Majorstuen istayonu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Majorstuen istasyonunda OS MX3000 model treni Nisan 2008

Majorstuen, Oslo Metrosu'ndaki bir metro istasyonu ve Oslo Tramvayı'nın Briskeby Hattı üzerindeki bir tramvay durağıdır. Frogner ilçesindeki Majorstuen mahallesinde yer almaktadır.

Majorstuen tüm metro hatları tarafından paylaşılıyor ve tünel girişinin hemen sonrasında yer alan bu türden yeraltında bulunmayan tek istasyon. Majorstuen başlangıçta Holmenkollbanen'in son istasyonuydu ve Nationaltheatret İstasyonu'na giden tünel tamamlanana kadar öyle kaldı.

Majorstuen'den sonra metro hatları üç yöne ayrılıyor. Sognsvannsbanen kuzeye, Holmenkollbanen kuzeybatıya giderken, Røabanen ve Kolsåsbanen batıda ortak bir hat üzerinde yer alır.

İstasyonun üç platformu var. Birbirine bakan iki ana platform var. Giden trenler platformunun arkasında, Oslo'nun batı tarafındaki Majorstuen'de son bulan trenler için kullanılan bir körfez platformu var . Bu tür trenler yaygın değildir, genellikle sabahın erken saatlerinde veya akşamları emekli olan trenlerdir. 2002 ve 2004 yılları arasında Holmenkollbanen Majorstuen'de feshedildi. Ayrıca giden platformda, bilet bariyerlerinin arkasında Oslo Metrosu üzerindeki tek kiosk olan bir Narvesen kiosku yer alıyor .

Majorstuen'in kendisi büyük ölçüde bir yerleşim bölgesidir, ancak çok sayıda ticari işletme de vardır. Oslo Tramvay Müzesi'ne yakındır ve ayrıca MF Norveç İlahiyat Okulu, Norveç Müzik Akademisi, Norveç Polis Üniversitesi Koleji ve Polis Karakolu, Chateau Neuf ve Colosseum sinema salonuna hizmet vermektedir. Toplu taşıma için bir düğüm noktasıdır, metro istasyonunun dışında birkaç otobüs hattı için otobüs durakları ve Oslo Tramvayı üzerinde Frogner ve Briskeby Hatlarına hizmet veren bir tramvay durağı vardır .