Marvel's Avengers (video oyunu, 2020)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Marvel's Avengers
GeliştiricilerCrystal Dynamics
Eidos Montréal
YayımcıSquare Enix
YönetmenlerShaun Escayg
SanatçıPatrick Parenteau
BesteciKomeil Hosseini
PlatformlarGoogle Stadia
Microsoft Windows
PlayStation 4
Xbox One
Çıkış4 Eylül 2020
TürlerAksiyon, macera
ModTek oyunculu oyun
co-op mode Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Marvel Avengers,[1]Crystal Dynamics ve Eidos Montréal tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayınlanan yaklaşan bir aksiyon-macera video oyunudur. Marvel Comics süper kahraman ekibine bağlı Avengers, uzun zamandır devam eden çizgi roman mitolojisinden ve diğer medyadaki uyarlamalardan ilham alıyor. Oyun 4 Eylül 2020'de Google Stadia, Microsoft Windows, PlayStation 4 ve Xbox One için piyasaya sürülecek.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun, tek oyunculu bir deneyim olarak çevrimdışı oynanabilir veya oyunun belirli yönleri boyunca dört kişiye kadar çevrimiçi olabilir. Kostümler "Marvel evreninin tüm köşelerinden"[2] elde edildi ve ayrıca DLC olarak satın alınabilir. Oyuncular ayrıca yeni bölgeler ve karakterler içeren ücretsiz güncellemeler alabilecekler.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Marvel'in Avengers'i Marvel Universe'den çizilen, çoğunlukla Kaptan Amerika (Jeff Schine), Demir Adam (Nolan North), Hulk (Troy Baker), Kara Dul (Laura Bailey), Thor (Travis Willingham) ekip üyeleri ve diğer süper kahramanlardan oluşan çok sayıda karakter grubuna sahiptir. ve bunların arasında Hank Pym, Abomination ve Taskmaster bulunmaktadır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Hikâye, Avengers'ın San Francisco'da bir Terrigen kristali tarafından işletilen kendi Helicarrier'larının ortaya çıkması da dahil olmak üzere yüksek teknoloji bir Genel Merkezini açtığı A-Day'de başlıyor. Kutlamada, yıkıcı bir kaza kentin çoğunun yıkılması ve Kaptan Amerika'nın sözde ölümü ile sonuçlandığında ortalık karmaşık bir hal aldı. Avengers dağılır ve Beş yıl sonra, tüm süper kahramanlara yasaklanma kararı verilmiştir ve dünya tehlike altındayken, tek umut Dünya'nın En Güçlü Kahramanlarını birleştirmektir.

Pazarlama[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunun ilk fragmanı 26 Ocak 2017'de Marvel Entertainment YouTube kanalında yayınlanmıştır[3]

E3 2019'da Square Enix, tam fragman ve çıkış tarihi de dahil olmak üzere oyun hakkında daha fazla ayrıntı paylaşan bir basın toplantısı düzenlemiştir. 14 dakikalık sunumda oyun içi çekimlerden oluşan bir fragman, karakterler, çok oyunculu ve kişiselleştirme gibi oyunun kısa bir açıklaması ve oyunun arkasındaki ses oyuncularına bir bakış açısı gösterilmiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 20 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2019. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2019. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]