Marianne Mendt

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Marianne Mendt
Marianne Mendt, Viyana, 2008
Genel bilgiler
DoğumMarianne Krupicka
29 Eylül 1945 (78 yaşında)
Başladığı yerViyana, Avusturya
TarzlarCaz, Pop
MesleklerŞarkıcı
Resmî siteMarianne Mendt

Marianne Mendt (d. 29 Eylül 1945 - Viyana), Avusturyalı caz şarkıcısı ve oyuncu. 1971 Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkesini temsil etmiştir.

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Mendt, bir caz şarkıcısı olarak eğitim aldı. Solist ve basçı olarak, The Internationals grubuyla Avrupa turnesine çıktı. Viyana'ya döndüğünde, yetenek avcısı Gerhard Bronner tarafından yapılan yerel seçmelerde fark edildi. Kendisi için bir televizyon dizisinin tema müziği olarak kullanılan ve 1970 yılında single olarak piyasaya sürüldüğünde 12 numaraya ulaşan "A Glock'n, die 24 Stunden" şarkısını yazdı.[1] Marianne Mendt, Mercy, Mercy, Mercy ("I kann net lang mit dir bös' sein"), Spinning Wheel ("A g'scheckert's Hutschpferd") ve Aquarius/Let the Sunshine In ("Der Wasserkopf") gibi tanınmış caz ve pop şarkılarının birkaçının "Avusturya versiyonunu" yayınladı. 1977 yılında, şarkıcılık kariyerini Viyana'daki büyük tiyatro prodüksiyonlarında oyunculukla birleştirdi. 1990'larda Mendt'in oyunculuk kariyeri, özellikle 1992'den 2000'e kadar süren Kaisermühlen Blues adlı TV dramasında Gitti Schimek rolüyle öne çıkmıştır.

1971 Eurovision Şarkı Yarışması[değiştir | kaynağı değiştir]

Marianne, ORF tarafından 1971 Eurovision Şarkı Yarışması için Avusturya'yı temsil etmesi için görevlendirmiş, "Musik" adlı şarkı ile katıldığı yarışmada 66 puanla 16. sırada yer almıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Das österreichische Hitparaden- und Musik-Portal". austriancharts.at. 9 Temmuz 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödüller ve başarılar
Önce gelen:
"Tausend Fenster"
Karel Gott
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Avusturya
1971
Sonra gelen:
"Falter im Wind"
Milestones