Lucire

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lucire
Şubat 2006 kapağı
Birleşik Devletler EditörüSummer Rayne Oakes
KategorilerGüzellik Moda
SıklıkAylık
Tiraj65,450
YayımcıJack Yan
Miguel Kirjon
Valentin Lapusca
KurucuJack Yan
İlk sayı20 Ekim 1997 (26 yıl önce) (1997-10-20)
ŞirketJack Yan & Associates
Asia Design Consultants
GoMedia Srl
Ülke Yeni Zelanda
 Tayland
 Romanya
Dilİngilizce
Rumence
Websitelucire.com
lucire.net
lucire.com/romania/
ISSN1175-7515

Lucire, 1997 senesinde internet üzerinde yayın hayatına başlamış olan, daha sonrasında 2004'te kendi ülkesi olan Yeni Zelanda’da aylık olarak basılmaya başlanmış bir moda kadın dergisidir. 2003'te başlayan anlaşma ile UNEP’in ilk moda ortağıdır.[1] Çıkışı ile birlikte Yeni Zelanda’da çıkan Wellington Polytechnic tarafından çıkartılan Fashionbrat’ın ardından ikinci internet tabanlı dergidir ve internette reklam veren ilk Yeni Zelanda moda dergisidir. İnternet tabanlı başlayıp sonrasında basıma geçen ilk dergi ve internet basımlarını birden fazla ülkeye dağıtan ilk moda oluşumu olarak sayılmaktadır.

Samantha Hannah Yeni Zelanda’daki “usta” basımlara editörlük etmektedir. Summer Rayne Oakes 2007’de Birleşik Devletler Editörü görevine getirilmiştir ve sonrasında genel editörlük görevini de ütlenmiştir. Önceki pozisyonlar, Birleşik Devletler Editörü görevini yapmış olan Stevie Wilson, Batı Sahili Editörü Catherine Rigpd ve New York'ta foto muhabirlik yapan Richard Spiegel tarafından belirlenmiştir. Lucire, şu an yayımcı olarak devam eden Jack Yan tarafından kurulmuştur. Tasarlandığında ismin bir anlamı olması düşünülmüyordu. Sonrasında “parıldamak” anlamına gelen Rumence’de eski bir terim olduğu ve İspanyolca’da da gösteriş yapmak anlamına gelen bir karşılığı olduğu öğrenildi.

2000’lerin başlarında Lucire belirlenmiş isimlerin dışında yeni ünlü isimleri kapağında kullandı. Bunlar Zac Posen, Yeni Zelandalı ayakkabı tasarımcısı Kathryn Wilson, MTV Yeni Zelanda temsilcisi ve eski güzellik kraliçesi Amber Peebles ve birçok farklı isimdi. 2003'te Webby Ödülleri’ne aday gösterilen ikinci Yeni Zelanda internet sitesi oldu.[2]

Mayıs 2005'te Mirella ve Valentin Lapusca idaresi altında Rumence bir sürüm yayımlandı.[3] Böylece kıtada başka bir ülkede sürümü olan ilk dergi ve iki farklı basım sürümü olan ilk internet magazini oldu. 2008’de Twinpalms Lucire isimli Tayland versiyonu yayımlandı. Derginin Avustralya, Amerika Birleşik Devletleri ve birçok Avrupa ülkesi dâhil tüm dünyadan abonesi vardır.

Dergi kapağında Brittny Gastineau, Vanessa Carlton, Stacie Jones Upchurch, Nicky Hilton, Theodora Richards ve Monica Gabor gibi isimlerin dâhil olduğu kişileri kullanmaktadır. New York fotoğrafçıları Damien Carney, Lindsay Adler, Barry Hollywood, Gray Scott ve Jon Moe kapakların çoğunluğuna katkıda bulunmuştur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ (Rumence) Costin Ionescu (30 May 2005) Revistele ‘glossy’ sfideaza regulile pietei 4 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., ro:Săptămâna Financiară. Accessed 2010-02-19.
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 2 Aralık 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2017. 
  3. ^ Bond, Georgina (26th Aug 2004) International fashion for those at home 24 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., The New Zealand Herald. Accessed 2010-02-19.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]