Mamunul Haque

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mamunul Haque (Bengali: মামুনুল হক) (Kasım 1973 doğumlu) Bangladeşli Deobandi İslam alimi, profesör, politikacı, ekonomist, akademisyen, yazar, editör, uluslararası İslami konuşmacı ve sosyal reformcu.

Hefazat-e-Islam Bangladesh'in ortak sekreteri, Bangladeş Khelafat Majlish'in genel sekreteri, Jamia Rahmania Arabia Dhaka'nın Shaikhul Hadith'i, Bangladeş Babri Camii'nin kurucusu, Monthly Rahmani Paigam'ın editörü, Bangladesh Khelafat Youth Majlish ve Khatib'in başkanıdır. Beytul Mamur Jame Camii. Bangladeş Asya Üniversitesi'nde ekonomi profesörüydü. O da Rabetatul Waizin Bangladeş, İslam konuşmacıların bir organizasyon gibi çeşitli kuruluşlar, önde gelen isimlerinden olan Bangladeş. Bengalce, İngilizce ve Arapça dahil olmak üzere beş dilde becerileri vardır. Ülkenin her yerinde İslami bir lider olarak biliniyor. Özellikle ateistlere, laiklere, İslam karşıtlarına karşı sert sohbetleriyle popülerdi ve bu konuda harekete liderlik ettiği için tutuklandı. Bangladeş Awami Ligi, Chhatra Ligi, Jubo Ligi de dahil olmak üzere 65 örgüt, İslami köktenciliği teşvik ettiği için ülke çapında yasaklanması, tutuklanması ve örnek cezalandırılması talep eden kitlesel bir hareket başlattı.[1][2][3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Sculpture fiasco: Numerous organizations demonstrate demanding arrest of Babunagari, Mamunul". Dhaka Tribune. 1 Aralık 2020. 1 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2020. 
  2. ^ "Mamunul condemns vandalising of Bangabandhu sculpture, stands by earlier statement". The Daily Star (İngilizce). 8 Aralık 2020. 7 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2020. 
  3. ^ "Action demanded against Mujib sculpture protesters". New Age | The Most Popular Outspoken English Daily in Bangladesh (İngilizce). 12 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2020.