Lupo Alberto (animasyon serisi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lupo Alberto
Lupo Alberto
FormatAnimasyon
TürMizah
Proje tasarımcısıSilver
Seslendiren(ler)Sezon 1:
Francesco Salvi
Lella Costa
Tony Fuochi
Paolo Torrisi
Sezon 2:
Mino Caprio
Beatrice Margiotti
Saverio Moriones
Paolo Torrisi
BesteciStephan Meer (Sezon 1), Pino Massara (Sezon 2)
Ülke İtalya
Diliİtalyanlar
Sezon sayısı2
Bölüm sayısı104 (bölümleri listesi)
Yapım
Gösterim süresi7 dakika
Yapım şirketi
Yayın bilgileri
KanalRai 1
Rai 2
Rai 3
Rai Gulp
Görüntü formatıSD: 4:3
Yayın tarihi1997-2002

Lupo Alberto (Türkçe: Kurt Alberto), 1997 ve 1998 yıllarında The Animation Band tarafından Rai ile ortak yapımda üretilen ve aynı karakterle ve Silver'ın yarattığı aynı çizgi roman eserinden esinlenerek üretilen bir animasyon dizisidir; İki dizi, her biri yedi dakika süren toplam 104 bölüm için üretildi. İkinci serisi 2002'de.

İlk dizi, Rai Fiction, The Animation Band, France 2, Europool ve Les Armateurs tarafından üretildi ve ikincisi Rai Fiction ve The Animation Band tarafından üretildi ancak bu kez Mondo TV tarafından dağıtıldı.

Gianna Nannini tarafından seslendirilen ikinci serinin açılış mektubu Vic Vergeat ile yazılmıştır.[1]

Türkiye'de sadece ikinci sezon yayına girilirken, birincisi hâlâ yayınlanmamıştır.

İkinci sezonun başlıkları İngilizce'dir.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Lupo Alberto (Türkçe: Kurt Alberto): Serinin baş kahramanı tavuk Marta'yla bir erkek arkadaşın yanı sıra mavi, akıllı ve akıllı bir sihirbazdır ve otoriter fikirleri için Musa'ya karşı köpek Bobtail Mosè'nin düşmanı çiftliğin diğer fikirlerini desteklemez. En yakın arkadaşı Enrico La Talpa'dır, ancak çoğu zaman başı belada bulur. Alberto ayrıca, Marta'ya ve Farm McKenzie'deki diğer karakterlere yardım etmeye hazır, güzel ve cömert bir kurt.
  • Mosè (Türkçe: Musa): O çiftliğin sahibi ve dolayısıyla küçük topluluğun başıdır. Ona aykırı olanın, düzen ve akılcılık düşüncelerinin düşmanı otoriter davranışının sentezidir, ancak çiftliğe devam etmeyi sağlar. Bu doğumdan çok, kabullenmekten ibaret bir McKenzie değildir.
  • Marta: O, eski bir çiftçinin çiftlik tavukları ve kızlarından biridir. Tüm çiftlik sakinleri gibi bütün faktörlere ait olan mülk yönetim toplantılarına katılırlar. Martha bir McKenzie çiftçisi değil, bu nedenle maaşı yok ve kendi başına çalışıyor.
  • Enrico La Talpa (Türkçe: Enrico köstebek): O, tombul ve coşkulu bir erkek köstebek ve Alberto'nun en yakın arkadaşı. Cesira ile evli ve çiftlikte arazi yok ama toprak altı, çoğunlukla Alberto'da komik ve tuhaf durumlarda bitiyor.
  • Alcide: Bu, küçük topluluğu demokratik biçimde yönetebilmek için Musa'ya karşı diğer köylüleri de harekete geçirmeye çalışan çiftlik bilimcilerinden biridir. Bununla birlikte, kampanyanın hayatı boyunca çok ürkek ve tamamen ilgisizdir ve hiçbir zaman özel pozisyon almadı. Meclislerde hâlâ hazır bulunmakta ve çalışmalarında Musa'ya tavsiyelerde bulunmaktadır. Gübre ve mevduat ile uğraşıyor ve küçük bir maaş alıyor.
  • Glicerina (Türkçe: Gliserin): Köy için özür dilerim, si sottopone a quello che Mosè dice, senza avere pretese.
  • Alfredo: Maaş alan çiftlik köylülerinden biridir. Tarla ve bahçe ile ilgileniyor. Çiftlik meclislerine katılmaz ve bu nedenle kararlarda özellikle önemli değildir.
  • Ludovico: Çiftçi Alfredo gibi evinde çiftlik meclislerine ev sahipliği yapar ve Musa'ya yardım eder. Kendi maaşını alır.
  • Krug: Kendi türünün eşsiz bir karakteri: Ağır iş, ücret alıyor ve toplantılara katılmıyor; serisinde bütün kas ve zahmete kapılan kimseyi karıştırmak için hazır beyin yok gibi görünüyor.
  • Alice: Marta gibi, tarlalarda çalışmaya katılmaz, ancak çiftliği başkalarıyla birlikte yönetir.
  • Cesira La Talpa (Türkçe: Cesira köstebek): Enrico'nun karısı olan bir köstebek, kadınsı kalçaları, uzun kirpiklerini ve başının etrafına sarılan pembe bir mendil haricinde kocasıyla hemen hemen aynıdır.

Çok sessiz ve naziktir ve her zaman Enrico'ya sabırlı olmaya çalışır.

Çiftliğin diğer üyeleriyle hayal kırıklığına uğramadı.

Türkçe dublaj[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Stress da Lupo- Film.it". 30 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Eylül 2017.