitter vasıtasıyla. 
  316. ^ a b Andreeva, Nellie (30 Ocak 2017). "'Marvel's Cloak & Dagger': Olivia Holt & Aubrey Joseph Land Title Roles In Series For Freeform". Deadline Hollywood. 30 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ocak 2017. 
  317. ^ a b Highfill, Samantha (16 Nisan 2018). "Marvel's Cloak & Dagger: Jaime Zevallos and Emma Lahana's characters are revealed". Entertainment Weekly. 17 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2018. 
  318. ^ Highfill, Samantha (16 Nisan 2018). "Meet the cast of Marvel's Cloak & Dagger - Otis Johnson (Miles Mussenden)". Entertainment Weekly. 17 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Nisan 2018. 
  319. ^ Otterson, Joe (5 Haziran 2019). "Elizabeth Hurley Joins 'Runaways' Season 3 at Hulu as Morgan le Fay". Variety. 5 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2020. 
  320. ^ a b c d e f g Patten, Dominic (8 Ekim 2019). "'Marvel's Helstrom' Cast Revealed With 'Homeland', 'Fear The Walking Dead' & 'The Royals' Alums For Fiery Hulu Series". Deadline Hollywood. 9 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ekim 2019.