Müzeyyen Şevkin

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Müzeyyen Şevkin
2023'te Şevkin
Türkiye Büyük Millet Meclisi
27 ve 28. Dönem Adana Milletvekili
Görevde
Makama geliş
7 Temmuz 2018
Seçim bölgesi 2018Adana
2023Adana
Kişisel bilgiler
Doğum 1961 (62-63 yaşında)
Sucuzade, Seyhan, Adana, Türkiye
Partisi Cumhuriyet Halk Partisi
Bitirdiği okul Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Jeoloji Bölümü
Mesleği Siyasetçi

Müzeyyen Şevkin (d. 1961, Sucuzade), Türk siyasetçi.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

1961'de Sucuzade'de doğan Şevkin, 27 ve 28. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi CHP Adana milletvekilidir.[1] 1984 yılında Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Jeoloji Bölümünden mezun oldu. Master ve doktorasını yine aynı üniversitede tamamladı. 1986 yılında İller Bankası Diyarbakır Bölge Müdürlüğünde çalışmaya başladı. 1987 yılında İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğüne atandı. Adana bölgesine bağlı Mersin, Hatay, Osmaniye il ve ilçelerindeki 200'ün üzerinde belde ve belediyeye hizmet üretti. İki dönem Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanlığı görevini gerçekleştirdi. Mesleki konularda ve uygulamalarda görülen eksiklikler bağlamında Adana'da depremsellik, şehircilik, su havzalarının korunması, sağlıklı çöp depolama alanlarının saptanması, jeolojik olarak sakıncalı alanlara inşaat yapılmaması, ovaların tarım amaçlı kullanılması gibi birçok konuda çalışmalar yaptı. Söz konusu çalışmaları yazılı ve görsel basın aracılığıyla kamuoyunda geniş yankı buldu. Kent Sorunları Sempozyumu düzenleme ve yürütme kurulları içerisinde yer aldı. Çeşitli gazetelerde makaleleri yayımlandı. Çok sayıda konferans verdi.

24. dönem Adana milletvekili adayı, TMMOB Kadın Komisyonu üyesi olan Müzeyyen Şevkin, KESK üye ve delegesi, Yapı Yol SEN Kurucu üye ve işyeri temsilcisidir ve birçok vakıf ve dernek üyeliği bulunmaktadır.

Eğitim[değiştir | kaynağı değiştir]

Müzeyyen Şevkin, Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Jeoloji Bölümünden mezun oldu.

Özel yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

İyi düzeyde İngilizce bilen Şevkin,[2] evli ve iki çocuk annesidir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "TBMM - Müzeyyen Şevkin". www.tbmm.gov.tr. 25 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2020. 
  2. ^ "TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ". TBMM. 30 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2023.