Luke Mitchell (aktör)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Luke Mitchell
Mitchell, 2016
Doğum17 Nisan 1985 (38 yaşında)
Gold Coast, Avustralya
MeslekAktör,model
Etkin yıllar2008-günümüze
EvlilikRebecca Breeds

Luke Mitchell (17 Nisan 1985) Avustralyalı bir oyuncu ve modeldir. Mitchell profesyonel bir tenis oyuncusu olmak istiyordu ancak onun hayatındaki tek şey olduğunu fark edince spordan vazgeçti. Daha sonra Film ve Televizyon Uluslararası Stüdyo'suna katıldı ve Neighbours' da Chris Knigh rolünü kazandı. Mitchell Home and Away'deki Romeo Smith rolünden önce; H2O:Just Add Water dizisinin üçüncü sezonunda Will rolünde göründü. gördüğü rolle Mitchell 2010 da en popüler yeni yetenekli erkek Logie ödülünü kazandı. 2013'te dizi iptal edilinceye kadar The CW'nin The Tomorrow People dizisinde John Young olarak rol aldı.

İlk yılları ve ailesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Mitchell 17 Nisan 1985'te Gold Coast'ta doğdu ve büyüdü. Ailesi boşandıktan sonra, ikisi de yeniden evlendi. Mitchell'in 3 erkek kardeşi ve Bree adında bir kız kardeşi vardır. Tenis koçu büyük kardeşi Ben, gençliğinde top 10 Avustralya Tenis Oyuncuları içindeydi. Mitchell 5 yaşından 19 yaşına kadar tenis oynadı. Hedefi profesyonelliğe ulaşmaktı ancak o hayatındaki tek şey olduğunu fark ettikten sonra vazgeçti. Mitchell Nerang State High Scool'a katıldı.

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Mitchell, Uluslararası Film ve TV stuüdyosunda eğitildi ve Joss McWilliam, Iain Gardner, Kim Krejus ve Dean Carey gibi profesyonellerle çalıştı. Uluslararası eğlence şirketi Sudden Impact Entertainment ile Avustralya çevresinde seyahat etti ve onların canlı tiyatro gösterilerinde çalıştı.

Melbourne'de çalışırken, seçmelerde başarılı oldu ve Neigbours da Chris Knight rolünde misafir oyuncu olarak 11 bölümde göründü. Daha sonra H2O:Just Add Water'ın üçüncü sezonunda Will'in bölümlerini oynamak için Gold Coast'a geri döndü. 2008'de Mitchell, kadro ve ekip için görüntüleme olarak 9. Annual Brisbane Queer Film Festivali kapsamında seçilen eş cinsel temalı romantik Performance Anxiety 'de rol aldı.

2009 Haziran ayında Mitchell Sidney'e taşındı ve Home and Away'de Romeo Smith olarak oynamaya başladı. Mitchell Romeo rolü için En İyi Yeni Erkek Yetenek dalında 2010 Logia Ödülünü kazandı. 4 Kasım 2012'de Mitchell Home and Away'den ayrılma kararı aldığını ve 2013'te ekranda olmayacağını duyurdu.

Şubat 2013'te Mitchell The CW'nin bir yeniden çekimi olan The Tomorrow People dizizinde John Young olarak rol aldı. 2014 Temmuz ayında, Mitchell'in ABD dizisi 'Sadece Üyeler' dizisinde Jesse olarak oynadığı duyuruldu.

Kişisel Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Mitchell bir zamanlar onun H2O: Just Add Water 'daki rol arkadaşları Burgess Abernethy, Phoebe Tonkin ve Cariba Heine ile bir evi paylaştı. Bir TV Week görüşmesi boyunca Mitchell'in bodyboarding'e doğaya ve film izlemeye ilgisinin olduğu ortaya çıktı.

2009'da Home and Away deki rol arkadaşı Rebecca Breeds ile ilişkisi başladı. Çift Mayıs 2012 de nişanlandıklarını ve Ocak 2013'te ise evlendiklerini duyurdu.

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Film Rol Notlar
2008 Neighbours Chris Knight Konuk oyuncu: 11 Bölüm
2008 Performance Anxiety Peter Koliat Film
2009-2010 H2O:Just Add Water Will Benjamin Devamlı olarak 3 Sezon
2009-2013 Home and Away Romeo Smith Devamlı
2010 Crytopticon Y Film
2013-2014 The Tomorrow People John Young Başrol
2014 Members Only Jesse

Ödül ve adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödül Tarih Kategori Sonuç
Logie Award 2 Mayıs, 2010 Most Popular New Male Talent Kazandı

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]