Lyn (şarkıcı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Lee Se-jin
Genel bilgiler
Doğum adı Lee Se-jin
Doğum 9 Kasım 1981 (1981-11-09) (36 yaşında)
Köken Seul, Güney Kore
Tarzlar R&B
Meslekler şarkıcı
Çalgılar Gitar ve bas piyano
Etkin yılları 2001-günümüz
Müzik şirketi Good Entertainment (2003–2009)
Live Works Company (2009-2011)
Jun Music Co. (2011-2013)
Music&NEW (2013-2015)
COMPANY919 (2015-günümüz)

Lee Se-jin (d. 9 Eylül 1981; Seul, Güney Kore), daha çok bilinen sahne adıyla Lyn, Güney Koreli R&B şarkıcısı.

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

9 Eylül 1981 tarihinde Seul, Güney Kore'de doğan Lyn, Seul Lisesi ve Seul Üniversitesi'nde okudu.

Özel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Lyn erkek arkadaşı Lee Soo ile Conrad Hotel Seoul'de 19 Eylül 2014 tarihinde evlendi.[1]

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Lyn diskografisi
Kaynak: Lyn Discography

Stüdyo albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 2000: My First Confession
  • 2002: Have You Ever Had Heart Broken?
  • 2004: Can U See the Bright
  • 2005: One and Only Feeling
  • 2007: The Pride of the Morning
  • 2009: Let Go, Let In, It's a New Day
  • 2009: 6½ New Celebration
  • 2010: 6th Part 2 'Candy Train'
  • 2014: Le Grand Bleu
  • 2015: 9X9th

Diğer çalışmalar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 2011: Metro Sexy 7.
  • 2012: LoveFiction

Ödülleri ve adaylıkları[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori Şarkı Sonuç
2004 6th Mnet Asian Music Awards En iyi R&B Performansı "Used to Love"[2] Adaylık
2012 14th Mnet Asian Music Awards En iyi OST "Back in Time" Adaylık
5th Korea Drama Awards En iyi OST "Back in Time" Kazandı
2013 15th Mnet Asian Music Awards En iyi Vokal performans "Breakable Heart" Adaylık
2014 50th Baeksang Arts Awards En iyi OST "My Destiny" Kazandı
9th Seoul International Drama Awards En güzel kore drama OST'u "My Destiny" Kazandı
6th MelOn Music Awards En iyi OST "My Destiny" Kazandı
16th Mnet Asian Music Awards En iyi OST "My Destiny" Kazandı
Yahoo Asia Buzz Award Yılın en iyi şarkısı "My Destiny" Kazandı
Seoul Music Awards En iyi OST "My Destiny" Kazandı

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Lyn and Lee Soo tie the knot with blessings from SISTAR, Ailee, Brown Eyed Girls, and more". Allkpop. September 19, 2014. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-11-15. 
  2. ^ "2004 MKMF part 1". Mwave. Retrieved 2014-08-25.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]