Manyak III

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Manyak III
YönetmenDon Coscarelli
YapımcıDon Coscarelli
SenaristDon Coscarelli
MüzikFred Myrow, Christopher L. Stone
Çıkış tarih(ler)i1994
Süre91 dakika
ÜlkeABD
Dilİngilizce

Manyak III, Manyak (Orijinal dilde, İngilizcede: Phantasm) serisinin 3. filmidir. Filmin yönetmenide, yapımcısıda, senaristide Don Coscarelli'dir.

Film[değiştir | kaynağı değiştir]

Mike ve Liz, Uzun Adam ile otururlar. İlk başta öldüğü sanılan Reggie, birden canlanıp hareket eder, bükük bir adam tarafından saldırıya uğrar ama onu öldürmeyi başarır. Ancak Liz cüceler tarafından öldürülür. Uzun Adam, Mike'ı kaçırmak ister fakat Reggie, Uzun Adam'ı kendisini ve Mike bir el bombası ile tehdit eder. Uzun Adam ise Mike'ı diri istediği için gidip beklemeyi tercih eder.

Mike yaralandığı için hastaneye götürülür ve orada ilk bölümde ölen abisi Jody ile karşılaşır. Mike, nesneleri hareket etdire bilen bir kadın hemşire tarafından saldırıya uğrar ve uyanır. Neyse ki Reggie yetişip o kadın hemşireyi öldürebilir.

Reggie ve Mike eve döndüklerinde Jody tekrar karşılarına çıkar. Jody'nin bir Küre'de hapis olduğu ve istediği zaman insandan Küreye dönüşebildiği ortaya çıkar. Uzun Adam aniden ortaya çıkınca Jody bir Küreye dönüşüp Uzun Adama saldırır. Uzun Adam bundan etkilenmeyip onu yere düşene kadar yakıp parlatır. Sonrasında Uzun Adam, Mike'ı kaçırır. Hala yerde olan güçsüz "Küre Jody" sessizce "Holtsville" kelimesini söyler.

Uzun Adam, artık Mike'ın kendisini tanımasını ister. Mike aslında bir insan değildir. Tim "Küre Jody" den kurtula bilir ve Mike'ın yanına gider. Mike, Tim'e hâlâ o Kürelerden binlercesinin olduğunu söyler. Tim bu cümleden bir şey çıkaramaz ve Mike derisinin altında demir bir şeyin olduğunu hisseder ve onun da artık Uzun Adam gibi sarı bir kanı vardır.

Reggie ve Rocky, Uzun Adamı bir dondurucuya kilitlemeyi başarırlar. Mike birden gümüş renkli gözlere sahip olduğunu anlayıp dışarı çıkar. Reggie onun peşinden gitmede Mike yine de onun biraz geride kalmasını sağlar. Sonra Reggie tekrar Tim'in yanına Türbeye gider ve Uzun Adamın kaçtığını öğrenir. Tim bunu Reggie'ye söylemek istediğinde onun Küreler tarafından duvarda tutulduğunu görür. Uzun Adam "Asla Bitmez" cümlesi ile filmi bitirir.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Rolü
Angus Scrimm Uzun Adam (İngilizce: Tall Man)
A. Michael Baldwin Mike Pearson
Reggie Bannister Reggie
Bill Thornbury Jody Pearson
Kevin Connors Tim
Goria Lynne Henry Rocky
Cindy Ambühl Edna
Brooks Gardner Rufus
John Davis Chandler Henry

Diğer filmler[değiştir | kaynağı değiştir]

Diğer filmler
Manyak | Manyak II | Manyak III | Phantasm IV: Oblivion | Phantasm V: Ravager